Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Co ja mam robić? Czy to już kwasica czy inne powikłanie cukrzycy..

Gość Marcin Kucera

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin Kucera

Witam, mam na imie Marcin i podejrzewam u siebie cukrzyce, pewnie juz mocno zaawansowana z niewydolnoscia wielu narzadow, mimo że krzywa cukrowa w grudniu wykluczyła, ale to cholerstwo mogło mi sie rozwinac, mam cukier na czczo 103 czasami 117, czy 113 mierze sobie glukometrem, dzis miałem 108.. ograniczylem slodycze i wszystko było by w porzadku gdyby nie to ze dalem namówić się na zjedzenie dwóch krówek.. na spotkaniu bo koleżanka mnie prosiła. Czy od tych krówek mogła się rozwinąc u mnie cukrzyca? Bo po tych krówkach trochę gorzej się czułem przez jakiś czas i trochę bolała mnie głowa, wyczytałem że to objawy kwasicy ketonowej i nie wiem czy nie zgłosić się na sor, zwlaszcza że ciśnienie mam 118/76 a miałem zawsze ponad 120 to 1-sze i drugie 80pare, bardzo sie martwie bo chciałbym jeszcze troche pożyć.. to że mam cukrzyce to jestem pewny, mimo ze lekarz nie chcial mi przepisac leków mimo ze ja mu mówilem jaki to okropny mam ten cukier na czczo.. co ja mam robic? Isc do szpitala zeby mi zbadali cukier?? boje sie mierzyc glukometrem bo pewnie mam wysoki po tych dwoch krówkach.. pewnie sie rozwineła nie dosc ze cukrzyca to jeszcze ta kwasica ketonowa bo objawy mialem podobne czyli obnizone cisnienie bol glowy i nawet troche bardziej niz zwyckle mi sie chciało pić.. Zauwazyłem tez ze mam mniejszy apetyt a to tez objaw kwasicy ketonowej.. co ja mam robic?? i to przez dwie krówki.. dalem sie namówic.. zeby nie okazaly sie ze to bedzie zabójstwo dla mnie gdy ta franca sie rozwinela.. co ja mam robic? trzese sie i sie boje ze mam ciezka cukrzyce i kwasice.. zmienic lekarza tez bede musial chyba bo nie chce mi przepisac mimo ze cukier jest tragiczny u mnie.. bo norma do 100 a ja potrafiłem miec 117, owszem miałem i 103 ale ciagnie jest zly a on nie chce mi dac lekow bo mysli ze dieta to zbije ten cukier, ale ja bym moze i zbil tylko to juz przepadło bo zjadłem te krówki.. i chyba francy dietą nie zbije.. co ja mam robić?? jak mam życ?? boje się.. 

Gość Marcin Kucera

Ale jak to zbic? Lekarz nie chce mi przepisac metaforniny, już tydzien nie mierzylem cukru od tamtego czasu bo sie boje, pewnie mam już z 300.. bo ostatnio to nawet 116 bylo z glukometru, choc bylo i 103.. od zjedzenia tych 2 krowek nie mierzylem cukru.. nie wiem czy nie zrobilem bledu, jak sobie pomysle ze moge oslepnac albo miec kwasice co sprawi ze bedzie fatalnie to mnie mdli.. neurologa prosilem nie przepisal, rodzinny tez nie chce.. bo mowi ze to nie jest jeszcze cukier na branie metaforniny czy jakos tak to sie nazywa, ale ja ciagle mam ten cukier podniesiony od lat, czasami byl w normie bo 84 pare lat temu ale zdarzylo sie zemialem nawet 120 w 2013 roku we wrzesniu (19-stego dokladnie) pozniej naturalnie krzywca cukrowa badanie bylo i wykluczylo, z reszta cukier mi wtedy tez pozniej wyszedl 84, ten cukier na czczo mam takie wyniki jak to zbic? ja zaczalem biegac mimo marnego samopoczucia co tu duzo mowic, chodze nieprzytomny zdekoncentrowany, mam typowe objawy zaawansowanej cukrzycy z powiklaniami, nawet palec mnie troche mrowil nogi i boje sie ze to juz stopa cukrzycowa.. psycholog cukrzycy nie wyleczy raczej?? 

Gość Marcin Kucera

Ze wzrokiem tez mam problemy, zaburzenia widzenia jakies, musze sie wprartyrwac zeby mozg zalapal, czasami troche obraz rozmazany a badanie dna oka wykonane w pazdzierniku (29) i zmian zero, nic tam nie wykryła, badanie oczywiscie pod katem cukrzycy i tych zmian w siatkowce oka i oku, badani dna oka mialem i nic.. 

Gość Marcin Kucera

Co wy z tym psychologiem? nie mam cukrzycy?? mam gleboka nadzieje ze nie mam

robilem krzywą w pazdzierniku i mi rodzinny wykluczyl bo wyszlo 106 po 2 godzinach (a na czczo wtedy mialem 115 jak pamietam) pozniej sam sobie robilem glukometrem, na czczo mi wyszlo 114 choc to wynik chyba troche nieobiektywny bo slabo spalem denerwujac sie przed pomiarem i krew mi nie chciala leciec to sobie wyciskałem a podobno to podwyzsza wynik wyciskajac, a po dwoch godzinach tez wyszlo 114, po 2 godzinach po zjedzeniu sniadania tez 114, wiec na czczo 114 i po jedzeniu 114 po 2 godzinach, mam ten glukometr i skakalbym z radosci gdyby w koncu laskawie ten cukier spad ponizej 100, zaczalem juz bieganie narazie po domu mimo marnego samopoczucia i pije duzo wody, jest szansa ze ten cukier mi spadnie? nie chce miec cukrzycy, a ciagle ponad 100.. lekarze nie chca mi przepisac leku. biegam po domu z kuchni do pokoju, dzis zrobilem 500 metrow z przerwami oczywiscie bo nie mam takiej formy zeby biec od razu tyle czy robiac tak zbije ten cukier? a i diete robie tez, slodycze ograniczylem i tluszcz zwierzynowy.. czy jest szansa ze dieta da sie zbic cukier rzedu od 100 do 120? i tym bieganiem ruchem itp. Ja czasami mam i lepszy cukier na czoczo nie tylko 113,114 bo trafia sie tez 108, 106 a nawet po posilku 3 godziny zdarzylo mi sier miec 103, wiec moze nie jest ze mna jeszcze tak zle? 

Chłopie , NIE MASZ CUKRZYCY , poczytaj sobie w internecie jakie są normy cukru we krwi , ja to wiem bez czytania , ze Twój cukier jest w  normie zawsze !!! Ile ty masz lat , ze na płaskim nie przejdziesz w jednym kawałku 500 m , jesteś otyły , kulawy? Co tzn , ze ma być ciepło aby wyjść na dwór , każda pora jest dobra aby wyjść pobiegać trzeba się tylko odpowiednio ubrać, ogarnij się chłopie bo zachowujesz się jak schorowany starzec bo chyba nim nie jesteś . Aha lekarz ci powiedział , ze wyniki masz dobre , dlaczego im nie wierzysz? I dlatego psycholog by ci się przydał  bo twoje zachowanie nie jest normalne , to klasyczna u ciebie nerwica lekowa .

Gość DrymnBuigh

Mam pytanie.Czy leczenie kanałowe zębów jest zdrowe.Czytałem że może powodować poważne problemy zdrowotne.Mam dylemat leczyć kanałowo czy nie.Podobno jest to martwy ząb a martwy ząb zatruwa organizm.Powiedzcie co o tym wiecie i sądzicie?