Skocz do zawartości
kardiolo.pl

dodatkowe skurcze komorowe

Gość lika

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim trzeba się udać do lekarza i z nim to skonsultować… Szukanie medycznych informacji w Internecie jest moim zdaniem nie najlepszym pomysłem i warto po prostu udać się do specjalisty. Skąd jesteś? Jeśli z Krakowa to mogę Ci polecić dr Małgorzatę Kloch z SCM clinic. Jest świetną lekarką i przy okazji świetnie tłumaczy. Nigdy po wizycie nie miałam poczucia niedoinformowania, a później potrzeby szukania informacji w Internecie… Pozdrawiam, dużo zdrowia życzę! 🙂

Odpisuję dopiero teraz, bo w międzyczasie ciężko przeszłam covid. Tak, byłam u lekarza, ale wszędzie i na wszystko są terminy. Na razie miałam zrobiony holter ekg, a czekam na holter ciśnieniowy. Nie wiem jak wyszło to badanie, bo wizyta dopiero za dwa tygodnie. Echo serca nie zrobił jeszcze. Czuję się kiepsko. Ciężkie uderzenia serca wybudzają mnie w nocy więc nie śpię. W dzień też serducho mi wali. Podchodzi aż do gardła. Dziś przeczytałam w necie, że to może też mieć związek z przepukliną rozworu przełykowego, ale czy to prawda, tego nie wiem. 

Kaśka dzięki za chęć pomocy. Niestety mieszkam daleko od Krakowa. 

https://goldengalaxy.ru/sposoby-zarabotka/kak-zarabotat-na-akcijah Открытие салона красоты – как это происходит Работа-вакансии.рф Ведь после получения заветного диплома у выпускника будет время немного подумать, хочет ли он продолжать идти по выбранной дорожке или лучше куда-то свернуть.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)??????....

W dniu 6.02.2021 o 21:44, Gość Gość napisał(a):

Odczuwa sie je najczęściej jako mocniejsze uderzenie a klatce, czasami pozostawiające dyskomfort w gardle. Na nadgarstku obecna jest przerwa w biciu serca. Nie wszystkie skurcze komorowe sa odczuwalne, mimo że występują.

Aha to już wiem co mi dolega od 2 lat z tym się męczę. Te skurcze mam jak sie dobrze czuję co 10te uderzenie a najgorszym czasie co każde uderzenie. Jest to powiązane ze stresem i silnym lękiem lub rozpaczą. Stresem nie mylić z nerwami. A czasem pojawia sie samoistnie np jak śpię. Cholera mam sny że mówię mojej śp mamie że mi serducho wysiada. Budzę sie i ja szaleję. Myślałem ze to nerwica że brak magnezu potasy etc. I mimo że zacząłem jeść sporo warzyw  jak np banany pomidory kaszę i brać witaminy centrum przez 1.5 roku. Nic to nie dało. Moja siostra jedyna rodzina puka sie w głowę że to nerwica ze sobie urajam. Z pewnego powodu nie idę do lekarza. Po prostu choruję na depresję i nie chce się dodatkowo zdołować. Dzięki tobie wiem co mi jest. 👍👍👍👍