Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dobre samopoczucie po wypiciu mocnej herbaty słodzonej i coli. Czy to jakies problemy z krązeniem?

Gość Pawel40

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. 

Od pół roku mam problemy zdrowotne związane, objawiające się zaburzeniami widzenia, mroczkami przed oczami, uczuciem jakbym miał zaraz zemdleć bądź stracic przytomność (oszołomienie), szumami w uszach, śnieżeniem przed oczami i czasami zawrotami głowy. W przeciągu pół roku miałem robione echo serca, usg tetnic szyjnych, ekg, badanie dna oczu, MR mózgowia,morfologię i krzywą cukrową która 3 miesiące temu wykluczyla cukrzyce (wyszło na czczo glukoza ponad norme, ale badanie testu glukozy wykluczylo cukrzyce), mam niewielka anemie i podwyższony poziom cholesterolu.Do tego lecze sie na nadcisnienie od pół roku wlasnie dodatkowe leki biorę. I zauwazylem pewien objaw ktory mnie zaciekawil, tzn chodząc przemroczony i półprzytomny gdy wypiję np szklankę coli albo herbaty mocnej słodzonej to te objawy mijaja i czuje sie przez jakis czas bardzo dobrze. Az do pewnego czasu i znow wraca przemroczenie i słabe samopoczucie. Czy to może byc nie tak coś z krązeniem? Czy może będąc przyzwyczajony do wyższego ciśnienia, teraz kiedy mi się obnizyło mogę miec takie objawy? Bo wtedy ciśnienie krwi rośnie itp.. po wypiciu np coli. Ktoś miał moze podobne objawy że nagle odżywał po wypiciu coli bądź herbaty mocnej? Co to może być.. Dodam że już gdy piję to czuję ulge i duzo lepsze samopoczucie..