Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo wysokie tętno, osłabienie i zawroty głowy u nastolatki

Pawel.P

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o jakies wyjasnienie, moja córka lezy w szpitalu po zasłabnięciu w szkole . Przeprowadzają jej rózne badanie ale lekarze nic konkretnego nie chca mi powiedzić przy jednym badaniu wysiłkowym córka tylko stała w pierwszej minucie miała tętno 80 co minuta wzrastało a w piatej minucie doszło az do 150!!! przy normalnym cisnieniu 110/87, córka słabo sie czuje i ma czesto zawroty,wazy 46 kg przy 171cm mieszkamy w małym miescie BARDZO PROSZĘ O JAKIES WSKAZÓWKI I INFORMACJE!!!!Dziękuje i pozdrawiam
Gość stracatella
Pawle, musisz udać się do kardiologa - może to poprostu zwiazane z okresem dojrzewania i wzrostem, ale lepiej na zimne dmuchać. Często się w tym wieku zdarzają takie szybkie bicia serca i omdlenia - ale koniecznie musicie wykluczyć inne przyczyny niż dojrzewanie. pozdrawiam
bardzo dziękuje za odpowiedzi własnie dziś bede miał wyniki badań na tomografie , a faktycznie córka tyle wazy ale to jest 13 letnia dziewczynka, urosła tak szybko w przeciągu 1,5 roku i jest drobnej budowy ciała , miała badania , morfologia , zelazo są ok, TSH jest w granicach normy, dziś rano byłem u córki i dalej jest słaba mam nadzieję ze o godz 12 juz coś mi powiedzą jak będą wyniki z tomografu,,,,,,,,,,pozdrawiam
WItam wszystkie badania córka ma w normie , tylko badanie EEG wykryło nieprawidłowosci opis jest taki,, * Zachowana nieregularna czynność podstawowa z rytmem alfa o częstotliwości ok 10-12/ sek. Na jej tle rejestruje sięnieprawidłowe wyładowania zespołów fali wolnej z fala ostrą z okolic skroniowo-potylicznych pókuli mózgu prawej oraz fale fale polimorficzne ostre o amplitudzie ok 180 mv. Po prowokacji zmiany te uogólniaja się HW małe zmiany .Rz nieobecne. Wnioski: Zapis ze zmianami nieprawidłowymi pod postacią napadowych uogólnionych wyładowań zespołów fal ostrychi zespołów fali ostrej z fala wolna** mamy skierowanie do poradni Nerologicznej i Kardiologicznej ale znają terminy to moze troche potrwac czy ktoś moze mi wytłumaczyć co moze dolegać mojej c órce??
witaj tomograf nie jest dokładny upieraj się przy rezonansie wiem po swoich doświadczeniach miałem zrobiony tomgraf wysłali mnie do domu wróciłem do szpitala zrobili rezonans wyszło udar mózgu i na dodatek kilka starych mikro udarów możliwe że czasów dzieciństwa tsh w górnej granicy normy a miałem chorobę g basadowa wytrzeszcz oka szukaj neurologa który przyjmuje prywatnie a pracuje w centrum zdrowia dziecka zapłacisz za wizyte ale z dużym prawdopodobieństwem przyspieszy ci badania w centrum pozdrawiam
Gość Anastazja
mam podobnie, jestem 16-latką, i choruje na częstoskórcz serca, objawia się to tym, że co jakiś czas bez powodu uderzenia serca (puls) wynosi nawet ponad 150 uderzeń na minute przy dość słabym ciśnieniu, uczucie duszności, słabnięcia, ból głowy i drgania ciała przy tym mam... może córka choruje na to samo...myślę że to nie problem anoreksji ja mam 172 cm wzrostu i ważę 50 kg... myślę że warto byłoby porozmawiać z córką czy nigdy wcześniej nie odczuwała tak szybkiego i nagłego bicia serca, to się czuję tak że jeśli wcześniej nie miała to chyba z częstoskórczem nie mają Państwo doczynienia, jeśli jednak coś takiego miało miejsce już wcześniej radzę skonsultować się z lekarzem, trwa to w różnym czasie w przeciągu minuty od 80 może wzrosnąć do 150 lub więcej, wzrasta to tak nagle że nie jest w stanie się wyczuć na np. o zaraz będzie...a trwa to różnie... czasami 5 minut a czasami nawet do 40 minut...z upływem czasie takie oznaki się powiększają...