Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niemiarowa praca serca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

mam 37 lat i w 2017r przeszedłem ablacje serca (zdiagnozowane AVNRT). W sumie oprócz epizodów na poczatku tego roku ze skaczacym ciśnieniem w nocy (najprawdopodobniej na tle nerwowym - jestem strasznie znerwicowany) wszystko bylo ok.  

Od marca pracuje z domu i po 6-7 godzin dziennie siedze przed komputerem (ruch tez znacznie ograniczyłem). Od jakiegoś miesiaca mam problem z niemiarowa praca serca,  otóż zdarza się, że moje serce gubi rytm i zamiast jednego uderzenia pojawiaja się dwa  (czyli  puk - puk - puk - puk,puk - puk - puk itd.) Te podwojne uderzenia pojawiaja się pojedynczo albo raz za razem (jak na złość w dniu kiedy mialem holter nie miałem tych zaburzeń i holter wyszedl dobrze) Echo serca robione tye w tzm roku i krew tey ok.

Kiedys jeszcze przed  zabiegiem mialem krotki epizod z dodatkowymi uderzeniami ale odczówałem je troche w inny sposób - jako przerwe.

Czy spotkaliscie sie z takimi podwojnymi uderzeniami pomiedzz normalnym rytmem?

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Nie wiem czy szukanie pomocy na forum jest najlepszym rozwiązaniem. Ja bym mimo wszystko podpytała lekarza o czym to może świadczyć, ewentualnie rozszerzyłabym diagnostykę. Wiem co mówię, bo sama miewam problemy z sercem, ale po podjęciu leczenia czuję się o niebo lepiej. Nie piszesz skąd jesteś, ale jeśli z okolic Krakowa to mogę Ci polecić dr Małgorzatę Kloch – świetna lekarka, zna się na swojej specjalizacji jak mało kto 🙂!