Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niski puls, uczucie pulsu na całym ciele

Gość Kacper

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

od kilkunastu miesięcy mierzę sobie ciśnienie i jest w normie, 130/75, 135/70. Martwi mnie natomiast puls, ponieważ jak się kładę to spada nawet do 55, a w dzień jest to około 67. 

mam 24 lata, w dzieciństwie miałem blok przedsionkowo komorowy 1 stopnia, natomiast po wizycie u kardiologia stwierdził, że już go nie ma.

robilem Holtera i miałem 247 pobudzeń nadkomorowych, kardiolog stwierdził, że zostawiamy to na razie.

Czasami czuje takie 2/3 lekkie przyspieszenia pulsu pod kostkiem i ogólnie na całym ciele.

Takie uczucie jakby mi mięsień przeskakiwał, na udzie, na plecach, na brzuchu i właśnie pod mostkiem.

orientuje się ktoś może skąd taki puls może wynikać i te dziwne skoki mięśni/pulsu?

Robiłem wiele badań takich jak: tarczycowe, wątrobowe, Eeg, echo, ekg, magnez, potas i wszystko w normie.

Pozdrawiam serdecznie.

Hmmm, objawy, które opisujesz są dość specyficzne, jak na tak młody wiek. Ja bym się mimo wszystko temu przyjrzała pod okiem innego specjalisty. Za ze swojej strony nie jestem w stanie Ci rzecz jasna udzielić fachowej pomocy, ale mogę Ci polecić świetną lekarkę – dr Małgorzatę Kloch z SCM clinic. Sama miewam dość poważne problemy z sercem, a często miałam wrażenie, że dla lekarzy ‘’wszystko jest w porządku’’. Dopiero pani doktor porządnie mnie przebadała i postawiła diagnozę… Od razu lepiej się czuję, także warto czasem szukać do skutku :).