Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból serca, brak tchu i zawroty głowy

Gość Marek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 13lat i nie wiem co sie może dziać gdy dźwigam coś około 10 kg zaczyna mnie straszliwie uciskać serce i brakuje mi oddechu pojawiają się też zawroty głowy gdy leże i wstaje to zaczyna mi się kręcić w głowie i nic nie widzę na oczy sama ciemność nie wiem co to może być bardzo was proszę pomóżcie. z góry dziękuję i pozdrawiam
Myśle, że powinieneś koniecznie udać się z rodzicami do kardiologa i zrobic echo serca.To badanie potwierdzi lub wykluczy wady serca.Objawy, które opisujesz miałam ale wieku nieco późniejszym.Wykryto u mnie tętniaka przegrody międzyprzedsionkowej,na szczęście dość szybko bo nadal żyje i jestem po operacji.Pozdrawiam odpisz jak ci poszło u kardiologa.
Gość Hela 754
Witaj Marek! Zgadzam się z tym, że nikt a forum nie udzieli porady i wiele dolegliwości może być związane z okresem dojrzewania dlatego musi ten problem rozwiązać lekarz. Natomiast ból występujący w czasie wysiłku nie jest objawem zdrowego serca.Pozdrawiam
Hej słuchaj Marta mam naimie i mam pytanie czy to jest takie kłucie w okolicy serca jakby ktoś szpile wbijał i niemożesz oddychać? odpowiedz Marek jak najszybciej. Mam 18 lat 3 lata czekałam na operacje serca 5 dziur miałam i sie doczekałam :)