wieslawa14 Opublikowano 1 Stycznia 1970 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 1970 Prosze o interpretacje mojego wyniku gdyz lekarz prawie nic mi nie powiedzial BADANIE ECHOKARDIOGRAFICZNE {2D=D]Ao-30mm,Lp-35mm,LK-48/58mm,PK27mm,PMK-9/11mm,Ts-9/14mm Nieco poszerzona jama lewej komory. Zastawki prawidlowe. Miesien lewej komory nie pogrubialy. Akineza{dyskineza}przegrody miedzykomorowej glownie w czesci srodkowej. Przegrody ciagle. Osierdzie bez zmian. EF okolo35-40%. Proponuje wykonanie proby obciazej z dobutamina. Nie mam pojecia o co chodzi i czy jest zle czy w normie.DZiekuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wisława Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza
ginekologpoloznik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 masz zmniejszonĄ frakcję wyrzutowĄ, należy wykonać próbę obciĄzeniowĄ. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi