Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skoki ciśnienia na tle nerwowym

Gość sebcio

Rekomendowane odpowiedzi

sorry ze znowu cos o nerwach, ale: 4 lata temu mialem jaks tam tachycardie (niepowiedzieli jaka, robili EKG), podobno ta bezpieczna, wszystko w waznych momentach w szkole (ciezka sesja, bardzo ciezki egzamin warunkowy), brAlem lekrastewka, minelo, w tym roku sie bronilem, i mi lupnelo, u mnie to jest tak dziwnie, jak miezyla mi tetno kardiolog, to powiedziala ze mialem tetno 180/200, jak przyniesli moje EKG i powiedzieli ze nic nie widza, ze wyglada na to ze serce mam zdrowe, to od razu spadlo do jakiegos w maire normalnmego poziomu, czy wszystkie takie chece moga byc tylko nerwami spowodowane?
Z nerwica tak jest.Przychodza ataki nagle i moga nagle sie skonczyc np. te skoki tetna nawet do 200.Kiedy miales robione Ekg to serducho bilo normalnie i dlatego nic innego nie moglo zapisac.Gdybys mial zrobione ekg w trakcie ataku to napewno by wykazalo.Najlepiej to kontynuuj leczenie i zazywaj leki, ktore przepisze ci lekarz(najlepiej kardiolog) a jezeli postawi diagnoze, ze to jest nerwica zgloś sie do psychiatry.Poadrawiam.
chyba niedokladnie opisalem, podczs robienia EKG serucho mi zasuwalo, pani obslugujaca to powiedziala ze mam czestoskurcz, dopiero jak z wynikami poszedlem do kardiolog to serduszko zwolnilo, jak doktor powiedziala mi ze wyglada na to ze nic mi nie jest, w sumie dobrze ze w momencie kiedy mialem czestoskurcz bylem akurat na EKG
hej wszystkim nerwica nie jest niczym złym ja tez ja posiadam niestety mam rozne ataki dretwieje mi głowa jezyk brakuje sliny ale jak mnie to bierze to trwa dosłownie 5 mina potem wszystko juz oki pije i jem lekarstwa i jest coraz lepiej wiec nie przejmujcie sie nia zycze duzo zdrowia buziaki pozdrawiam
Ja też chyba mam tą nerwice bo cały czas jak jestem w domu to sie czuję dobrze a jak gdzieś daleko jadę to to nagle mnie łapie i mam przyśpieszone tętno odczuwam niepokój i ciśnienie mi skacze. przez rok lekarz robił mi ekg i mówił że wszystko jest ok tylko ciśnienie za wysokie i dawał leki na ciśnienie, nie słuchał mnie jak mu mówiełem że to może nerwica. ostatnio dopiero skierował mnie do kardiologa a ten tak samo wykluczył nerwice mówł że wszystko ok. potem zrobił USG i powiedział że mam śladowe zmiany zwyrodnieniowe zastawki aortalnej i niedomykalność i jedyne co mi zalecił to ten lek na ciśnienie w minimalnej dawce i koniec. Powiem szczerze że jak od niego wyszełem to nawet lepiej się poczułem i jakby mi przeszło. teraz już jest praktycznie normalnie ale np jak jestem na imprezie to mnie łapie to szybkie bicie serca, tak samo jak gdzieś daleko od domu jestem. Jak się napiję alkoholu to raz się czuję zajebiście a czasem po łyku piwa dostaje ataku.