Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak tchu i silne bóle w klatce piersiowej i plecach przy nerwicy

too_sensitive

Rekomendowane odpowiedzi

Lecze sie na nerwice od roku czasu .czasami jest lepiej ,czasami gorzej. najgorsze dolegliwosci mam w trakcie owulacji i przed okresem.nie moge zlapac glebokiego oddechu,czesto ziewam zeby nasycic sie w koncu tym powietrzem,to samo dzieje sie w nocy ,wybudzam sie po to zeby zlapac gleboki oddech.dodatkowo mam non stop silne bole w klatce piers i w plecach.serce badane (echo,krew ekg) zdiagnozowana nerwica,choc czesto to w myslach podwarzam wmawiajac sobie ze mam serce do wymiany.coz takie mam wlasnie odczucia.ciekawi mnie czy ktoras z was tez cos takiego przechodzi czy to tylko ja jestem ewenementem.poz
Witam,ja tez tak mam tyle ze nie przed okresem czy po.Czasami przez 3 dni tak mi sie robi to jest jakby blokada przed glebokim wdechem i wydaje sie ze czlowiek sie udusi,nawet czasami to ziewnac nie moge,plecy a szczegolnie lewa lopatka albo miedzy nimi bola albo czuje pieczenie bole klatki tez mam na roznej wysokosci albo kluje albo boli,wtedy tez odrazu stracha dostaje myslac ze to pukawa.Ale kardiolog powiedzial ze to jest od pluc a nie od serca i od niedoboru potasu magnezu i zelaza.sprawdz poziom elektrolitow.
Gość stracatella
Dziewczyny poszukajcie w necie *zspół da Costy* Kiedy przeczytałam o tym zespole dużo łatwiej było mi dać wiarę w moją nerwicę (oczywiście mam momenty zwatpienia ale objawy są faktycznie wymierne. Dajcie znac co o tym sądzicie pozdrawiam s.
czesc ja tez tak mam przed okresem juz na kilka dni przed gorsze samopoczucie glownie dokucza mi serce i mam tez te ja to nazywam nocne bezdechy normalnie budze sie zeby zaczerpnac powietrza i mam wrazenie ze klatka piersiowa mi sie zapada i nie unosi do gory, uczucie takie ze jakbym mocno spala to chyba bym juz sie rano nie obudzila, spie wtedy prawie na siedzaco, tez mam wiotki platek przedni zastawki mitralnej? dziwne co mamy to samo?a moze to jednak nie nerwica???
Juz sama nie wiem co to moze byc.badania mialam robione tz:krew b.dokladna bo myslalam ze mam jakas dusznice bolesna czy jakas inna chorobe serca. robilam tez echo i niby wszytko dobrze z wyjatkiem tego platka zakichanego. myslalam zeby zrobic sobie jeszcze rentgena klatki piersiowej.ale czy to cos da? no i mnie caly czas boli w klatce piers i plecy.
Hej.Ja mialam echo robione i wyszlo wszystko ok.u was cos jest chyba nie tak ,dziwne ze kardiolog wam nie wyjasnil co to jest i z czym sie je ,przeciez od tego jest ten lekarz.moj jest wporzo bo wyjasnil mi ze od tego co mam sie nie umiera i zadnej choroby serca u mnie nie ma,chociaz mam w srode echo miec i mam nadzieje ze bedzie ok.moze beda jakies zmiany bo teraz w ciazy jestem to i serducho inne ale to normalne.