Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mario22lodz
witam obecnie mam 22 lata od 6 lat choruje a od 2 nie wychodze z domu(agorafobia) bralem juz kupe psychotropow przpisywanych mi przez pseudolekarzy jakimi sa psychiatrzy xanax,cilon,asentra,efectin,anafranil i jeszcze troche innych ktorych nazw juz nie pamietam z wyzej wymienionych pomagal mi tylko xanax lecz tylko na poczatku pozniej sie uzaleznilem i bylo ciezko bralem wprawdzie male dawki bo 0,5mg dziennie ale trwalo to 3 lata od jakis 4-5miesiecy jestem czysty ,zadzwonilem do hipnoterapeuty (bo nie ufam juz psychiatrom)on polecil mi mieszanke ziol wydatek okolo 50zl ,pomogly mi one odstawic xanax i wyciszyly nie oglupiajac jak inne wczesniej stosowane leki, moj stan polepszyl sie na tyle ze jezdzilem nawet na dzialke ,dzis jednak znow siedze w domu ale nie jest tak zle jak kiedys,prawda jest taka ze nerwica jest zaburzeniem umyslu i leki nie beda zawsze skuteczne ale terapia ziolowa jest dobrym startem w leczeniu tej przykrej dolegliwosci.moim glownym problemem jest depersonalizacja i derealizacja, ale zaczelo sie od nerwicy,co jakis czas dochodzily nowe objawy az pojawila sie agorafobia, ja nie winie siebie lecz psychiatrow ktorzy nie potrafia zdiagnozowac pacjenta.gdy poszedlem do lekarza i powiedzialem ze w pewnych momentach nie czuje ciala i czuje jakbym stal obok siebie przepisal mi tabletki na schizofrenie i powiedzial ze zobaczymy co bedzie (smiech).powiem tak nie znam przypadku osoby ktora leczac sie u psychiatry psychotropami wyszla by z nerwicy ,przeczytalem tez fajna ksiazke **Wycisz strach** autorstwa McKinnon Pauline (psychoterapeutka od 20 lat) ktora napisala o tym jak pozbyla sie swojej choroby poprzez medytacje . na koniec podaje ziola: Owoc róży 100g Koszyczek rumianku 100g Liść melisy 50g Ziele krwawnika 50g Korzeń arcydzięgla 50g Ziele dziurawca 50g Szyszki chmielu 20g Korzeń waleriany 20g Liść mięty pieprzowej 20g wszystkie ziola ze soba zmieszac (dokladnie!!!) .w szklanke sypac 1 lyzeczke mieszanki i parzyc przez 20 minut,pic 2 x dziennie po szklance. mam nadzieje ze komus pomoglem.zycze wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia.
Proszę o pomoc od wielu lat mam nadciśnienie tętnicze (obecnie unormowane lekiem o nazwie Noliprel Forte -125/80),podłożem mego nadciśnienia jest nerwica. A konkretnie nerwica serca.Najbardziej dokuczliwe to przyspieszone tętno,uczucie zamierania serca, tzw.*szarpnięcia*, drżenie mięśni, rąk, uczucie omdlewania. Czasem mam wrażenie, że nie zrobię już ani jednego kroku dalej, tak jak bym miała nogi z waty.
Gość mario22lodz
majkak55 ziola podalem 1 strone wczesniej ,ja lekarzem nie jestem i gwarancji nie daje ale mi pomogly juz po 2 tygodniach .tylko prosze sie nie spodziewac cudow bo na efekt trzeba pracowac i byc cierpliwym jezeli normalnie wychodzicie z domu sprobujcie hipnoterapii nie jest to tanie po koszt 1 wizyty to 100-150zl i nie kazdy na hipnoze jest podatny. u nas jest to rzadko spotykany sposob leczenia ze wzgledu na przekonania religijne , ja akurat wierzacy nie jestem niestety o tej metodzie dowiedzialem sie gdy juz przestalem wychodzic z domu , ale jak tylko sie przemoge to odrazu skorzystam .pozdrawiam ps. ziola pije caly czas est to zdecydowanie tansze od wiekszosci psychotropow bo zestaw ziol kosztowal mnie niecale 50zl i teraz dopiero mi sie koncza(ponad 5 miesiecy)
Witam nie dostałam do tej pory żadnej odpowiedzi od Pani,czy ten post jest jeszcze aktualny?Czy zagląda Pani tu jeszcze?Widzę że dużo osób tu pisze ! Proszę o radę jak się Pani udało tymi ziołami wyleczyć mój meil to z góry dziękuje!!!
Gość Ewusia_p
Rozne firmy i naciagacze przesylajacy spam glowia sie jak zdobyc adresy emailowe ludzi, zeby wysylac im rozne bzdety, a tu wystarczy napisac na jakies forum, ze sie ma cudowny lek, tylko trzeba podac swoj kontakt i ludzie juz sami wysylaja swoje adresy (dobrze, ze nie hasla i numery kont bankowych). Poza tym dziwie sie, ze ktos kto odniosl taki wspanialy sukces leczeniem ziolami, nie moze napisac na forum jakie to ziola byly. Od kiedy waleriana, dziurawiec i melissa, to takie tajemne ziola, ze nie mozna o tym napisac wprost. Ja osobiscie bylabym bardziej ostrozna i nie odpowiadala na posty tego typu. To tak ku rozwadze. A propos ziol, to radze uwazac przy stosowaniu ziol przy jednoczesnej terapii lekami. Sa ziola, ktore nie sa obojetne wobec lekow na uspokojenie czy antydepresantow - moga ich dzialanie potegowac lub oslabiac, wiec lepiej najpierw dokladnie sie dowiedziec czy te leki i ziola nie wplywaja na siebie.
Gość mario22lodz
no pani fizjoterapeutka faktycznie popisala sie zdolnoscia leczenia ludzi;) ja jednak zadnego celu w tym nie mam wczoraj kupowalem od nowa ziola wyszlo mnie to dokladnie 30zl . mieszanke ta polecil mi : Dr nauk hum. Janisław Paciorek, specjalista psycholog kliniczny, hipnoterapeuta. - Pracownik naukowy Zakładu Psychologii Klinicznej Instytutu Higieny Psychicznej WAM oraz Katedry i Kliniki Psychiatrii WAM w Łodzi ( 1990 - 2000 r ); adiunkt - Autor i współautor 60 artykułów naukowych wydrukowanych w specjalistycznych periodykach krajowych i zagranicznych. Współorganizator licznych konferencji naukowych ( zjazdów ) psychiatryczno-neurologiczno-psychologicznych, aktywny uczestnik. - Praktyka hipnotyczna od 1984 roku. i mial racje bo pomaga niestety odwagi zeby sie u niego pojawic jeszcze nie nabylem;)ale mam nadzieje ze wkrotce dam rade oddalic sie dalej niz 50m od domu Owoc róży 100g Koszyczek rumianku 100g Liść melisy 50g Ziele krwawnika 50g Korzeń arcydzięgla 50g Ziele dziurawca 50g Szyszki chmielu 20g Korzeń waleriany 20g Liść mięty pieprzowej 20g wszystkie ziola ze soba zmieszac (dokladnie!!!) .w szklanke sypac 1 lyzeczke mieszanki i parzyc przez 20 minut,pic 2 x dziennie po szklance. mieszanka pochodzi z ksiazki Andrzej Skarżyński **ZIOŁA CZYNIĄ CUDA** pozdrawiam ps. ludzie czytajceie takze starsze posty zeby nie pisac tego samego po 20 razy
Ja jestem tu nowa i też lecze sie ziołami od 4 miesiecy i jest super Wcześniej brałam leki ale byłam ponich jeszcze gorsza jeżeli jest ktoś zainteresowany odpowiem i podam dokładny adres Jeszcze jedno na efekty czeba czekac o wiele dłurzej niż po tabletkach Pozdrawiam i niedajcie się tej WREDNEJ KOLERZANCE
Do fizjoterapeutki czemu nie możesz podać nazwy ziół jeżeli są one takie rewelacyjne tylko podajesz na gg Ja nie mam gadu gadu a chętnie bym skorzystała bo któż dzisiaj nie ma problemów Przecież czytasz ile ludzi prosi o pomoc w nerwicach to miała byś taki swój wkład podając nazwę tych ziółek na forum będe ci bardzo wdzięczna pozdrawiam
Gość mario22lodz
jesli ktos ziol nie stosował ,albo brał je 5 dni lub nieregularnie to niech zamknie pysk. ja powiem tak ziola ktore biore pomagaja ,jasne z enie maja takiej mocy jak pscyho ale daja rade ,nie jest to jednak wyjscie z sytuacji.najlepsza forma leczenia nerwic ,fobii,depresji jest terapia ,ludzie póki jeszce w miare normalnie funkconujecie to przestancie narzekac i jazda na terapie ,wiem z e wiel eosob nie ma mozliwosci bo jest z malego miasta,ale gwarantuje ze w kazdym wiekszym miescie jest darmowa pomoc. mozna dzwonic na nr 116-123 tam udzielaja wiele ciekawych porad moga skierowac do darmowej przychodni ktora znajduje sie blisko ciebie.jeżeli na prawde chcesz byc zdrowym czlowiekiem to nie czekaj na cudowny lek bo taki nie istnieje trzeba sie niestey poswiecic i pocierpiec a rezultaty przyjda nieoczekiwanie szybko .polaczenie pod podany nr jest darmowe!!!!!!!warto sprobowac.