Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak tchu i częste ziewanie

rw999

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marzena
Moi Drodzy, Jestem już po wizycie u pani psycholog, która jak tylko weszłam na sam mój widok stwierdziła, że mam silną nerwicę i potrzebna jest mi psychoterapia. Cześciowo się z tym zgadzam co nie znaczy ,że zaniecham leczenia somatycznego. Marzena Za tydzień znów idę.
Witam nie odzywałam się, niestety nie z powodu poprawy zdrowia :( Od dwóch dni mam tak silne bóle żołądka, boli mnie też pod lewym żebrem. Boję się iść do lekarza bo wiem że powie - kolonoskopia. Do tego wczoraj byłam i swojego ginekologa (leczę od paru miesięcy endometriozę) i dowiedziałam się że nie ma poprawy. 10 idę na łyżeczkowanie a potem chyba za jakiś m-c usunąć trzon macicy. Już mam dosyć czuję kompletną nie moc. Co ja powiem mojemu pracodawcy. W styczniu szpital, marzec szpital, kwiecień szpital a jak w między czasie przyjdzie mi wykonać gastroskopię czy kolonoskopię. Jestem u kresu wytrzymałości. Zamiast krok do przodu robię dwa do tyłu. Serdecznie Was pozdrawiam.
Gość justyna:(:(
Witam prosze o rade wyniki holter średnia częstość rytmu serca wyniosła 86pmin z maksymalną częstością 141pmin o godz 15.20 i z minimalną częstością 53pmin o godz03.00.. Poziom ST zmieniał sie w zakresie od -0.16 mm w kanale 2 o godz 01.21 do +1.00 mm w kanale 1 o godz 16.51 ARYTMIE KOMOROWE wystąpiły i składały sie z 1 pobudzeń maksymalna liczba pobudzeń komorowych na godzinę wyniosła 1 i wystąpiła pomiędzy godziną 05.00 a 06.00 wystąpiło jedno pojedyncze pobudzenie komorowe.pary nie wystąpiły bez okresów bigeminii rageminnibez pobudzeń gromadnych,bez epizodów tachykardii komorowej. ARYTMIE NADKOMOROWE składały sie z 266 pojedynczych pobudzeń nadkomorowych,bez napadowego częstoskurczu nadkomorowego.. powiedzcie jak mi to wyszło bo lekarz twierdzi ze nie za dobrze..pozdrawiam I bym zapomniałabez pauz lub wypadniętych pobudzeń bez bradykardii,71 tachykardii nadkomorowej..pomocy ....
Gość Marzena
Irenko, co do endometriozy, myślę, żepowinnaś zbadać się u dobrego lekarza. Cyba,że do swojego ginekologa masz zaufanie. nie wiem skąd jesteś ale w Olsztynie jest bdb ginekolog ma najnowszy sprzęt i stale się szkoli Bogdan Kula. Do niego chodzą najtrudniejsze przypadki. Co do żołądka to ja też mam bóle po jedzeniu, gazy, odbijania. Na jesieni jak mnie chwyciło to nie jadłam wcale ale było jeszcze gorzej bo opadłam z sił. Kiedyś robiłam gastroskopię i wyszło mi, że mam przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka tzw nieżyt. Pojawiasię kiedy chce i znika kiedy chce . Miałam z tym 8 lat spokoju a trzymało mnie ponad rok. Raz było lepiej, na drugi dzień źle. Ja nie mogłam jeśc nic wędzonego bo bóle natychmiast. Myślę, że to było tez na tle nerwowym : problemy rodzinne, pijaństwo męża( jeszcze wtedy) no i musiałam uśpić moją ukochaną Wilczycę bo nie było innego ratunku. Nieżyt trzymał mnie prawie rok w tym czasie nie nadawałam się do ludzi. Wiem, że teraz z uwagi na bóle żołądka też powinnam zrobić gastroskopię i iść z tym do lekarza. Co zaś do kolonoskopii : masz biegunki na przemian z zatwardzeniami, śluzowate i tłuszczowe stolce ? Mnie też bolało i lewej i prawej str pod żebrami. Jak nie musiłam chodzić dolekarzy to czułam się szczęśliwa a teraz i dusznośći i bóle mięśni i nie tak funkcjonujący układ pokarmowy. Irenko, napewno czytałaś wszystkie nasze posty to wiesz że od 15 bm iddę do pracy. Boję się nie pracy a, że sobie nie dam rady przez duszności i problemy żołądkowe, bóle pleców,mięśni, stawów. Nie zrezygnuję z psychoterapii bo dobrze jest się wygadać i to, że tu możemy popisać. Jak się będziesz z nami komunikowć jak będziesz w szpitalu ? Marzena
Gość Marzena
Irenko, nie znam się na EKG Holter. Nie wiem co Ci doradzić a masz duszności przy tym, naciśkałaśguziczki jak czułaś, że coś nie tak. Ja teraz zmniejszyłam dawkę BETO ZK z 50 na 25. W którymś wcześniejszympoście pisałam chyba nawet Tobie, żete jakby przyśpieszone uderzena ustępują po zażyciu MANTI. A co Ci daje lekarz ? Marzena
Gość Marzena
Kochani, Napiszcie mi co to jest. Puls w normie, uderzeń serca mocnych ani szybkich nie słychać ale w srodku czuję takie rozedrgania głównie w gardle i ręce jakby trochę drgają, w nogach też uczucie słabości od pośladków no i ciężko wziąść głębszy oddech. Marzena
Gość wiedenka
hej kochani nie odzywalam sie nie dlatego ze jest mi dobrze i mam wszystkich cierpiacych gdzies.nie mialam za bardzo czasu.a co do zdrowia to czuje sie dobrze nareszcie nie ziewam nie wciagam powietrza dobrze spie mam apetyt.nie biore juz tyle validolu co kiedys.uwazam ze moj organizm wyciszyl sie juz po tych wczesniejszych wstrzasach i nerwach.a najwazniejsze znalazlam zrodlo moich nerwow i wyeliminowalam je.czyli np.nie spotykam sie z osobami ktore te nerwy wywolywaly.zawsze ich wizyty tak na mnie dzialaly.zastanawiam sie po co tak namietnie jecie manti i takie inne na zgage?przeciez nie jest chory żołądek jako taki organ lecz dziala tak myląco kłebek -fachowo splot nerwowy ktory tam sie znajduje. wiec nie wiem czy warto obciażać żołądek takim lekami.oczywiscie nie neguje waszego zdania ani odczuc, bez obrazy.hej.pozdrowionka.
Hej Marzenko, Od wczoraj też przechodzę etap wewnętrznego rozedrgania i kołatania serca, chociaż ciśnienie i puls mam oczywiście idealne. Otóż zanim zaczęły mi się duszności to miałam przez długi czas takie uczucie guli w gardle i jakby mi ktoś ściskał mocno szyję /nawet pojechałam na pogotowie!/. I mam tak jak Ty - im więcej o tym myślę tym gorzej się czuję i nakręcam. Jednak w moim przypadku w tej chwili jestem już w 100% pewna, że większość tych objawów to zatrucie/uczulenie na leki gastrologiczne. A to dlatego, że od czasu ich odstawienia mam wszystkie objawy, jakie pojawiły mi się odkąd zaczęłam je brać, tylko tak jakby *od tyłu*. A na początku było ściskanie w gardle i szyi oraz kołatania serca tak silne, że nie mogłam zasnąć przez kilka dni, bo ciągle słyszałam to walenie w sercu i przełyku!. Jedyna pociecha, że mimo kołatań jakoś odrobinę lżej mi się dziś oddycha. Marzenko, nie martw się o pracę, zauważyłam, że jak jest dużo rzeczy do zrobienia, to mniej się o tym wszystkim myśli i lepiej czuje. Dasz radę. Pozdrawiam, Agnieszka
Witam Was ja już nie mam co się konsultować z innym ginekologiem bo w listopadzie juz po wycinku wyszło ze mam endometriozę teraz lekarz dla pewności kieruje mnie na następne łyżeczkowanie, hormony nie pomagają więc decyzja jednoznaczna. Bardziej w chwili obecnej martwi mnie to stałe pobolewania żołądka, całego przełyku. Jestem na diecie ale nie wiele mi to pomaga. Natomiast jestem juz na 100% pewna ze duszności spotęgowały mi się po Controlocu. W tej chwili jest o niebo lepiej, wprawdzie ciężko mi się oddycha ale się nie duszę. Pozdrawiam I.
Gość Marzena
Irenko, też odczuwam pobolewania żołądka .zamiast COTTROLOC poproś o FAMOGAST ja biorę i moge też powiedzieć, że oddycha mi się lżej aż boję się pisać by nie zapeszyć. Zanim zaczęłam zażywać Famogast dokładnie przeczytałam ulotkę. Dobre jest też MANTI lub MAALOX mleczka od nadkwasoty. Pisałam Ci wcześniej. Ja odczuwam jeszcze taką słabość w nogach ale chodzę i normalnie funkcjonuję i staram się o tym nie myśleć. Raz dziennie biorę PRAMOLAN 50 na wyciszeni.Rodzinna kazała 2 razy dziennie ale boję się uzależnić. Dobrze,że lżej Ci się oddycha. Marzena
Gość Marzena
Agnieszko, dziękujęza słowa otuchy. Napisz czy też odczuwałaś słabośc w mięśniach do tego wszystkiego. Rozedrganie odczuwam nawet teraz takie zimno w nosie, lekki ból uszu i po bokahc szyi,no i ból ramion. oddycha mi się już lżej. Stale jakieś objawy czuję ból w lędźwiach, mrowienie w łopatce. Może ta moja neurolog powinna dać mi na specjalistyczne ? Bo stwierdziła, że nie potrzeba na pods tylko ogłędzin. Marzena
Witam, dawno mnie tu nie było. Czuję się tak samo dobrze jak wtedy gdy pisałem ostatniego posta. Zaciekawiła mnie wypowiedź o bakterii i jednocześnie zmusiła do refleksji. Otóż uważam, że to nie wina owych bakterii. Aktualnie czuję się o niebo lepiej niż np. pół roku temu. A przecież żadnych bakterii nie zwalczałem. Ba, nawet nie podejrzewałem, że takie istnieją. Pozdrawiam i czekam na Wasze wypowiedzi.
Marzenko, Bóle mięśni i stawów też mi dokuczają, zwłaszcza jak siedzę np. godzinę w jednej pozycji i potem wstanę to masakra, a rano bolą mnie wszystkie stawy. Ostatnio czytałam o fibromialgii, to takie schorzenie neurologiczne które bardzo trudno zdiagnozować. Może ktoś coś słyszał? Irenko, Ja też jestem pewna, że spora część objawów jest po controlocu. W tej chwili już na 100%, po jego odstawieniu przeszłam *od tyłu* jeszcze raz wszystkie efekty uboczne. Najwyraźniej niektórzy są po prostu na to uczuleni. Przykro mi, że czeka Cię taka operacja. Trzymamy kciuki za Ciebie. Napisz po powrocie. Pozdrawiam wszystkich Aga Ps. Ong - ja też nie bardzo wierzę w te bakterie. Podczas gastroskopii zrobiono mi badania na jakieś oraz zrobiłam chyba z milion badań krwi z boreliozą włącznie. I nic. Jakoś to mnie nie przekonuje.
Gość Marzena
Agnieszko, wlaśnie weszłam na stro fibromialgii. Objawy się zgadzają wyczytałam, ze fibromialgia ma podłoze psychiczno - depresyjne.Lekarze nie umieja jej leczyć. Wiemy, że są gorsze choroby. Problemy zołądkowe, oddechowe i jeszcze to tez mamy. I wszystko na tle nerwowym. Mnie jeszcze ostatnio dokucza żołądek,Piję siemię mało jem i mimo to. Pozdrawiam Marzena A może to dlatego, że się okropnie wymarzłam we własny nowym mieszkaniu podarowanym przez rodzinę. Nie możemy się ogrzać bo jest gaz i prawie 70m2.Mi stale zimno. Będziemy przerabiali na węglowe.Wcześniej nie wiedzieliśmy w zimie jak był największy mróz to mieliśmy 10 st C i ogrzewanie chodziło w te lzejsze mrozy było 13stC. Teraz mamy ok 17stc i coraz większą wilgoć, grzyb postępujący choć walczymy. W wynajmowanym mieszkaniu było cieplutko.
Irenko, pisz co u Ciebie bo się martwimy. Dziewczyny, co Wy na to jakby tak GG lub telefony. Powiem, że mi kontakt z Wami jest potrzebny. Dziś badałam krew na boreliozę 70zl przyszło zapłacić. Skandal. Słuchajcie, miał ktoś drętwienie języka i bółl uszu i pod brodą ból.Przy tym jakby lżej w mięśniach karku i szyi i ramion. I lżej się oddycha. Ja już od tych objawów dostaję obłędu. Dodam, że rano piłam krople walerianowe Agnieszko,co do bólu stawów i mięśni to mam tak, że raz muszę uważać by się nie przewrócic, za chwilę mogę nieść ciężki koszyk z zakupami. Stawy i mięśnie bolą mnie szczególnie rano jak sie obudzę poboli i przejdzie. Ostatnio mam takie napady zimna. Mam drgawki choć nie mam gorączki. Ma ktoś podobnie ? Marzena
Gość Marzena
Kochani,może za malo biorę tego pramolanu -50mg dziennie. Dziś oddychało mi się swobodnie a właśnie teraz mam ciężko.Ból gardła ustąpił a oddech się pogorszył. Czuję jakiś ucisk w gardle pod brodą. Agnieszko, byłamna Foum fibromialgia. Co ciekawsze rzeczy wynotowałam. Wypowiedzi co do życia z tą chorobą są różne ale są przecież gorsze choroby. Pozdrawiam wszystkich. Marzena
Hej Marzenko, Bóle mięśni i stawów też dokuczają mi głównie rano, zwykle właśnie one mnie budzą. Przetaczam się na bok i dopiero po paru minutach jakoś zwlekam z łóżka :))). A moje GG domowe: 8111919. Kompa włączam zwykle późnym wieczorem dopiero po 20ej. Jak ktoś ma chęć popisać czy ponarzekać na swoje choroby albo dla odmiany coś pozytywnego to zapraszam :)). Aha, Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :). Pozdrawiam
Witam Was właśnie wróciłam ze szpitala po łyżeczkowaniu, czuję się całkiem dobrze. Ale wszystko przede mną za dwa tygodnie wyniki. Żołądek tez mi aż tak nie dokucza ale jestem na ścisłej diecie a w związku z tym stale podenerwowana no bo głodna jestem. Wczoraj w pracy zauważyłam dziwny objaw mojej duszności a mianowicie w pracy byłam musiałam przejść na chwilę na halę produkcyjną gdzie jest głośno no i co za tym idzie mówiłam prawie krzycząc, po chwili mnie zatkało czułam że znowu mnie dusi. Nie wiem co piernik do wiatraka, ale jest to nie pierwszy raz kiedy mówię szybko i głośno po prostu zaczynam się dusić. Pozdrawiam I.
Irenko, fajnie, żejesteś już po zabiegu i, że się odezwałaś. Bądź dobrej myśli. Agnieszko, dziękuję za nr gg napewno się odezwę swojego nie pamiętam zakładał mi mój przyszły Mąż. Dziewczyny, wczoraj i przedwczoraj czytałam tu na forum o najgorszych chorobach mięśni i tak się nakręciłam, że szok. Na wizytę do psycholog jak poszłam to kobieta chciała mi dać lusterko, żebym zobaczyła jak wyglądam. Nakrzyczała na nmie, że nie wolno myśleć o najgorszych chorobach. Obejrzała wszystkie wyniki i powiedziała,że są super. A tej najgorszej choroby, której się której boję to z pewnością nie mam. A wszystko przez te bóle w stawach i mięśniach. Za tydzień znowu idę na rozmowę. Po wizycie poszłam do lekarza podbić książeczkę bo od 15 bm do pacy. Statamtąd do mojej przyszłej pracodawczyni ustalić kosmetyki jakie ma zamówić. Miałam trochę niepewnych samopoczuć bo w gabinecie zaczęła mnie boleć głowa i oczy nad górnymi powiekami i jakieś gorące mrowienie od skroni przez policzek, do ust. Po chwili przeszło. Nie dałam nic poznać, że czuję się nie tak i dotrwałam do końca ustaleń. Poszłam do domu, zjadłam obiad zrobiony przez Męża, obejrzałam *pierwsząmiłość* bo ostatnio to mnie nawet nie interesowały seriale, które zwykle oglądamy wszyscy bo mój Mężcyzna też.. Wczoraj dla relaksu włączyłam disco polo u Córki na komputerze i słuchałam. dziś rano też słuchałam disco, poszłam z psem na spacer, porzucałam patyki w rękach siły nie brakło, tylko trochę lydki pod koniec spaceru.Plecy zaczęły mnie trochee palić nie zwracałam uwagi i minęło a teraz siedzę i piszę do Was i jem kanapki. Ale zaraz kończę i biorę się za obiad. Acha, nie zwiększałam dawki PRAMOLANU staram się pokonywać jak mam duszności. Pozdrawiam WAS i odezwę się na gg Irenko, podasz swój nr gg ? Marzena
Przeczytałam Wasze wszystkie posty, mam identyczne objawy, zbadajcie się, czy przypadkiem nie macie bakterii zwanej Helicobacter pylori ma ją co druga osoba na świecie. U mnie to wyszło przy gastroskopii ale można też zrobic test jak ktoś się boi gastroskopii, iwadomo że gastroskopia wykaże wszystko jak na dłoni, kilka minut z rurką i wszystko wiesz - do przeżycia :-) U mnie wykryto również refluks dwunastniczo-żołądkowo-przełykowy, który ma opisane przez was objawy. pozdrawiam