Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls przy braniu Amlozeku

Gość Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej 🙂

Mam następujący problem. Po narkozie zaczęło strasznie mi wariować cisnienie dolne było powyżej 100. Kardiolog porobił mi wszystkie badania holtery echo usg serca. Wszystko ok. Mówi że się denerwuje ale zawsze miałem ciśnienie 120/70. W końcu internista sie zlitował i dał mi Amlozek podobno dla młodych ludzi.. biorę 2.5 mg rano i 2.5 wieczorem. Ciśnienie sie unormowalo ale tętno szaleje. O 3 4 rano budzi mnie 120 potem małej do 80. Cały dzień utrzymuje się w granicach 75-90 a jak idę to pow. 100. Maleje dopiero po 21. Do tego mam klucie w klatce czasami ale to chyba kręgosłup i duszności. Zastanawiam się czy prędzej czy później nie kupię na niewydolnośc albo dostanę zapaści... czy to może być nieprawidłowy lek? Dodam ze biorę leki od 20 lat mam pooperacyjna niedoczynność przysadki w tym tarczycy nadnerczy (kortyzol) i wazopresynę.

Co myślicie? Dziękuję z góry za pomoc. 

Cześć Łukaszu! Myślę, że Twoje pytania powinny być przede wszystkim skierowane do lekarza kardiologa, bo tutaj na forum nikt nie udzieli Ci fachowej odpowiedzi. Nie wiem, jeśli lekarz nie potrafi znaleźć przyczyny Twojego problemu, to może warto zastanowić się nad zmianą? Ja leczę się u dr Małgorzaty Kloch z SCM clinic i mogę ją szczerze polecić, choć nie piszesz niestety skąd jesteś. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że Twoje problemy okażą się chwilowe :).