Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, osłabienie, kołatanie serca i drgawki a nerwica

Gość rodzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rodzyna
Dzień dobry. Mam nieskończone 15lat i dużo problemów. W 2007 roku miałam strasznie okropną, złośliwą, masakryczną anemie. Żelazo w organizmie miałam przeraźliwie niskie lecz pomimo tego, iż nie mogłam wstawać z łóżka do szpitala nie dałam się zaciągnąć, mamie mówiłam że jest lepiej i ta szła do pracy a ja czułam się co raz gorzej brałam jedynie żelazo a no i tabletki hormonalne na problemy z menstruacją. Nie zdawałam sobie sprawy że mogłam umrzeć ale jakimś cudem przeżyłam biorąc tylko żelazo. Jakoś wszystko się układało(choć musiałam z wielu rzeczy zrezygnować)dopóki nie pokłóciłam się z chłopakiem. Nie odzywaliśmy się do siebie z trzy dni, tego trzeciego dnia zachowywałam się jak zwykle czyli byłam uśmiechnięta i szczęśliwa, tak jakby nie dopuszczałam do siebie myśli, iż coś jest nie tak. Około połowy szkolnego dnia czyli po 4lekcji zaczęło mi sie kręcić w głowie znajomi mnie trochę powachlowali i pomogło, parę minut później gdy siedziałam na dworze i czekałam na autobus, gdyż mieliśmy skrócone lekcje znów zrobiło. mi się słabo, z koleżanką poszłam do cienia i tam gdzie bardziej wieje, znienacka zaczęły mi się trząść ręce, drętwieć nogi i ręce,miałam trudności z oddychaniem, palce zdaniem nauczycielek były bardzo zimne i sine, gdy wylądowałam u pielęgniarki pobrano mi cukier(był niski lecz nie pamiętam ile)serce biło mi bardzo szybko, nadal sie trzęsłam i miałam zimne, sine palce, pomimo tego iż leżałam kręciło mi sie w głowie, zdrętwiały mi usta wtedy i ja się przeraziłam, z opowiadań wiem też że odlatywałam i pielęgniarka nie wiedziała co się dzieje bo nagle zrobiłam się spokojna i się uśmiechałam heh w takiej sytuacji uśmiech na twarzy mieć to trzeba naprawdę być.. a i ciśnienie normalne miałam.Po dniu odpoczynku, poszłam do szkoły(w pewien piątek) i już na pierwszej lekcji mnie to samo złapało lecz bez drętwienia ust. Chłopak już w ten sam dzień mnie przepraszał więc nie miałam czym się denerwować. W poniedziałek w szkole znów to samo, we wtorek to samo, raz krócej raz dłużej ale z około 30min się trzęsłam, poszłam do neurologa bo dużo osób twierdziło że to Epi lecz lekarz stwierdził że na Epilepsje za długie są te ataki. W resztę dni tygodnia było to samo i codziennie przyjeżdżała po mnie siostra i zabierała mnie do domu, w końcu nie było sensu bym chodziła do szkoły. Przez miesiąc błąkałam się po lekarzach i siedziałam w domu, ataki też występowały choć mniejsze. Miałam robioną morfologie i dużo rzeczy było zaniżonych, hemoglobinę dużo, zrobiłam żelazo i miałam zaniżone około 20 w dół więc nie chce wiedzieć ile miałam w wakacje... Miałam robione Ekg i tam jakieś małe niepoprawności jak stwierdziła lekarka, EEG wskazywało na Epi, Emg wykluczyło tężyczkę, od neurologa dostałam skierowanie na hormony tarczycy i mam podwyższone, zostałam skierowana również do psychologa który stwierdził, iż mam nerwice więc chodzę na psychoterapie choć ja nie widzę w niczym problemu. Od jeszcze może dwóch miesięcy mam dziwne *odloty* raz nic nie widzę, nie mogę się poruszyć, nic powiedzieć jedynie coś słyszę lub to co widzę przed sobą trzęsie się, no dosłownie mi sie obraz trzęsie nie wiem o co w tym chodzi no ale... Od ok. dwóch tygodni mam problemy z oddychaniem, budzę się w nocy i sie dusze, w ogóle nie mogę złapać powietrza. Kaszle by nabrać wdech i to tak automatycznie zaczynam kaszleć i często mam bardzo płytki oddech. Nie mogę ćwiczyć na lekcji w-fu, energicznie tańczyć i czegokolwiek co wymaga wysiłku bo bardzo szybko się męczę. Często serce mnie kuje co niektórzy nazywają nerwobólami. Albo czuję taką ciężkość w klatce, na sercu, oczywiście prawie codziennie moje serduszko szybciej bije niż powinno, puls mam dość wysoki a ciśnienie często dość niskie. A i jeszcze dodam, iż mam skierowanie do endokrynologa a no i robiłam nie dawno jakieś badania ft4 i ft3 czy cuś takiego... kto wytrwał i to przeczytał temu BARDZO DZIĘKUJE!!! :) od razu lepiej na duszy mi sie zrobiło pisząc to i dziękując :) Co Wy o tym wszystkim myślicie mili Państwo?? :)
Gość rodzyna
Kobieta do której chodzę na psychoterapię fakt pomaga mi no ale na pewno nie w zwalczeniu objawów... Napisałam tutaj ponieważ czytając inne posty aż się zdziwiłam, iż nikomu mając nerwice i robiąc badania nie wychodzą wyniki negatywne, a mnie niestety tak.
Boze ja tak czytajac to wszytko stwierdzam ze mam tosam boje sie bop nie moga oddychac swobodnie w gglowie mi szumi i wogole serce kolata czuje sie bardzo zle ! co robic nie wiem czy to nerwy czy co lekarz mnie badal i stwreidzil ze nic mi nie jest a boli mnie glowajuz od tygodnia dodatkowo!? co robic moze ktos z was mial cos podobnego a i jeszcze nie mpge swobodnie przelykac sliny
Nato, to moga byc nerwy, czasem jakies zle emocje kumuluja sie w nas przez dluzszy czas, a pozniej objawia sie to w postaci roznych dolegliwosci. Lekarzom pierwszego kontaktu rzadko zalezy na glebszym wdrazaniu sie w szukanie przyczyn zlego samopoczucia, dopiero gdy jest juz bardzo zle, to wtedy zaczynaja reagowac. Powinnas zrobic sobie jakies podstawowe badania: morfologię, mocz, ekg, jesli wyjda pozytywne wyniki to przyczyny Twojego samopoczucia szukałabym gdzies na tle nerwowym...
Gość rodzyna
Pisałam że robiłam takie badania!!! Robiłam morfologie i wyszło że mam anemie i różne niedobory, z moczem wszystko dobrze, ekg małe nieprawidłowości. Mnie sie pomyliło że jak wyniki są złe to inaczej mówi sie że są pozytywne a ja używałam wciąż słowa negatywne choć takie te wyniki nie są. ! (są pozytywne a u innych z nerwicą są negatywne )
A ja Cię doskonale rozumiem bo u mnie wszystko zaczeło się od anemi walczę z tym wszystkim juz bardzo długo a nawet niczym się nie denerwując czuje strach w podswiadomosci to straszne:( chciałabym się czuć wolna od tego strachu Pozdrawiam
Może i się nie umiera od razu, ale ja sądzę, że przez nerwicę będę żył dużo krócej. Wszędzie gdzie idę mam wysoki puls rzędu 90-100 uderzeń na minutę. Jak nad tym zapanować samemu. Psychoterapia pomaga, ale nie zwalcza objawów jak napisał ktoś wyżej. Ciągle mam ten wysoki puls.POMOCY!!!