Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyleczenie zespółu Ebsteina

Gość sabina

Rekomendowane odpowiedzi

Moja mama w 2001 roku przeszła operecja na zespół Ebsteina w wieku 40 Lat.Wrodzoną wade serca miała stwierdzona od urodzenia ale zespół Ebsteina rozpoznany w 1999 lub 2000 roku.Diagnoza lekarzy była taka że operacja jest nieunikalna i powinna zostac przeprowadzona w jak najszybszym czasie.Konsultacje medyczne prowadziła jednoczenie u doktora Dziadkowiaka w Krakowie oraz u Dr. Religi w Warszawie na Spartańskiej.W Krakowie proponowali przeprowadzenie jako operacja doświadczalna a znowu doktor Religa jasno stwierdził że on tego przypadku nie operował 16 lat ale podejmie sie operacji w taki sposób że udostępni swój zespół a po uzyskaniu promesy z NFP ściągnie lekarza z zagranicy który ja wykona (Szkota lub Ukraińca) jednak okazało sie że operacja wykonał Doktor Mol.Dzień operacji połonczony był z sympozjum naukowym a cała operacja nagrywana była do dalszych celów naukowych
witam niestety żona Sabinka ktora pisał niezyje zmarła u lutym 2008 r około 14 miesiecy po zabiegu plastyki zastawki trójdzielniej i wszczepieniu pierscienia przeprowadzonym w SCCS przez prof. PERRIER chociaż chorowała na zespół Ebstenia zmarła na sepse,która spowodowało IZW prawdopodobnym infekcyjnym zapaleniem wsierdzia było zerwanie mieśnia brodawkowego . Przepraszam ze nie odpisywałem ale dopiero dzisaj znalazłem jeden z ostatnich sladów .... pozdrawiam wszystkich i zycze duzo zdrowia bo wiem jak bardzo go potrzebujecie