Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skrzep na sztucznej zastawce,aortaalnej.

tama

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zaczynam sie,nieco,martwić,bo...

-po tygodniowym pobycie w szpitalu mam INR 1,4/daje do myślenia/

-zrobiłem sobie taki mały test wysiłkowy i wychodzi że nie ma poprawy,tzn.męczę się jak przed przyjściem na oddział

-miało być echo przezprzełykowe a było zwykłe

Żeby nie było że tylko marudze.Jest też sukces zniknęły obrzęki na nogach i rękach,znaczy ściągnięto ze mnie sporo wody,tak z 7kg.

Pzdr

Tama, wiem, że to trudne, ale bądź dobrej myśli. Po pierwsze jesteś w szpitalu, więc jesteś po opieką. Po drugie może do że zeszła woda to dobrze. Ale przede wszystkim na obchodzie pytaj o wszystko lekarza. Dlaczego echo zwykłe? Może to przez zepsuty sprzęt do przełykowego, może nie było potrzeby? Pytaj i pytaj. Często boimy się na zapas, lub układamy scenariusze do tego co wiemy, albo raczej jeszcze nie wiemy. Powiedz, że zamartwiasz się i chciałbyś wiedzieć więcej. Powiem, więcej moja wszczepioną zastawka aortalną nie domyka się. Lekarz nie napisał tego, ale powiedział, coś o wegetacji, że trzeba to sprawdzić, aby nie przegapić. Więc zastanawiam się teraz, czytaj boję się, czy to nie skrzep jak u ciebie? Ale myślę, że badanie to wyjaśni. Co do męczenia się. Ja zauważyłam taki objaw, gdzieś na początku października. I teraz mimo że jestem w domu nie mija. Chodzę na mini spacery, aby zbić cholesterol. Ale jak wchodzę na piętro to mam nadal tę sapkę. Podejrzewam, że serce tak pracuje, aby sobie poradzić ze zmianami. Trzymaj się zatem i na obchodzie wypytaj lekarza. A tak z ciekawości, powiedz jeśli chcesz gdzie leżysz, w jakim mieście?

niedomykalność mitralna sie trochę powiększyła lub jak lekarz powiedział mi ,ten sam robił ale na innym aparacie i mówił że może być różnica między nimi  ale na razie nie trzeba było nic z tym robić jak ostatnio byłem na usg .co dziennie mam skurcze dodatkowe ,po nocy ustępują całkiem potem z biegiem dnia sie zaczynają jak chodzę/pracuję . ustąpiły na tydzień czasu całkiem bez nawet jednego ale nie wiem czy to sprawa tego że wtedy dużo odpoczywałem czy zmian diety i suplementów jakie wprowadziłem .muszę zrobić to od nowa i zobaczę czy efekt znowu powróci ,jak zdobęde sie znowu na tą próbę to napiszę o wynikach