Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mdłości, wymioty, osłabienie, senność, brak tchu, ból rąk i nóg

Gość milena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stracatella
Skąd takie przypuszczenie? Z opisu nie wygląda na zawał - gdzie ból za mostkiem? Z drugiej srony zdarzają się nawet bezobjawowe zawały. Jeśli masz wątpliwości zapytaj lekarza zleci pewnie echo i test wysiłkowy - lub koronografię jeśli będzie uzasadnione. pozdrawiam
A nie masz alergii? może po prostu nie możesz pić mięty i tyle;( Mięta, a zwłaszcza olejek miętowy (zawierają go m.in. krople żołądkowe), może u wrażliwego człowieka wywołać odruchowy skurcz krtani i zatrzymanie oddechu. Głównie u dzieci ale może u dorosłych również.
Gość Hela 754
Witaj ; Przedstawione przez ciebie objawy wskazują na zatrucie pokarmowe, lub grypę żołądkowa, ale to musi stwierdzić lekarz. Nie wiem skąd takie skojarzenia z zawałem serca. Sądzę, że powinnaś się zgłosić do lekarza, aby zrobić wstępne badania, skoro występują duszności. Pozdrawiam
Jakieś 3 miesiące temu po porannym papierosie wsiadłem do autobusu, zrobiło mi się słabo, odlatywałem, oblał mnie zimny pot i drętwiały mi kończyny, jakiś czas później(miesiąc, dwa) w pracy poczułem okrutne pieczenie w mostku, musiałem usiąść na ok. 20-30 min, przeszło i wszystko było ok. Przejściowo źle się czuje mam w nocy objawy typy ucisk w szyi powodujący lęk i trudności z oddychaniem, drętwienie lewej strony, są dni kiedy słabnę(staram się wtedy nic nie robić) i czuję się cały dzień jakoś niepewnie, a są dni kiedy tylko nocą mam tę duszności i oprócz tego wszystko jest ok., mam dopiero 23 lata czy to mógł być zawał czy waszym zdaniem to nerwica? EKG wyszło mi dobrze, cisnienie standard 130/80 czasem podwyszone w stanach lękowych do 150/80
Witaj *kielek85*. czy to był zawał czy to jest nerwica musi stwierdzić lekarz. Wykonanie samego ekg nie daje pełnego obrazu serca. W młodym wieku też bywają choroby serca. Ja na twoim miejscu zrobiłabym dokładniejsze badania i wybrałabym sie na konsultację do kardiologa. Pozdrawiam