Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wymioty, mdłości, bóle rąk, nóg, osłabienie i senność

Gość mk

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa dni temu wymiotowalam po wypiciu miety, do dzisiaj mam mdlosci, bola mnie rece i nogi, czuje oslabienie i duza sennosc( mam 23 lata i dotad nigdy nie zdarzylo mi sie zasnac w dzien). czy ktos ma podobne objawy??miesiaczka skonczyla mi sie 3 dni temu, poza tym palilam papierosy teraz pale duzo mniej, jakos mam wstret, prosze o pomoc bo juz nie daje rady!!!!
Gość Wojtek83
witam Trudno powiedzieć co to jest. Takie objawy mogą oznaczać dziesiątki różnych chorób lub tez żadnych. Jak się czujesz teraz?? Sam mam takie objawy i wiele innych. Napewno do lekarza i przebadać sie od stóp do głów (nawet prywatnie jak trzeba czekać). Mocz, krew , ekg, tarczyca, usg jamy brzysznej, usg serca ,pierwiastki itp. Nie ma sie co denrwować tylko spojnie to se zrobić. Mówisz ze występuje stan podgorączkowy więc trzeba to sprwawdzic chociaz u mnie tez bywa podwyzszona temperatura bo mam silna nerwice i zdjgnozowany zespoł barlowa ale wiem dlaczego tak sie dzieje. Może masz początki nerwicy bo ona objawia się silnymi zaburzeniami ,ale to niech potwierdzi lekarz. Zawał serce nie sądze więc ekg i wszystko jasne 1 min badania. Czasami zawał serca owszem występuje pod zasłoną tzw. maski brzusznej częściej u kobiet dlatego zrób ekg pytania??? może coś dopowiem, ale do lekarza tzreba iść.
teraz niby ciut lepiej, ale nadal oslabienie, jestem nerwowa na maxa, problemy z praca, w domu- okolo 3 dni przed wystapieniem w/w objawow. dziekuje za odpowiedz, pocieszyles mnie troszke. Poza tym, powiedz mi jesli mozesz, czy zawal mozna tak przejsc, tak sobie? jak sie mocno zdenerwuje, drga mi powieka oka, albo czasami cala sie trzese i mam zaburzenia widzenia.
Gość Wojtek83
Jeżeli występuje bardzo mały zawał można o tym wcale nie wiedzieć i wychodzi na kontrolnych badaniach po np. paru latach. Jesteś młoda więc ryzyko jest niskie,ale palenie papierosów zwieksza to ryzyko. Mogę dać rade nie daj sie nerwą bo one w przyszłości mogą prowadzić to powaznych konsekwencji np. utrwalić podwyższone cisnienie, a wtedy dość do najgorszego. Nie mówie tego żeby kogos strszyc bo sam mam problemy z pracą, w domu jak wielu ludzi. Najpierw zrób chociaż ekg wskazane usg serca i mniej pewność ze wszystko ok. Jeśli dobrze z sercem to dać na luz troche. Wychodzi że masz sporo objawów które są mi dobrze znane, ale tak jak mówie lekrz nie bać sie go. Mówi się że na zawał składa sie pare czynników zobacz palenie+nerwy to daje juz dwa, ale ty możesz to zmienić.
oj zaraz zawał zawał występuje ale nie u tak młodych osób pewnie ze to wygląda jka zawał ale wierzysz w to zeby tu była i pisała o tym?? w tak młodym wieku zreguły zawału sie nieprzezywa jestesmy zbyt mało odorni a wiec ja wiem z doswiadczenia ze to nerwica i proponuje udac się do psychologa a le jak kolega wcześniej pisał zrób wszystkie badania dla swojego świętego spokoju bedziesz spokojna i bedize ci lżej a badania tylko powtwierdż ze jetseś zdrowa jak ryba pozdrawiam i zycze powrotu do zdrowia aa a ja taki zawał to przeżywam przynajmniej 3 razy w miesiacu zaworzą mnie do szpitalka robią ekg pomiary i nigdy nic nie wychodzi tylko...ta pie....olona nerwica...pozdrawiam i nie daj się jej
hej ja mam cos podobnego od ponad tygodnia mecza mnie mdłości, bol zoladka w gornej czesci tuz ponizej zeber. mdłosci trwaja i w dzien i w nocy rano i wieczorem dosłownie non top do tego jestem jakas zmeczona apatyczna nic mi sie nie chce pierwsze co podejrzewalam ze to ciaza ale dzis bylam u ginekologa i powiedzial ze nic nie wyczuwa ale mam zrobic jeszcze test dodam ze mam spiralke wiec ciaza jest malo prawdopodobna(no ale czasami sie zdaza) szukam inf w necie ale powiem szczerze ze nie trafilam jeszcze na nic ciekawego, oprocz tego ze mdlosci sa objawem bardzo wielu powaznych chorob :( zaczynam sie bac!!! jak jutro wyjdzie mi ujemny test wybiore sie do lekarza rodzinnego. mam 26 lat i chyba jestem jeszcze za mloda na zawal....
Nastraszyliście dziewczynę. To zapewne nerwica, wiem bo ja przeszedłem wszystkie choroby ( nowotwory itp. ) setki badań i nic. Nadmienie, ze nadużywałem alkoholu i papierosów. I co się okazało - nerwica., Miałem wtedy 21 lat. Do dziś się z nią zmagam ( mam 34 l,). Bywa dobrze, sa lata że nie czuję jej, a potem przychodzi taki miesiąc - dwa- trzy, że niejestem w stanie się ruszyć. Wtedy poprostu przeczekuję i sama mija. Pozostaje tylko, niesmak że człowiek stracił czas na wymyślone choroby i staje się egocebntrykiem. Moje objawy to - bóle głowy - złe widzenie - bóle brzucha - nudności, wymioty - drżenie rąk i nóg - zawroty głowy ( uczucie że ziemia się przekręca) - nadwrażliwość na zimno, jak i goraco - przeczyszczenia, zatwardzenia - dławienie w przełyku - ból serca ( za mostkiem, w nadbrzuszu, pod żebrami) - uczucie duszności - nadmierny apetyt, jak i całkowity jadłowstręt ( waga potrafi mi skakać do 8 - 9 kg) - nadmierna senność - osłabienie - wszechogarniający lęk ( chyba najgorszy objaw ) - całkowite poczucie bezsensu ( depresja) - lęk przed samotnością - lęk przed śmiercią - hipochondria - potliwość dłoni - problemy z erekcją ( brak zainteresowania sexem ) - pedantyzm ( który potrafi zruinować życie)
Gość linda1987

M wszystkie objawy i to rujnuje mi życie:(((((( wybieram się do energoterapeuty i jak pomoże wyśle wam numer telefonu,z moich 3 letnich obserwacji od kiedy mam nerwice to moim zdaniem ona nigdy nie ustaje:((((widzę to po sobie i po innych ludziach na forach.pozdrawiam serdecznie pomimo to warto dalej walczyć

Taaak nerwica i bez lekow nie da rady podleczy sie troche jakis czas spokuj i znow wraca ja kiedys myslalam ze umieram ciemno w oczach wymioty zołcia spalam i zyc mi sie nie chcialo nie mowic juz ze uczucie mdłosci ciazowych towazyszy mi caly czas nawet jesli biore leki ,bole rak nog jak podczas grypy jednym slowem masakra calego ciala włacznie z zawrotami głowy podleczyłam ale kiedy dopada mnie lek ze mam symptomy ciazowe olsniewa mnie ze znow wraca i czas na powrot do lekow wszystkim radze psychriatre i to szybko bo lepiej nie bedzie bez leczenia bedzie coraz gorzej zycze powodzenia i cierpliwosci