Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu /dwa lata/ dokucza mi pisk i szum w uszach. Odczuwam to przez cały dzień. Im więcej wypalonych fajeczek i wypitej kawy, tym natężenie rośnie, szczególnie po zdenerwowaniu się. Sprawdzam ciśnienie /aparat rtęciowy/ ale jest ono w normie - 120/80. Czy są to zwiastuny / no nie wiem..../ udaru, wylewu, zawału..... ? Mam 49 lat .
Litości! A co może mieć z tym wspólnego jakiśtam kręgosłup!? Mam taką przypadłość już od paru ładnych lat i żaden z lekarzy nawet o tym nie wspomniał. Inną jest rzeczą, że w internecie nie sposób znaleźć cokolwiek konkretnego na ten temat.(też mam 49 lat)
witam, ostatnio pytałam sie pielęgniarki o to i powiedziała mi ze przyczyna może być:nadciśnienie tętnicze, zmiany w kościach m.in w żuchwie, a także tez może być od kręgosłupa, przyczyn zapewne tez może być wiele o których trzeba by było dowiedzieć sie więcej u lekarza

Od 3 miesiecy piszczy mi w uszach , wstaje kladę sie spac piszczy non-stop .I bez diagnozy lekarza wiem od czego to jest , miałem głupi nawyk strzelania z karku!!! I raz strzeliłem tak mocna że aż sie przestraszyłem bo kręg przeskoczył mi u podstawy czaszki , z początku pisk pojawiał sie i przechodził po 5 min , teraz słysze go nieustannie , wiec kolega który pisał o kręgosłupie miał racje nie pisał bzdur , tylko powiedzcie co zrobic żeby przestało . Próbowałem nawet strzelic w drugą strone aby go nastawic ale boje sie że zrobie sobie jeszcze wiekszą krzywdę