Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, czerwienienie twarzy i dekoltu, nierówne bicie serca i mdłości

dori2006

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich i bardzo prosze o rade.Mam 28 lat. Kilka lat temu mialam dziwne ataki nawet nie wiem jak to nazwac, otoz robilo mi sie nagle duszno i moja twarz i dekolt robily sie purpurowe. Musialam sie polozyc na ok. pol godziny i wszystko wracalo do normy. Mialam takie 4 ataki w przeciagu roku.Nie bylam z tym u lekarza, samo przeszlo. Dobrze sie czulam az do teraz. Od okolo miesiaca znowu mam jakies dziwne ataki, tym razem wyglada to tak: nagle serce zaczyna mi bic nieregularnie czuje jedno mocne uderzenie potem nic i znowu mocne uderzenie trwa to kilka sekund, puls mi strasznie przyspiesza (okolo 180/min) i mam przy tym zawroty glowy i straszne mdlosci. Takie ataki zdarzaja mi sie najczesciej wieczorem, kiedy siedze i nie wykonuje zadnego wysilku(cale szczescie bo gdybym stala to chyba bym zemdlala). Oprocz tego dretwieja mi palce u nog i rak (zwlaszcza lewa reka). Nie wiem czy to tez ma znaczenie ale w nocy nie moge lezec na lewej stronie, mam takie dziwne uczucie jakbym miala za chwile zemdlec. Nie wiem juz sama czy powinnam isc do lekarza poradzcie cos prosze.
Gość Wojtek83
Twoje objawy przypominają mi moje gdy zaczynałem mieć problemy ze zdrowiem. Radze zrobić wszystkie badania na serce zwłaszcza usg z uwaga na zastawke dwudzielną. Jeżeli np. jest minimalna/śladowa niedomykalność może to prowokować takie zachowania serca. Długo błądziłem od lekarzy do lekarzy poki nie trafilem na kardiologa ktory mi to wyjasnil.