Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skaczące ciśnienie

Gość Anna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Mam takie pytanie, ostatnio noszę często na ręce smartwatcha, który monitoruje mi puls. Zauważyłam, że tętno spoczynkowe jest w porządku tzn oscyluje w granicach 60-70 uderzeń na minutę, lecz zaraz po wstaniu z łóżka i robieniu jakiś normalnych czynności typu: robienie śniadania, chodzenie itd puls wzrasta mi czasem do 130 uderzeń na minutę, nie wyczuwam tego, że wali mi serce, bardziej widzę te parametry na zegarku. Jak juz usiądę to puls znwowu się wyrównuje. Mam 27 lat, miałam robione EKG które nie wykazały żadnych poważnych zmian, a w dodatku echo serca, gdzie wyszła lekka niedomykalność zastawki. Zastanawiam się czy takie skoki tętna w ciągu dnia, to normalna rzecz?

Gość AsiaWywr

Hmmm, myślę, że nikt na forum nie udzieli Ci fachowej odpowiedzi, dlatego na Twoim miejscu skonsultowałbym się z lekarzem kardiologiem. Skoro wyniki EKG wyszły dobrze, to raczej bym się nie martwiła, ale zbadałabym jednak tą niedomykalność zastawki… z mojej strony mogę polecić dr Małgorzatę Kloch z SCM clinic w Krakowie. Leczę u niej problemy kardiologiczne od dłuższego czasu i jest naprawdę świetna. Czasem jednak lepiej chuchać na zimne niż się stresować J. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia! J