Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Opinie o chelatacji

Gość Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Mam serdeczną prośbę! Zdecydowałem się na chelatację. Jestem pełen optymizmu. Jestem dopiero po pierwszej sesji, jutro mam drugą. Czy mogę prosić osoby ( przede wszystkim pacjentów) z doświadczeniem w tej materii o uwagi, spostrzeżenia zarówno te pozytywne, jak i złe. Jestem facetem 51 - letnim, rok po zawale z wszczepionym stentem!!!
Witam, myślę, że szczęśliwie zakończył Pan zabiegi chelatacji i zechcę podzielic się opinią o jej skuteczności. Na tym forum jest post Pana Leszka Wijasa z 26. 12. 2005 roku pod tytułem Chelatacja, gdzie piszę o metodzie jako nieskutecznej. Pana wypowiedź powinna rzucić trochę więcej światła na tą metodę. Z poważaniem Adam
Wiek 61,początek choroby niedokrwiennej serca,duszności podczas wysiłku.Sugestia lekarza domowego: chelatacja,nie zaszkodzi panie... Spróbowałem doustnej przez miesiąc wg dawek na oryginalnym opakowaniu z USA tj 3tabl lecz 2x dziennie na pusty żoładek.To jest razem 2400 mg EDTA/dziennie.Po miesiącu wprost niedowierzam sobie.Czuję sie o niebo lepiej,będę kontynuował lecz na mniejszej dawce.W nosie mam opinie fachowców i całe te dyskusje dobre/niedobre.Mnie pomaga wiec nie potrzebuję żadnych opinii. Pozdrawiam. Jozef
Nazwa substancji: WERSENIAN DWUSODOWY x 2H2O Synonimy: EDTA Na2, sól dwusodowa kwasu etylenoczteroaminooctowego Wzór chemiczny: C10H14O8N2Na2•2H2O Masa molowa: 372,40 Numer CAS: 6381-92-6 Numer WE: 205 358 3 Zastosowanie: przemysł chemiczny Właściwości: Postać : ciało stałe krystaliczne Barwa: biała z dopuszczalnym odcieniem żółtym lub bladoróżowym Zapach: bez zapachu pH roztworu wodnego przy stężeniu 50 g/ l w 20 °C 4÷ 5 Temperatura wrzenia : w temperaturze 252 °C wydziela się woda krystalizacyjna Temperatura topnienia : brak danych Prężność par : brak danych Rozpuszczalność w wodzie i innych rozpuszczalnikach w wodzie – dobrze rozpuszczalny 100 g / l w 20 °C w innych ropuszczalnikach – rozpuszczalny w wodnych roztworach alkalii Gęstość : brak danych Ciężar nasypowy : 400 ° 500 kg/m3 Temperatura zapłonu : brak danych Granice wybuchowości : brak danych Temperatura samozapłonu : brak danych Jeśli są Państwo zainteresowani zakupem tej substancji prosimy o kontakt.
Gość Kiepska sprawa
Ja mam tego ponad kilogram.I nie pisać bzdur że rozpuszczalny w alkaliach bo nie jest to rozpuszczanie ale reakcja!I ciekawe czy to jest taka czystość że wkrótce po kroplówce się wyciagnie nogi.Wiem też gdzie można to kupić.I przy okazji przypominam że należy to zażywać w odpowiedni sposób z odżywkami.
Gość Gorallo
Ludzie wypisujecie tu farmazony . Ja przeszedłem około 50 wlewów i wszelkie dolegliwości przeszły a miałem juz stany przedzawałowe. Mniej więcej po 5-8 wlewach odczówa się poprawe ja miałem najpierw bóle nóg i rąk zwłaszcza w nocy. Podobno nazywa się to chromanie przystankowe i wiele innych dolegliwości o których wcześnie nie miałem pojecia. Wiem,ze jest to droga impreza głównie na początku bo trzeba 3 razy w tyg. ale po trzech tyg. juz 2 razy a potem tylko raz polecam mnie pomogło a robiłem to w latach 2004/2005

Witam, moja mama korzysta z chelatacji w Katowicach. Jest już po 15 wlewach. Na pierwsze sesje zawoziłam ją na wózku, a teraz chodzi sama na nogach do ośrodka. To jest szok jak to pomaga. Na zachodzie takie popularne, a w Polsce dopiero to raczkuje. Na poczatku myślałam,że to ściema, ale po mamie widzę że to działa. I polecam wszystkim.

Gość KAZIMIERZ USA

Witam Podaje skad mozna zamowic czopki ktore nie sa gorsze niz kroplowka. Zamowilem ojcu bo jednak wlewy wynosza duzo drozej i zajmuja duzo czasu i do tego nie wszedzie to robia a czopki sa rewelacyjne i nie trzeba nigdzie jezdzic ,goraco je polecam wszystkim.Sprzedawca ich jest bardzo solidny i uczciwa osoba-100% zaufania. http://olkusz.olx.pl/chelatacja-w-czopkach-900-mg-edta-iid-127863086

Gość Renata T

Rafał Dankowski dr med. Specjalista kardiolog Asystent w II Klinice Kardiologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu; autor wielu publikacji naukowych z zakresu kardiologii, prowadzi warsztaty echokardiograficzne. Powrót do eksperta Chcesz zadać pytanie ekspertowi? Zaloguj się Chelatacja | 2011-03-27 14:27:21 Witam.Panie doktorze,co Pan sądzi o cheliatacjach,dlaczego lekarze nie kierują swoich pacjętów na zabiegi,czy to z niewiedzy ,czy tez z innych powodów?Serdecznie pozdrawiam. Witam serdecznie, Zakładając, iż miał(a) Pan(i) na myśli terapię chelatową, to - do tej pory - nie udowodniono w przekonujący sposób, iż przynosi ona korzystne efekty dla zdrowia. Dlatego lekarze nie stosują tej metody w leczeniu chorób serca. Zaznaczam, iż subiektywne lepsze samopoczucie osoby, która wydała dużą sumę pieniędzy na takie leczenie, nie jest metodą naukowej oceny jej skuteczności. Pozdrawiam serdecznie Rafał Dankowski Witam Całkowicie popieram pana doktora !!!!!!!!!!!! TERAPIA WEDŁUG MOJEJ OCENY NIE JEST SKUTECZNA .Moja mama uwierzyła w terapię chelatową - przyjeła 200 wlewów dozyłnych I NIC JEJ TO NIEPOMOGŁO.Bardzo proszę ludzie zwracajcie uwagę na te pozytywne komentarze .SKONTAKTUJCIE SIĘ ZE SWOIMI LEKARZAM, ZA NIM STRACICIE DUŻE PIENIĄDZE

Skrajny przypadek z osoba z poprzedniego ogloszenia ze wlewy nie pomagaja,kompletna bzdura - negatywna osoba. Prosze sprobowac chelatacje w czopkach taniej wychodza niz wlewy a sa porywnywalne i to w komforcie wlasnego domu. http://olkusz.olx.pl/chelatacja-w-czopkach-900-mg-edta-iid-204539695

Witam mam takie pytanie moja ciocia ma martwice żył, no jest ona zaawansowana, ale słyszałam własnie że nawet na takie coś chelatacja może pomóc. Miał ktoś takie coś ? Nie chce jeszcze amputować szuka wszelakich sposobów na to, i odnalazłam to.Czy jest ktoś kto miał te zabiegi , i ktoś komu pomogło w podobnym przypadku cioci? Ledwo chodzi, okropne bóle nie dające spać , leki nie pomagają , może to da chocby minimalną zmiane ? doradzcie. A i jestesmy z okolic Bytomia, czy najblizej one są w wrocławiu ? czy jak jedna osoba wyżej napisała i w katowicach ? Prosze o odpowiedz

Gość MAGDALENA1243

Ściema. Mój tato uwierzył. Przyjął 50 wlewów i wydał mnóstwo pieniędzy. Wyniki po chelatacji były takie same jak i przed- czyli złe. Zero poprawy. I tak wszystko skończyło się na stole operacyjnym. Jest już 5 tygodni po operacji wszczepienia bypassów i wymiany zastawki i czuje się dobrze.:)

Mam do odsprzedania Kelamin w czopkach 900 mg EDTA. Opakowanie zawiera 30 czopków. Mam do odsprzedania 2 pełne opakowania i jedno zaczęte, w którym jest 20 czopków. Produkt sprowadzony z USA. Kupiłam je ze względu na cukrzyce, ale przy moim drażliwym jelicie wszystko ląduje w ubikacji.

Gość Robertgosc

Ja wziąłem 20-kilka wlewów po których lepiej się czułęm i latwiej mi się chodziło. NIestety ze względu na koszty musiałem zrezygnować z dalszej kuracji. Ale po tym co widziałem i słyszalem od ludzi w gabinecie i również po swoim doświadczeniu uważam, że warto zaryzykować jeśli kogoś stać finansowo.