Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pieczenie/drętwienie nog

Gość Pietrucha

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 36 lat. Od 3 miesięcy mam objawy, ze jak rano wstaje mam straszne pieczenie/drętwienie kończyn dolnych może nie stopy, ale trochę wyżej wokół jakbym miał wyższe skarpetki. Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe, ale jednak pojawia się codziennie dopóki nie zacznę chodzić w ciągu dnia nie odczuwam tego ani wieczorem. Byłem u angiologa zrobił mi bardzo dokładne badanie obu kończyn. Powiedziałem, ze przepływy bardzo dobre, ze nie ma żadnych problemów naczyniowych ani blaszek miażdżycowych. Mam wysoki cholesterol 270 a dobry 36, do tego stałem trójglicerydy 300 biorę roswe 20mg a le działa ona tylko na cholesterol który spadł do 200. Ostatnio tez dopadło mnie zmeczenie. Może nie fizyczne, bo mam na wszystko sile, ale bardziej uczucie zmęczenia gdzie po godz 15-16 nie mam kpl na nic siły leżę tylko na łóżku. Robiłem Usg serca 2x u innych lekarzy w/g nich wszystko ok, robiłem test wysiłkowy który został przerwany po 8 min ciśnienie 200/90 puls 165. Czy to może być jakas choroba wieńcowa, tętniak, niewydolność serca. Do jakiego jeszcze powinnienem iść lekarza reszta wyników ok cukier,tarczyca,morfologia,nerki. Zycze zdrowia i pozdrawiam czy ktoś miał coś podobnego? Prosze o jakas nawet najmniejsza sugestie. Dziekuje