Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki puls skoki cisnienia

Gość Łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje pomocy. Mam taki problem ze w spoczynku moje ciśnienie jest 130/80 puls 85-90. Ale jeśli tylko podejmę jakas próbę np wejście po schodach przyjmiemy na 1p od razu mój puls jest w granicach 120 a ciśnienie potrafi skoczyć 180-200/90-100. Bardzo się tym martwię nie odczuwam żadnych przy tym duszności. Miałem test wysiłkowy na którym pisze ze próba wysiłkowa ujemna, echoserca wszystko w normie frakcja wyrzutowa 65%. Zauważyłem ze po jedzeniu odczuwam znużenie, mierzyłem cukier przed i po jedzeniu wynosi on w przedziale 80-95. Czy to może być nie wydolność serca ogólnie mój puls cały czas jest podwyższony w granicach 90 w spoczynku zawsze wynosił 78. Zbadałem tarczyce wyniki krwi ok. Czy ktoś miał podobne objawy czy może to jakieś sprawy nerwicowe. Bardzo prosze o jakas podpowiedz

A nie łatwiej zapisać się do kardiologa i zbadać serce u kogoś doświadczonego? Wydaje mi się, że forumowicze tu niewiele pomogą. Nie wiem skąd jesteś, ale mogę Ci polecić świetną kardiolog z Krakowa – dr Małgorzata Kloch (SCM clinic). Jestem pod jej opieką od pół roku i dziś czuję się znacznie lepiej. Naprawdę, tylko lekarz będzie Ci w stanie udzielić fachowej odpowiedzi 🙂