Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiomiopatia/niewydolność serca?

Gość Kamil_34

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem od jakiś 3 miesięcy. Budząc się rano mam ciśnienie 125/80 puls 78. W ciągu dnia 135/85. Robiłem echo serca 3 razy Ef 65-70 zastawki wszystko wporzadku wg badania aorta szer aorty według normy. Robiłem test wysiłkowy został przerwany po 9 min ciśnienie 210/85 lub 90 w badaniu serce pracuje ok bez żadnych arytmii i odchyleń. Badania krwi tarczyca cukier krzywa cukrowa insulina wszystko ok. Jedynie podwyższony cholesterol 250 trójglicerydy ok 300. Przepływ żył szyjnych oraz nóg wszystko ok bez blaszek miażdżycowych. Saturacja 95-97 płuca ok. Zauważyłem ze przy każdym wysiłku podczas chodzenia normalnej aktywności moj puls jest w granicach ok 100 przy dobrym ciśnieniu. Po każdym posiłku czuje ogromne zmeczenie w oczach, ze muszę się położyć w trakcie sexu gdy puls wzrasta dzieje się to samo uczucie zmęczenia. Nie mam żadnych duszności nic z tych rzeczy tylko ciagle odczuwanie zmęczenia w oczach jakbym nie spał cała noc i ten puls podwyższony nawet w spoczynku w ciągu dnia 98 a przy trochę większym wysiłku 120 i gdy odpoczywam puls spada do 95. Wyczytałem ze mogą to być objawy niewydolności serca lub kardiomiopatia czy ktoś mógłby coś zasugerować lub miał podobne objawy. COVID Bolerioza testy ujemne.