Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej promieniujący do ręki i rozlewający się pod łopatkami

Gość Hanna

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna mam bóle w klatce piersiowej,dokładnie mostek.Ból promieniuje do lewej ręki i rozlewa się pod łopatkami.Lekarz wyklucza serce,powiedziała,ze jestem za młoda,mam 34 lata.Zrobiłam sobie prywatnie badania:morfologia i Ob.Okazało się ,że OB miałam znacznie podwyższone,więc lekarz stwierdziła,że mam jakieś nerwobóle i zapisała mi zastrzyki.Po zastrzykach zrobiłam ponownie OB i dodatkowo prywatnie na moją prośbę cholesterol no i wynik: cholesterol całkowity 233,cholesterol HDL 51,Trójglicerydy 133,cholesterol LDL 155,OB 30.Czytałam duzo na ten temat i chyba ma to związek z chorobą wieńcową serca!!! Proszę o jakieś wskazówki,co mam dlaej robić.Chyba badanie na próby wątrobowe ??? Czy ktoś też takj miał ??? Pozdrawiam
Byłam u lekarza ogólnego,dostałam tabletki na zbicie cholesterolu i nimesil jako środek przeciwbólowe.Dostałam również skierowanie do reumatologa i do pracowni rtg aby prześwietlić kręgosłup piersiowy i szyjny.Zrobiono mi również dzisiaj ekg---*wszystko ok. Dziękuję za wypowiedzi :-)