Gość Albert Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Witam wszystkich. Mam taki problem, ze przy najmniejszym wysiłku np wejściu po schodach lub jakiś gwałtownych szybkich czynnościach moje ciśnienie skurczowe znacząco skacze np 180/80 gdy zmierzę od razu, po jakiś 5-10 min powraca do normalnego stanu 125-135/80-85. Jakoś tak szybciej się mecze. Badania krwi ok, echoserca, ekg, płuca, tarczyca nerki wątroba ok nie wiem co jest grane ciśnienie rano 130/80 zastanawia mnie ten skok cisnienia. Przecież jak zacznę biegać albo uprawiać większy wysiłek to ciśnienie skurczoe dojdzie do 250-300 skoro przy tak małym wysiłku się podnosi do 180 czy ktoś tak miał? Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Jaa Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 A co kardiolog na to? Ja bym brała leki na obniżenie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Albert Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Biorę aktualnie leki na nadcisnienie. W spoczynku mam ciśnienie idealne od 125-135/80-85 problem jest przy najmniejszym wysiłku np wejdę na pierwsze piętro usiądę zmierzę ciśnienie i mam 180/80. Po 5 min wraca do normalnego stanu. Ale przy tak małym wysiłku taki duży skok cisnienia raczej nie powinnien być. Przypuszczam ze jakbym przebiegł 100-200 metrów to ciśnienie byłoby na pewno powyżej 200 skurczowe. A to już jest raczej bardzo niebezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Jaa Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Wiec zbyt mała dawka leku na obniżenie, ja to przerabiałam z pulsem. Z 5 mg przeszłam na 15 mg i jest ok przy wysiłku, tylko ze w spoczynku znowu zbyt niski Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi