Skocz do zawartości
kardiolo.pl

zajście w ciążę podczas paroksetyny

Gość Lola

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Czy ktoś ma podobny problem jak ja?? Błagam, niech ktoś mi pomoże..od jakiś 12 lat leczę się na nerwicę i depresję ParoGenem, kilka razy próbowałam go odstawić bo dobrze się czułam ale zawsze po jakimś czasie objawy wracały i to ze zdwojoną siłą! w efekcie dokładane mi były dodatkowe leki i coraz więcej, coraz większe dawki.. aktualnie doprowadziłam się do stanu, że zażywam tylko paroksetynę 20 mg i dobrze egzystuję ale mam duże prawdopodobieństwo że mogę być w ciąży! Na razie minęły niecałe 2 tygodnie od potencjalnego zapłodnienia i test ciążowy nic nie wykazuje ale robię test owulacyjny który już tydzień wychodzi dodatni, stąd to podejrzenie.. nie wiem co mam robić bo nie chcę zaszkodzić dziecku, na wszelki wypadek dzisiaj nie zażyłam tabletki ale już się źle czuję (reakcje odstawienne), mam zawroty głowy, słabo mi i boję się co to będzie w przyszłości, wogóle to nie wiem czy jak dojdzie do zapłodnienia podczas brania silnych leków (mam też inne schorzenia)to jest szansa na zdrowe dziecko? Jestem w bardzo ciężkiej sytuacji i boję się co z tego wyniknie a każdy lekarz którego się pytam karze mi odstawić leki i tyle. Tylko jak żyć jak się jest już praktycznie uzależnionym od tego świństwa?  ;/ poza tym wiem że paroksetynę odstawia się stopniowo a tu taki szok dla organizmu..