Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uszkodzone serce

Gość Marek 39

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Mam taki problem ze podczas najmniejszego wysiłku moje ciśnienie górne strasznie się podnosi. Do tego robię się często senny w ciągu dnia. Robiłem echoserca, ekg, i lekarz powiedział ze wszystko ok. Zrobiłem badanie na cukrzyce morfologię tez ok. Trochę podwyższony cholesterol. Ciśnienie rano 125/75. Leczę nadcisnienie regularnie i w spoczynku jest Ok. Dzisiaj się przeraziłem poniewaz przebiegiem na bieżni przy małym obciążeniu 5 min biegu truchtu puls miałem 165 a ciśnienie 200/100! przerwałem poniewaz się wystraszyłem tak wysokiego cisnienia przy minimalnym wysiłku. Po 5-10 min ciśnienie stopniowo spadało i wróciło do normy. Czy te zmęczenia i skok cisnienia tak wysokie przy wysiłku oznacza uszkodzone serce lub jakas wadę??? Czy ktoś miał podobne objawy dodam ze nerki usg mocz i krew ok. Pozdrawiam zycze zdrowia

No niby tak, ale dzisiaj znowu epizod od rana mam mrowienie stop obydwie symetrycznie jakbym miał skarpetki. Znowu dopadło mnie to zmeczenie/znużenie. Poszedłem do sklepu jak szedłem szybkim krokiem jakieś 15 min poczułem straszne gniecenie w klatce po 10min przeszło, do tej pory czuje jakiś lęk nie wiem co mam robić wydaje mi się ze jest problem z tym skaczącym ciśnieniem skurczowym przy najmniejszym wysiłku strasznie skacze do góry