Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niewyczywalne bicie serca i drętwienie nogi przed snem

Gość bartek00

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartek00
Witam, na poczatku chcialem napisac ze mam wrodzona wade serca - niedomykalnosc zastawki aortalnej. Moj problem polega na tym ze jak jezdze na EKG to mam dobre wyniki, ostatnio mialem podwyzszone cisnienie. Jednak cala rzecz polega na tym ze dzisiaj w nocy ( juz 3 raz ) zdarzylo mi sie cos dziwnego, nawet nie wiem jak to ujac w slowa... chodzi o to ze chce usnac a tu nagle czuje jak serce mi zaczyna wolno bic i musze lapac wiekszy oddech az nagle nie moge wyczuc jak mi bije serce a puls mam bardzo niski prawie niewyczuwalny. Wtedy szybko wstaje i serce zaczyna mi bic szybciej. Jednak gdy sie spowrotem poloze to robi mi sie to samo a jak chce to wyczekac to czuje jak zaczynaja mi dretwiec nogi i ja juz nie wiem co sie ze mna dzieje. Dzisiaj przez 7 godzin nie moglem usnac ale w koncu polozylem sie, serce bilo slabo i wolno i jakos usnalem ;/ lecz to juz mi sie zdarzylo 3 dzien i co noc sie boje ze to sie powtorzy. Bardzo czesto mam takie uczucie ze krew nagle sie zatrzymuje w moim ciele na chwile a potem przechodzi wielkimi ilosciami i jest spowrotem normalnie. Mam 18 lat, lekarz mi powiedziala ze z moja wada i sercem spokojnie moge dozyc poznej starosci lecz irytuje mnie to ze mam takie problemy bo nigdy ich nie mialem a wszystko zaczelo sie w w tym roku.
witaj Bartku chce Ci powiedziec ze mam ta samą wade i tez lekarze twierdza ze z ta wada da sie zyc ale takie same mam objawy jak Ty mysle ze to jakies stany lękowe i dobrze by było zebys poszedł do psychologa czy nawet psychiatry nie ma sie co wstydzic mi po załozeniu holtera wykazało ze serce podczas snu staje na ponad 2 sekundy i tez czasem budze sie bez tchu to jest straszne uczucie a w ekg ja nie wierze to pokazuje jak juz czlowiek byl po zawale alboe cos podobnego nie martw sie za bardzo idź jak pisałam
Gość bartek00
wlasnie to jest straszne ze to serce nagle przestaje bic normalnie tylko wolno i slabo ;/ czasami tez jak sie poloze na boku to mam takie uczucie ze krew mi sie przelewa na ta strone na ktorej sie polozylem i nie mam pojecia co to moze byc bo nigdy czegos takiego nie mialem moze jedyna sluszna sprawa bedzie zalozenie tego holtera i ocenienie zachowania mojego serca w nocy. Dobrze ze w 1 tygodniu marca jade na ostatnie kontrolne badania do centrum zdrowia matki polki w lodzi bo moim lekarzem jest akurat specjalista i moze cos pomoze ale to oczekiwanie jest straszne a na dodatek mam zaliczenie przedmiotu i nie mam jak sie skupic na nauce ;/
wierze Ci ze jest Ci teraz ciezko sie skupic na nauce ale postaraj sie choc troszeczke i najwzaniejsze ze juz nie długo pojedziesz na te badania moze czegos wiecej sie dowiesz mam nadzieje ze dasz znac co było...trzymam kciuki za Ciebie u mnie czasem bywa ze mam tętno 47 jest to za niskie i kilka razy podawali mi cos na przyspieszenia akcji serca i tez tak mam raz bije szybciej raz wolniej bądź cierpliwy juz nie dlugo badania...