Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Praca kierowcy z wszczepionym kardiowerterem defibrylatorem

Gość waldek

Rekomendowane odpowiedzi

Zapytuję się czy wiecie czy pracodawca zechce przyjąć kierowcę chociaz na samochód dostawczy? Obecnie jestem na rencie z wszczepionym konwerterem-defibrylatorem. Nadmieniam że byłem zawodowym kierowcą z wszystkimi kategoriami. A będąc na rencie nie mogę się z tym pogodzić, ze nie jeżdzę.

Witam. Mnie też wyciągneli za kółka i wymienili zastawkę aortalną na mechaniczną. Pani dr medycyny pracy , która wykryła moją wadę nie wyklucza że po całkowitym wygojeniu ran wyda orzeczenie pozwalające na dalszą pracę. Kardiolg pracujący w tymże ośrodku już takową decyzję wydał. Instytut gdzie wszczepiano mi zastawkę potwierdza że nie ma przeciwwskazań do podjęcia pracy kierowcy po upływie około roku. Inna sprawa to znleżć pracodawcę który mnie zatrudni. Musisz zorientować się w jakimś ośrodku medycyny pracy, czy też kardiologicznym czy w Twojej sytuacji istnieją jakieś konkretne przeciwwskazania medyczne. Pozdrawiam.

Czytałam że kardiomiopatia to choroba kierowców,czy Panowie coś o tym słyszeli? Ojciec również był kierowcą zawodowym. Choruje na kardiomiopatie,jego EF=20%,ma skierowanie na kardiowerter.Bardzo się boi tej operacji bo ma 73 lata. Jakbym mogła do kogoś z Państwa zadzwonić i popytać różne rzeczy,bo nie znam osobiście nikogo z kardiowerterem,byłabym wdzięczna. Pozdrawiam i życze zdrowia!