Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie brody

Gość eliza

Rekomendowane odpowiedzi

Czy może ktoś z was wie od czego może zdrętwieć broda?? od jakiegoś czasu czułam dziwne uczucie w brodzie tak jakby drętwienie. ale jakąś godzinę temu zaczęło się tak poważnie. Mam już tak zdrętwiałą brodę, że aż mi przeszkadza a po przejechaniu paznokciem prawie nic nie czuje!! pomóżcie proszę co to może byc?
ogolnie to mam nerwice i rozne dolegliwosci z tym wiazane, ostatnio jakies dziwne kolatania serca ale poza moim stanem psychicznym i kolataniami nie moge powiedziec ze serio na cos choruje. geriavit biore od jakiegos czasu, a niedawno mialam zastrzyki milgamme ktora zawiera wlasnie witaminy z grupy B. nawet za bardzo nie wiem do jakiego lekarza sie z tym udac. brode mam zdretwiala praktycznie od wczoraj, momentami lzej momentami na tyle mocno ze nie czuje dotyku. boje sie ze jesli powiem o tym mojej rodzinnej pani doktor, ona to zbagatelizuje... moze to sprawa neurologiczna, a moze to ma jakies powiazanie z zebami lub niedawno przebyta angina ropna??
bardzo bardzo dawno kiedy bylam okolo 2 klasy podstawowki mialam kleszcza za uchem ktorego musieli usuwac mi na pogotowiu. teraz mam 21 lat wiec troche czasu minelo. wydaje mi sie poza tym ze mialam w zyciu kilka razy kleszcza. myslisz ze to moze byc borelioza?
Trzeba to rozwazyc.Mysle,ze zaden lekarz Ci nie pomoze.Ludzie z gorszymi problemami niz zdretwiala broda tulaja sie od jednego specjalisty do drugiego i nigdzie nie znajduja pomocy.Jesli ugryzl Cie kleszcz to borelioza moze wlasnie sie rozwijac,trwa to bardzo czesto dlugo i powoli narastaja wszelkie objawy.Czlowiek nawet tego nie kojarzy z kleszczem.Choroba moze byc uspiona przez wiele lat.Najlepiej jak sama poczytasz w internecie o boreliozie.Mnie wszelkie dretwienia kojarza sie z borelioza.Nerwice tez.Najlepiej lekarzom zwalic wszystko na nerwice.Wejdz na www.gazeta.pl,potem zdrowie ,potem borelioza.Nic nie zaszkodzi jak poczytasz.Jesli mialas kiedykolwiek rumien po ugryzieniu kleszcza to masz borelioze na 100%.Jesli rumienia nie bylo to sama musisz osadzic czy to moze byc borelioza.