lukasz47 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Witam, W ostatnich tygodniach zmarł mój brat w związku z powikłaniami okołooperacyjnymi wymiany zastawki aortalnej. Okazało się w trakcie operacji, że tkanki aorty wstępującej są uszkodzone i wymagane jest wstawienie protezy aorty. Wcześniej, brat miał robione badanie koronarografii, które to wg mojego rozumienia powinno takie potencjalne problemy wyeliminować. Z opisu badania wynika, że zarówno tętnice jak i naczynia wieńcowe były w prawidłowym stanie. Chciałbym się upewnić czy nie doszło do zaniedbania w trakcie koronarografii. Czy wie ktoś z Państwa czy placówki hemodynamiczne przechowują zapis wizualny przebiegu badania (np. nagranie wideo) z podanym kontrastem? Chciałbym skonsultować interpretację badania z innym lekarzem. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Arsen Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Zapis musi byc albo na plytce lub dysku twardym. Tak przynajmniej jest w Krakowie. Giedzie mial twoj brat operacje ? Bardzo mi przykro , trzymaj sie Cytuj Odnośnik do komentarza
lukasz47 Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Dziękuję za wsparcie. Przepraszam, ale wolałbym nie pisać dokładnie gdzie była operacja - generalnie jest to miasto wschodniej Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza
wstanislaw Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Badania koronarograficzne są zapisywane na dysku twardym. Pacjent ma prawo otrzymać kopie badania na płycie CD. Pozdrawiam- Stanisław 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi