Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pod łopatką po kaszlnięciu

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, Wiem,ze to moze nie miec zwiazku z sercem etc, ale moze doradzicie, bo jestescie fajni :) Kaszlnelam dzisiaj rano i kaplica. Bol pod prawa lopatka niesamowity, nie moge wziasc wdech, schylic sie ani rak podniesc do gory. Ledwo sie ruszam tak cholernie boli :/
No puls mi skoczyl na 102, ale to mzoe teraz dlatego,ze wbieglam do pracy etc...albo po schodach....akcja jest przyspieszona, ale jej nie odczuwam fizycznie, a jak moge zaobserwowac niewydolnosc krazenia? Nie czuje zawrotow glowy, goraczki chyba tez nie mam.
No juz troszke mniej boli, wczesniej nie moglam oddychac, teraz biore pelny wdech, ale kluje przy oddychaniu tylko. Tak normalnie jak siedze to nie, no i oczywiscie jak ruszam reka w gore i dol, lub jak sie schylam. Tak jak duzy zakwas. Jak dodytak skore plecow, tj masuje to czuje miejsce bolace.
Witam. Tony mam pytanie,od pewnego czasu choruję na nerwicę,wykluczyłam inne choroby,robilam ekg i echo serca.Leczenie dało niezle rezultaty,bo odstawilam już jeden lek.Problem jest tearza tego typu,że od jakiegoś czasu mam ciągle zawroty głowy,wtedy duszno mi się robi,serce kołacze i jestem jakas osłabiona,dodam że puls mi też pszyspiesza.Czy to może być cos z sercem? Zdarzają mi się też czasem takie jakby potknięcia serca,jakby czyciej zabije a potem przerwa i musze zlapac oddech albo kaszlnąć,niepokoi mnie to,bo nie wiem czy to od nerwicy czy od czegoś innego.Pozdrawiam.
czy tentno masz stale podwyzszone czy tylko podczas jakichs sytuacji stresowych sadze ze zalozenie holtera bylo by tu dobrym rozwiazaniem czy szybko sie meczysz?? Agunia nie przejmuj moze byc cos z sercema ale nic strasznie powaznego echo wporzadku jest?? jestes nerwicowecem wiec to wszystko moze byc przyczyna twoich objawow zrobisz holter i bedziesz wszystko wiedziala napewno nic strasznego sie tam nie dzieje moze tachykardiia i pobudzenia nadkomorowe przedwczesne sadze ze nic wiecej pozdrawiam i zycze zdrowia
Dziękuję Tony za odpowiedz,myśle że to może byc związane z tym że jestem nerwicowcem,bo tętno nie zawsze mam podwyższone tylko jak się zdenerwuję albo jak czymś się zmęczę podczas pracy,wtedy mam tez te zawroty głowy.Tak dość szybko się męcze,ale jak chwilę odpocznę zaraz wszystko wraca do normy. Dziękuję za porady i postaram się zrobić holtera. Również pozdrawiam.
Hej Wam :) Bylam wczoraj nba pogotowiu, bo przecibolowe przestaly dzialac i bolalo dalej. Zbadal, osluchal i powiedzial,ze nerwobole...kazal wcierac masc, masaz etc i ze samo przejdzie. Juz boli mniej,ale dalej wdechu wziasc nie moge porzadnie.