Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rokowania po wstawieniu stentów po zawale serca

Gość Żyrardów92

Rekomendowane odpowiedzi

Miło widzieć rozmówców... Po wysiłku, bo codziennie spaceruję, czasem jestem zmęczony i to zmęczenie utrzymuje się kilka godzin, a czasem całą noc i cały następny dzień. Nie jest to komfortowe. Właśnie minęła rocznica mojego pierwszego zawału, a wkrótce będzie rocznica wszczepienia bajpasów. Frakcja obecnie wynosi 38... Skoczyła z 32 po siedmiu miesiącach od operacji. Na razie jestem więc bez defibrylatora, ale kto wie co będzie dalej. Pozdrawiam:)

Miło widzieć rozmówców... Po wysiłku, bo codziennie spaceruję, czasem jestem zmęczony i to zmęczenie utrzymuje się kilka godzin, a czasem całą noc i cały następny dzień. Nie jest to komfortowe. Właśnie minęła rocznica mojego pierwszego zawału, a wkrótce będzie rocznica wszczepienia bajpasów. Frakcja obecnie wynosi 38... Skoczyła z 32 po siedmiu miesiącach od operacji. Na razie jestem więc bez defibrylatora, ale kto wie co będzie dalej. Pozdrawiam:)

Witaj Januszu :-) Niestety, lęki nie dalo sie zwalczyc. Wciaz mi towarzysza...codziennie. Rehabilitacje przeszlam tylko w szpitalu....z uwagi iz bylam hospitalizowana przez miesiac...potem radziłam sobie sama. Nie wrocililam do pracy, od dwoch lat jestem na rencie. Za tydzien skladam ponownie wniosek. Pozdrawiam

Gość JANUSZDG

ULLA45 Zatem moje gratulacje, bo radzisz sobie wspaniale :) 4 km marszu z kijkami dziennie i jeszcze rower stacjonarny w międzyczasie - to jest coś! Przepraszam za to pytanie: rower kupiłaś, czy korzystasz w jakiejś siłowni? Jeszcze raz serdecznie gratuluję i oby tak dalej :) Pozdrawiam JANUSZDG

Kijki są bardzo użyteczne, wiem po sobie. Mobilizują, chodzę z nimi z pięć razy w tygodniu. Po prostu udaję sportowca. A teraz jeszcze taki piękny czas, idzie wiosna, wszystko się budzi do życia. Wieczory trochę dłuższe, a w parku dzięki latarniom spory ruch. Najwięcej biegaczy, więc im zazdroszczę, ale i cieszę tym co mam. Pozdrawiam Was serdecznie.

Kijki to rewelacja, z wielka przyjemnoscia codziennie rano ide z glowa podniesiona do gory. A aplikacja endomondo zapisuje mi trasy :-) Co do rowerka....kupilam na allegro. Dodam, ze jest maly i lekki....taki do rehabilitacji bardziej niz wyczynowy. Trzymajcie sie cieplutko..... dzis Dzien Mezczyzn.... Wszystkiego najlepszego......:-)

Gość JANUSZDG

Witam wszystkich :) Zakładam, że wszyscy na tym forum są pod ciągłą opieką kardiologiczną. W związku z tym mam takie pytania: - jak często macie wizyty u swojego kardiologa? - czy jest to kardiolog z ośrodka (szpitala) gdzie implantowano Wam stenty? - jak te wizyty wyglądają (jakie badania macie w ich trakcie wykonywane)? Pozdrawiam JANUSZDG

Witam Ja zostalam w poradni przy szpitalu w ktorym bylam leczona. Przez pierwszy miesiac wizyty co 3 miesiace. Po roku kontrolna koronarografia. Potem gdy stan sie ustabilizowal wizyty byly coraz rzadsze. Badania ? w przypadku kiedy zglaszalam jakiekolwiek dolegliwosci bylam kierowana na echo serca. Od kilku miesiecy w czasie kontroli mam wykonywane EKG i bad. osluchowe. P. Doktor zawsze mila.. slycha to co mowie...odp na kazde moje pytabie. dodam,ze to w Poznianiu

Dzień dobry. Pozdrawiam wszystkich:) Janusz, do lekarza chodzę co dwa miesiące. Operację miałem w Katowicach, a mieszkam w centrum. Co pół roku mam w lokalnym szpitalu echo serca, holter ekg i test alternans. Biorę dużo leków, co miesiąc kontroluję INR, potas i raz na kwartał cholesterol. Podobno właściwe leki, operacja i codzienne spacery (minimum godzina) chronią mnie przed założeniem defibrylatora (jak do tej pory!). Pewnie w kwietniu znowu się będą do tego przymierzać. Dzisiaj piękna pogoda, pierwszy dzień taki słoneczny! Też się wybiorę na spacer, oczywiście z kijami.