Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, kaszel i obniżenie temperatury ciała a nerwica

Gość eliza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisalam juz jeden watek ale nikt mi na niego nie odpisuje. moze jesli zalicze go do nerwicy to ktos zwroci uwage bo jestem PRZERAZONA. mam nerwice ogolnie i wszelkie jej objawy. od jakiegos czasu mam jednak bardzo dziwne kolatania serca. nasilily sie bardzo w momencie kiedy zachorowalam na grype (2 tygodnie temu). potrafily budzic mnie kilka razy w nocy a oczywiscie wraz z nimi najstraszniejsze uczucie swiata. problem polega na tym ze w srode lekarz zdiagnozowal u mnie angine (chociaz poza ropnymi czopami w gardle i ogolnym oslabieniem nawet nie boli mnie gardlo i nie mam goraczki). myslalam ze skoro to angina to serce mi sie troche uspokoi po antybiotykach kiedy odtruje nieco organizm. niestety jest ze mna co raz gorzej. przed momentem myslalam ze bede dzwonic na pogotowie. serce tak mi walnelo (raz) ze zrobilam sie blada, dostalam delikatny kaszel a mama powiedziala ze jestem az cala zimna. nie mam zielonego pojecia czy to tylko moja glupia panika czy na prawde powinnam sie martwic. blagam pomozcie bo umre z nerwow. jesli ktos cokolwiek kojarzy piszcie
Właśnie Elizo trzeba zrobic dokladne badania i szybko do kardiologa,czytalam że po anginie zle wyleczonej czasem bakterie powodują zapalenie mięśnia sercowego (wsierdzia).Więc szybko radzę powiadom lekarza o swoich objawach.Pozdrawiam.
problem polega na tym ze te kolatania bardzo rzadko zdarzaly mi sie od kilku lat ale wystepowaly z czestotliwoscia raz na miesiac. teraz od kiedy 2 tygodnie temu mialam grype zdarzaja mi sie kilka razy dziennie a przy tym wystepuje ucisk w klatce piersiowej i bol plecow tak po środku. najsmieszniejsze jest to ze serce wali mi tylko kiedy jestem spokojna, nigdy podczas wysilku. zastanawiam sie jakie badania zasugerowac lekarzowi pierwszego kontaktu, bo ide w poniedzialek. moze cos zaproponujecie? chce zaczac od sprawdzenia potasu ale moze powinnam cos jeszcze zbadac??