Gość arsen Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Witam Jestem 4 tygodnie po plastyce zastawek , po wyjściu ze szpitala dostałem migotania przedsionków trafiłem 4 razy na SOR umiarowili mi farmakologicznie. Później to samo co 3 dni migotanie jak w zegarku 6 godzin i pyk serce pracowało normalnie. Od wczoraj biorę opadacorden , po zażyciu tabletki i czasie około 2 godzin przestałem migotać . Wiem że ten lek ma bardzo dużo skutków ubocznych więc pytanie czy ktoś już ten lek przerabiał i czy po jakimś czasie jak odstawię to migotanie ucichnie czy to tylko uspokojenie na jakiś czas... Za tydzień jadę na kontrolę po operacji zobaczymy co mi powiedzą , może ablacja ale to chyba wtedy jak leki nie działają ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
gabant81 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Niestety od stycznia mam wątpliwą przyjemność przyjmowania tego syfu.... to ponoć najsilnijeszy lek antyarytmiczny .... przemeblowania w żołądku i ból w klacie to codzienna norma, po pół roku zaczynam wariować i dziękować za taką normę... Tęsknię za betaloc 50 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Arsen Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Zobaczymy co mi powiedza na kontroli ile ten syf mam brac. Nie powiem robi robote zero migania o jutra mam brac 1x tabletkę dziennie ile Ty lykasz tabletek? Dzisiaj jade na echo serca . Ogolnie czuje sie bardzo dobrze fizycznie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Arsen Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Na czasie masz miec zabieg na sercu moze Ci zrobią ablacje . Mi tez by zrobili ale nie mialem migotania przed operacją.. Cytuj Odnośnik do komentarza
gabant81 Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Na początku lutego brałem całą pigułę rano i połówkę wieczorem, teraz tylko jedna "200". Wymiana zastawki ma być w poniedziałek, więc jutro idę do szpitla. Jedno muszę przyznać, serce nie powoduje wyładowań icd.... Ablacja była w styczniu po burzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
sercowa Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Witam Opacordenu nie biorę już od ponad pół roku. Odstawiałam go bardzo powoli wg zalecań lekarza.Po codziennej dawce przez około trzy miesiące po szpitalu zaczęłam brać co drugi dzień ,po miesiącu co trzeci .Po pół roku lekarz kazał mi odstawić całkowicie.W chwili obecnej już zapomniałam ,że brałam.Tarczyca trochę oberwała ,musiałam wyregulować TSH ,błędnik mi wysiadł ale to akurat nie wiem ,czy to po opacordenie ,czy po wyładowaniach icd. Jak znalazłam się na OIOM-ie lekarz uprzedził mnie ,że muszą mi podać dużą dawkę amiodaronu i uprzedził przed skutkami ubocznymi (sporo ich jest). Nie miałam wyjścia bo mniej inwazyjnego leku na organizm na częstoskurcz nie ma.Od półtora roku mam spokój wyładowań nie było więcej ,przybyły trzy stenty. za miesiąc mam kontrolę i ma być podjęta decyzja o wymianie baterii w icd. Opacorden podaje się w bardzo wyjątkowych przypadkach ,sami wiemy w jakich i dobrze ,że jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość arsen Opublikowano 19 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 gabant81 napisz jak będziesz po zabiegu . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi