Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ścisk w gardle, płaczliwość, senność, panika i lęk

Gość paulina

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie różne psychosomatyczne rzeczy się działy na tle nerwowym - uczucie, że umieram - kołatanie serca, lęki, poty, drżenie; od kilkunastu lat cierpię na zespół jelita drażliwego (bóle brzucha, bolesne kolki, biegunki), gdzieś kiedyś pojawił się też zanik wzroku parominutowy, były i szumy w uszach, język drętwy i obrzęk krtani - akurat próbuję przez to świństwo spokojnie przejść... taka poharatana jestem... cóż. Ale może to i lepsze od np. histerycznego paraliżu całego ciała, który wystąpił u kolegi. Brrr :( Zdrówka wszystkim. Głowy w górę :)

Czesć, ja tez mam jednostronny ścisk gardła, jakby golę, której sama nie zaosbserwowoałam- może to jakis powiększony węzeł chłonny, nie wiem. Mialam problemy stomatologiczne, źle przeleczone zęby kanłowo, własnie po lewej stronie i przez to problemy z zatokami, ale problemy zostały zażegnane (zęby wyrwane), więc dlaczego pozostal; mi ten scisk w gardle po lewej stronie? czy to początek nerwicy - tylko że ja naprwde nie mam powodów :O chyba ze spowodowana niekompetentnymi stomatologami; no i dlaczego problem dotyczy tylko jednej strony gardła? czy to typowy syndrom nerwicy - no nic odwiedze najpierw laryngologa :) potem psychiatre

Witam jestem tu nowa ,ale mysle ze nie zostawicie mnie na pastwe losu:(to trudne i ciezkie,okropne,codzienne mysli o smierci ,mam tak od rana do wieczora,szyja jakby scisnieta nie moge sie odprezyc wogole,to sprawia bol i fizyczny i psychiczny,juz czasem nie moge,probuje o tym nie myslec ale sie poprostu nie da a potem jest tylko gorzej,co robic ?????pomozcie prosze bo lekarze poza przepisaniem lekow niewiele moga.

Gość Aga z neta

Mam dokładnie takie objawy, jak w tytule postu. Jest to tak nieprzyjemne, że czasami naprawdę trudno sobie wytłumaczyć, że to minie..Mega się wstydzę tych objawów, że się nagle popłaczę, że stracę kontrolę nad swoim ciałem, szczególnie w pracy. Pochodzę z rodziny, gdzie był problem alkoholowy i tak sobie myślę, że ta przeszłość ciągle we mnie. Ściskam mocno i trzymam kciuki za wszystkich, co się też z tym borykają:)

Część wam ja choruje na nerwicę lękową od 14lat .Ostatnio zmieniłam psychiatrę na innego,poprzednia lekarka leczyla  mnie tak żeby nie wyleczyć dwa razy znalazłam się przez nią w szpitalu serwowala mi leki które powodowały u mnie okropne bóle brzucha i jelit. Spowodowała u mnie jaskre przez dlugo trwale stosowanie anafranilu. Także uważajcie co wam przypisują psychiatrzy. Oni nie dbają o wasze wyzdrowienie tylko o wizyty i nich.