Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sporadyczne duszności i szybkie męczenie się

Gość Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Od ponad roku leczę się na zaburzenia lękowe. Powoli wszystko wraca do normy, nie mam już nagłych napadów lęku. Chodze na psychoterapie i do lekarza psychiatry. Biorę leki zoloft i kończe w najblizszych dniach branie lerivonu. gdy zaczeła sie moja choroba zostałem najpierw przebadany kardilogicznie. Wszystko było ok, miałem robione nawet ekg przezprzełykowe, z pobudzaniem serca prądem elektrycznym. Wyniki były prawidłowe. Od kilku dni jestem zaniepokojony pewnymi objawami. Bardzo szybko się męcze, i pojawia się czasem lekke duszność. Czasem własnie po wysiłku. Kiedyś dużo ćwiczyłem, od czasu gdy mam zaburzenia lękowe praktycznie zaniechałem cwiczeń. Od około 2 miesięcy powoli wracam do ćwiczeń. Tzn jak narazie jest to co 2 dzien po godzinie cwiczeń lekkimi cięzarkami. W czasie ćwiczeń nie odczuwam tych dolegliwości, tzn duszności i szybkiego zmęczenia. Ale gdy wejde po schodach, pobiegne kawałek do autobusu zmecze się bardzo szybko. W przyszłym tygodniu wybieram się do znajomego kardiologa, ale byłbym wdzięczny za jakas poradę. Przez okres zaburzeń lękowych przytyłem około 10 kg. Pytałem się lekarza do którego chodze, i powiedział mi że to z powodu lerivonu, który ma takie dzialania uboczne. Nigdy w życiu nie miałem problemów z sercem, grałem w tenisa, jeździłem na rowerze. Jedynie co mialem nieprawidlowe, i mam nadal, to czasem podwyzszone ciśnienie. Czy mam się niepokoić tymi objawiami które opisałem? Czy spowodowane jest to tym że nie ćwiczyłem ponad rok i przytyłem? Staram sie znowu wrócić do swojej starej wagi. Mam 183 cm wzrostu, teraz waze 90 kg, przed chorobą ważyłem 81 - 82 kg. Mam 34 lata. Będe bardzo wdzięczny za informacje. Z poważaniem Robert
Gość Dorota W
Witaj Robercie piszesz ,że masz problemy z oddychaniem i szybko się męczysz.Czy możesz napisać jeszcze z jakiego powodu lekarz zapisał Ci zoloft. Proszę o odpowiedż to ważne abym mogła Ci doradzić cokolwiek w Twojej sprawie.Pozdrawiam Ciebie serdecznie. Jeśli możesz to proszę także abyś napisał ile masz lat ok?
Mam 34 lata, a zoloft biorę na zaburzenia lękowe połączone z depresją. W swoim poście opisałem to dokładniej. Dziś nie czuję się najlepiej, nawet nie ćwiczyłem - gdy zacząłem pojawiły się lęki, mocniejsze bicie serca. Rano trochę ustąpiły po wzięciu validolu, więc podejżewam że to jednak związane coś z lękami. Zastanawia mnie ta lekka duszność. Pozdrawiam serdecznie
od pewnego czasu tez mam napady lekowe sa ONe straszne ,, czy ktos zna skuteczne metody ktore umozliwiaja stopniowe wyleczenie sie z tego stanu??? prosze jezeli ktos wie jak z tym zyc jak nie poddac sie w walce z ta choroba prosze napiszcie na moj e-mail bo nie wiem czy znajde jeszcze kiedys ta stone jezeli ktos to czyta prosze odpisz na sliwka24@buziaczek.pl