Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

No witam, ja mam 2 dzieci i stado koni i wogóle nie chce mi sie funkcjonowac, we wtorek byłam na pogotowiu bo mnie bolalo w mostku tak, że szok i wymyslili mi że miałam atak woreczka, dzisiaj boli mnie żołądek i mięsnie wiec mysle że umre bo znajomej kolezanki mama tak nagle zmarła a ja miesnie wczesniej bolały wiec mysle że umre, bardzo ciezko mi sie funkcjonuje i jak patzre na moje dzieci to żal mi że to ostatni wieczór z nimi spedzam i boje sie położyc spac że umre ale mysle tez ze i tak umre wiec mozę lepiej juz umrzec bo i tak tzreba, starszne to wszystko ale to ciągłe myślenie że za chwile umre mnie wykancza

Objawów mam tysiące: zawroty głowy i wrażenie że robie cos nie wiedząć że to robie, zaburzenia ostrości wzroku, wrażenie że ktos przechodził albo ze coś się ruszło, bóle różnego rodzju: klatki piersiowej,pod pacha, dzisiaj ból mięśni nóg, ból żołądka i okolic tzrustki i watroby, pleców(tak jakby mnie ktoś porzadnie ubił bejsbolem ) dretwienie rąk i nóg, zimne stopy i mrowienie stóp, ból głowy to codziennie ,najczesciej na karku, bark checi do czegokolwiek, straszne snyi bardzo realistyczne, budze sie po kilka razy na noc, czasami nawet piec razy na godz, i chodze po domu jak głupia, bo nie wiem co am zrobić, bardzo boje sie nocy i zasypiania, nie cierpir zimy bo długo jest ciemno, no ból okolicy nerek bo zapomniałam, napady gorąca i wrażenie że nie mam siły i zaraz zemdleje, no i wrażenie że albo mam nogi z waty albo chodze nie na swoich nogach bo nie zdaje spbie sprawy ze mam nad nimi władze, albo czasami mam wrazenie ze mam małą głowę a czasami że olbrzymi noc i olbrzymia głowe której nie moge utrzymac na szyi a reszta ciała taka malutka no i pierwsz klasa czyli umieram co 5 min, ach i kołatanie serca i skaczace cisnienie i strach, i niepokój przed nie wiem czym ale jak mnie dopoadnie to niczym sie nie moge uspokoic, kiedys dobrym sposobem była ucieczka na taras kiedy jest zimno bo moje ciało zajmowało sie tym że jest - 10 a nie tym ze mi sie głowa zawraca, kiedys pomagały konie a teraz nic z tego, musze duzo siedziec w domu , bo mam 2niunie małe, no jedna juz nie taka malutka, i mnie szlag trafia, złoszce sie na wszystko i boje sie zostawac sama w domu bo jak umre to co dzieci zrobią i jaki beda mialy szok jak ja nieżywa bede leżała. rozpisałam sie ale musz edac rade do wtorku bo wtedy ide do lekarza , jesli nie umre do tego czasu , bo mam takie straszne sny, ze juz nie wiem co maja znaczyc, przepraszam,że was tu zanudzam ale ulge duza mi to przynosi bo w domu nikt mnie juz nie słucha

Nie zanudzasz po to tu jesteśmy. Napoczątek musisz uwierzyć w to że nie umrzesz. Masz typowe objawy nerwicy a na to się nie umiera ale strasznie męczy człowieka i nim manipuluje,im bardziej się boimy tym gorzej się czujemy to normalne przy tym schorzeniu jeśli mogę tak to nazwać. Masz dwójkę wspaniałych dzieciaków więc masz motywację do tego żeby myśleć pozytywnie. Nie martw się jestem pewna na 100 procent że nic ci się nie stanie, postaraj się w to uwierzyć. U mnie karetka bywała nawet 7 razy w tygodni a teraz zażywam leki i odpukać innej pomocy nie potrzebuje. Pamiętaj wiara w siebie czyni cuda, lekarz napewno dobierze ci leki i wrócisz do normalnego życia tylko daj sobie trochę czasu.Musisz się z tym wszystkim oswoić. Zobaczysz wszystko się ułoży i tego ci życzę z całego serduszka:]

Gość Rolnik 1973

Stajnia nie umrzesz, to nie takie proste, kto ma żyć to będzie żyć, a kto ma umrzeć to i tak umrze, a Twoja misja jeszcze niedokończona. Ile razy umierałaś i co - żyjesz. Głowa do góry i do przodu to franca ma się bać a nie my, jej kres musi nastąpić.

Gość Nieszczesliwy

Ludzie na tym forum pomogą Ci i dadzą dużo bardzo cennych rad tak jak i było w moim przypadku, naładowali mnie pozytywną energią i dzięki nim odwiedziłem lekarza który stwierdził nerwicę i zalecił psychiatrę jutro mam zjazd w szkole i trudną rozmowę z ojcem a twoje objawy są naszymi objawami chociaż nie odczuwam bólu mięśni, chyba że się już przyzwyczaiłem.... Co do snów ostatnimi czasy śnią mi się skremowane mumie które eksplodują bądź dzikie psy które mnie rozszarpują ehhh... Musisz szybko iść do specjalisty i przede wszystkim nic nie odkładać na później bo to tylko pogorszy sprawę, a powiedz mi czy masz z rana uczucie ciężkiej głowy ? A później chwilowy ból do czasu ostatecznego przebudzenia ? Bo ja tak mam. A kiedy zasypiam czuje jak kurczy mi się głowa ciało staje się małe i na odwrót - STRASZNE.

mam to co ty nieszcześliwy tylko nie rano w w ciagu dnia, albo nie wydaje ci sie czasmi że masz np wielki e i ciężkie stopy albo coś nieproporcjonalnego w ciele, co mi sie tu pisze z duzej litery, do tego stopnia mi rozmowa z wami pomaga że nie chce wyłączac komputera bo tak sie ciesze że nie tylko ja to mam,że aż się lzęj robi na sercu. co do snów to ja ciągle snię o cmentarzach i o koniach , niekoniecznie swoich i ostatnio oslubach a w sennikach to samo niefobre to oznacza, a jeszce chccialam zapytac czy nie macie tak, że wydaje sie wam że juz coś robiliście albo juz coś takiego sie działo i że zaraz potem na pewno stanie sie cos złego , bo juz kiedys tak sie styalo? zaplatałam ale mam nadzieje że mnie zrozumiecie

Hej, Nieszczęśliwy jak się czujesz?? Co do tych snów, to ja mam niestety duże prawdopodobieństwo że się sprawdzają, mogę nawet nie sprawdzić co oznacza określony sen, w ciągu 2 tygodni coś się dzieje. AAaaa to nie jest czasami miły, co do twoich to wiem z doświadczenia że sny o psach symbolizują twoich przyjaciół. Uważaj na nich. Coś mi się wydaje że ty od dawna już na nerwicę chorujesz, ale z początku ataki były tak słabe że ich nawet nie zauważyłeś. Musisz się trzymać. Nie poddawaj się i przede wszystkim głowa do góry, nie okazuj zawahania czy słabości. Co do szkoły, kiedy masz zjazd?? Może jakieś ziołowe tabletki ci pomogą?? Zielona lub uspokajająca herbata. Ja postanowiłam dzisiaj że zastosuje od jutra stosować kilka metod radzenia sobie ze stresem i podzielę się swoim doświadczeniem. 1. hipnoza 2 razy dziennie (mam już nagranie, z muzyką relaksacyjną i hipnozą) 2. co najmniej 3 razy dziennie po 10 minut będę odmawiać modlitwę (na podstawie książki potęga podświadomości) 3. ćwiczenia- 30 minut na rowerku, 4. dwie kostki gorzkiej czekolady dzinnie 5. spożywanie posiłków, czy kładzenie się spać o stałych porach Co dziennie będę zdawać wam relację. POzdrawiam

Gość Nieszczesliwy

Co do deżawi :P Jestem wyznawcą reinkarnacji, może coś w przeszłym życiu się stało i się przypomina, nigdy nic nie wiadomo... Inouke wiesz zawsze miałem niefart do znajomych i na chwilę obecną nie mam żadnego SUPER KUMPLA/KUMPELI. A sny są tak realistyczne że to głowa małą, a ta hipnoza to nie czasem Adam Bytof ? Człowiek zna się na rzeczy lecz gdy zamykam oczy na 5 minut zdaje mi się że ktoś nade mną stoi i ma coś zamiar zrobić, słysze kroki i dziwna sprawa ogółem. Aha kiedyś nawet zamierzałem nauczyć się kontrolować sen ! TO jakoś się nazywa Świadome Śnienie chyba, w pełni kontrolowałem dwa swoje sny ale gdy człowiek zaczyna to się strasznie spina i guzik z tego wychodzi ale to naprawdę rzecz niesamowita, niesamowite przeżycie Czujesz, słyszysz, smak WSZYSTKO. Jak tak z wami pisze to czasami zdaje mi się że to takie nadprzyrodzone :))

No i juz sie miałam kłaśc spać ale zapomniałam napisąc jescze o tym ,że bola mnie biodra, stawy, kości i mysle że mam raka kości , bo mój tata zmarł na raka , a jk mi wszyscy mówią żebym juz sie uspokoiła i tak ze dwa dni nic mi nie jest to mowe sobie ze to niemożliwe że mi nic nie jest i mówia że przed śmiercia zawsze na chwile sie poprawia wiec na pweno umre bo mi sie właśnie na ten moment poprawiło , macie tez takie tory myslenia bo ja wachlarz swoich mysli mam chyba bez granic,

Hej, te nagranie to Mirosław Harciarek, a drugie na chomikuj znalazłam pod hasłem zmień swoje życie w 7 dni. Sama hipnoza była dla mnie trudnym przeżyciem, z początku potrafiłam tylko dojść do połowy seansu, a potem myśli mi się na czymś innym skupiały. Może spróbuj jogi?? To też ponoś przynosi pomoc. A dobra mykam jutro badania rano. Dobranoc, miłych snów.

Witaj w klubie stajnia dokładnie mam tak samo. Co do przyjazni to ja tez nie mam takiej super kumpeli ktorej powiedziała bym wszystko od kąt zdradziła mnie moja ex przyjaciółka powiedziałam sobie dość z tym. Tak naprawdę ludzie obcy są sobie blizsi nisz znajomi i przyjaciele np to forum to tutaj wszystko z siebie wyrzucamy wolę owszystkim wam powiedzieć bo wy tak naprawde potraficie doceniać i pocieszyć bowam samym nie jest łatwo;]