Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim :):) no, mnie też Spinki brakuje :( Nati,ło !!!! ja tez wrześniowa !!!! i też jesień kosiam, ale tą najkolorowieńsżą :) bo w tej szaroburej to franca lubi siedzieć ! a tam, co to te 400 !!!! dzielną masz tą Hanię :) a u mnie mży mżawka i dżdżysto dzisiaj :( Łaknęłam dżdżu jak kania, bo grzyyyybki będą w koncu rosły, ale jak dłużej pomży, to mi się przeje :) Zdrowa :):):) trzymajcie sie kochane Nerwuski wszystkie i piszcie, piszcie, piszcie !!!!

Sufur witam, my też zrobiliśmy dużo prac w ogrodzie , w tym roku mam wyjątkowo piękne cynie , jak zwykle co roku dosadzam tulipany, wydaje mi się ,że niektóre giną (chyba ptaki je wydziobują). My też już nie mamy żadnego pieska ani kotka w domu ( z powodu codziennych obowiązków) ale żeby było trochę weselej w domu to na korytarzu pomiędzy Taty mieszkaniem a naszym mamy dużą klatkę z zeberkami, takie małe jak ja to nazywam australijskie wróble, jak nas widzą to ciągle coś do nas * mówią*. Ostatnim naszym pieskiem był spaniel , miał 15 lat i zginął tragicznie ( był głuchy) i nie słyszał nadjeżdżającego samochodu i wpadł pod niego. Pozdrawiam , idę robić obiad, dzisiaj kuchnia serwuje placki ziemniaczane i zupę pomidorową .

Zdrowa Z Twojego zestawu obiadowego to u mnie tylko pomidorowa( ze świeżych przecieranych). Co do ogrodu -to umnie też ładne cynie- żona pozbierała ,suszy -bedą nasiona na przyszły rok ;tak samo słoneczniki ozdobne ;musze jeszcze wykopac dalie - i na zime w piasek do piwnicy -ok. 90% sie przechowa do wiosny... Pogrzmiało ;pare kropel deszczu i po *zawodach*... pozdrawiam:)

Weteranko, ja tez czekam na deszcz z myślą o grzybkach ale nic się nie zanosi...... szkoda, w tym roku nic jeszcze nie ususzyłam...........Kochana jesteś zodiakalna wagą czy jeszcze panną ? A Hania może i dzielna ale..... ja trochę mniej ha ha ha........ Zdrowa, smażysz moje ulubione jarskie danie, uwielbiam placki ziemniaczane, szczególnie z cukrem i śmietaną, aż mi ślinka leci :))

Natuś, ja panna jeszcze ..... hahaha zodiakalna !!!! a ja nasuszyłam !!!!! i czekam na słoiczki teraz !!!! ale chyba d..... b..... wiesz, teraz na ogniowa próbę jestem wystawiona !!!! samiutenka na dłuzej, w całym domu ( mamcia jest..... wiesz ..... ) i cmentarz za płotem !!!! jeny !!!! a po smietane do placków, to sie sama nie wybiore jeszcze, bo daaaaleko !!! a smaka mi narobiłyście okrutnego !!!! na razie, to se rosół ugotowałam na dłuuugo, bo uwielbiam, ale....... ileż go można.... a to se na rosole cuś zmodyfikuje jak mi sie znudzi:):) kochane nerwusiątka ! szczypta optymizmu i humorku pod nosem, co usmieszek przywoła !!!! NIE ZAWADZI !!!!!

Weteranko, a gdzież to wszyscy się podziali, że Ty sama zostałas w domu ? Oj, najgorzej, że mama............ przy niej sporo pracy, tak to zawsze ktos Ci pomógl ....... Trzymam za Ciebie kciuki w tej samotności :)) Rosołek tez lubiam :) A z rosołku można pomidorówkę, krupniczek, nawet barszczyk czerwony :) Ja dzisiaj ugotowałam kaszę do niej mam sos z mięsem ( wczorajszy ) i buraczki czerwone, niespecjalnie lubię kaszę ale czasami mozna zjeść. Ale się kulinarnie na forum zrobiło ha ha ha. Smacznego :)

Ale mi smaka narobiłyście na te grzybki :))) A ja nawet w lesie jeszcze w tym roku nie byłam.....nigdy mi sie to nie zdarzało......niech no deszczyk popada to nie daruję :)))....chyba teraz pora na podgrzybki...ja lubię zbierać, ale w słoiki wsadzać to już mniej...najgorsze te maślaki, bo trzeba im skórkę ściagać, ale za to smaczne :))). Pochwalę sie Wam, że moje Najmłodsze od wrzesnia chodzi do przedszkola. Radzi sobie super...Tak więc mam dwóch przedszkolaków...jak pójdą do tego przedszkola komputer cały mój!!!!fajny taki luzik w domu :)...zdarzało mi sie w tamtym tygodniu jeść śniadanie nawet o 12 w południe....powoli rozgladam sie za pracą, wiem że jest trudno, ale wierzę, że mi sie uda. Fajnie bło poleniuchowac te dwa ostatnie tygodnie ale co za duz oto nie zdrowo. Do ludzi juz mi siechce, kasiuty swojej, a nie tylko od męża :)))Weteranka pewnie sie domysla, co kupie za pierwszą wypłatę :)))

Wiem, wiem renka :):):) oczy Ci przeca lustrzeją !!!!! tak trzeba :):) z pasją, za bary france brac !!!! Natuś, to Ci gg nie powiedziało ???? ja juz po, o rok starsiejsza hahahha Gabi, kochanieńka, nie wystrasz się naszymi relacjami, ale my to swojaki takie :):) klaustrofobii nie doswiadczyłam, ale gadaj z nami kochana, pewnie Ci sie ulzy, bo my tu taka swojskonerwusowolużną rozmowe prowadzimy, zawsze ku pokrzepieniu :):) Sufur, a jutro co serwujesz ???? spokojnej nocki kochani moi :):):) bez zadnych takich mi tam sensacji !!!!

Witam wszystkich :) Tak miło mi sie czyta wasze posty :) ja cały czas zabjegana pracy ful ,ale od paru dni dopadło mnie ciężkie oddychanie chyba przesilenie jesienne mam nadzieje tak sie pocieszam ,a w was niektórych tyle optymizmu :) aż miło poczytać tak ogólnie to u mnie też dziś grzmiało ,w ogródku jesienne porządki porobione :) tylko liście zostały do zgrabienia ......takie pocieszanie sie bardzo pomaga i miłe słówko szepnięte do ucha ,ależ oczywiście ! Ja też życze wam jeszcze więcej optymizmu i sobie też:)uciekam rano trzeba wstać miłej nocki WAM życze DOBRANOC:):):)

No patrz Weteranko jakie dziwne to gg, nie podpowiedziało nic a nic, no chyba, że kochana nie podałas prawdy z tą datą urodzin ?? :)) Trudno, lepiej się dowiedziec późno niz wcale, więc przyjmij kochanie spóźnione zyczenia urodzinowe. Życzę Ci, żeby się spełniły wszystkie Twoje marzenia, żebyś była zdrowiutka jak ryba i baaardzo szczęśliwa. 100 lat ! A wszystkim życzę dobrej nocy i niech Wam się coś fajnego przyśni :))

Witam wszystkich! ! ! ! U nas słoneczko dlatego decyzja , jedziemy nad morze pospacerować i trochę kasztanów pozbierać( ja mam w całym domu w różnych miejsca dla ozdoby i nie tylko). Chodząc po lesie to grzybów nie widzę tylko te piękne muchomorki ale kasztana czy orzecha laskowego to każdego dojrzę i jest to dla mnie wielka frajda. Żabka , spaniele to są bardzo sympatyczne psy , myśmy mieli spaniela brązowego a przez nim to spaniela czarnego. Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko i słonecznie, przywiozę Wam trochę jodu.

Gość nerwusek30

To znowu ja:) Musze wywalic to z siebie, moze mi ulzy:) Dzisiaj czuje jakis dziwny lek, objawow fizycznych specjalnie nie mam, ale ten lek powoduje,ze boje sie,ze pewnie zaraz mnie cos zlapie. Najchetniej polozylabym sie spac, ale trzeba funkcjonowac. No dobra ide robic obiadek:) Moze to troche odwroci moje mysli.

Dzień dobry :) Nerwusek, ja wiem jaki to lęk, wredny jak jasna ........... ale pomyśl sobie że, nawet jak Cię coś złapie to i puści, nie umrzesz z tego powodu ani nie będzie końca świata, nie tak szybko moja droga :) Po takim myśleniu od razu będziesz odważniejsza :) Co na obiadek szykujesz dobrego ? U mnie dzisiaj ruskie........... znaczy pierogi ruskie, na obiad, farsz już zrobiony, zaraz idę lepić. O ! Takie lepienie to tez fajne odstresowanie. Buziaki dla wszystkich.

Hej, hej !!! Robo, a Ty tu nie strasz nowicjuszy nerwicjońskich :):) dychnij, piwka się napij i wesoło do nas pogadaj :):):) obiadek na kolacyję zjedz ! :) kiszki Ci się rozplatają :) Nerwusek, u mnie szarobura pogoda i tez jakiś lęk się skrada ..... a samiutka jestem, w dodatku przy cmentarzu :):) no co Ty króliczku, przeciez GO znamy i odgonić troszkę umiemy :):):) Natuś, te pierogi, to tak po znajomości priorytetem byś podrzuciła, bo mój rosół bokami mi wyłazi !!!! a może ruskie na nerwy dobre cooooo ???? acha, nie umrzesz kochana, nie umrzesz !!!! widzisz, jaka kupa nas tu jest !!!! tyle razy wszyscy umierali..... i żyjemy i pobądz z nami, to sie dowiezs, że na nerwicę sie nie UMIERA !!!! tylko się troszkę inaczej żyje !!!!! do miłego moje kochane nerwusiątka Wszystkie !!!! SPIIIIIIIIIIINKAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!

Weteranko, oj, sama siedzisz.........szkoda, ze tak daleko mieszkam od Ciebie, potowarzyszyłabym Ci , przyszłabym z tymi ruskimi :)) Robo, jak miło Cie widzieć na forum !! Zagladaj częściej to od razu Ci się polepszy, a tak na poważnie to chyba faktycznie ta norweska pogoda ma wpływ na gorsze samopoczucie.......... nie poddawaj się, będzie lepiej, zobaczysz, już nie raz było gorzej i później znów było lepiej :)) Witam nowe forumki, nie dajcie sie nerwicy, na nią się nie umiera, naprawdę ! Dobrej nocy.