Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Do biel Jak masz dobra panią doktor to spoko możesz polecać - ja jak poszłam do swojej pani psychiatry to zapisała mi końskie dawki leków psychotropowych - po przeprowadzonym wywiadzie skasowała 100zł nie zaproponowała ani terapii ani żadnego wsparcia....sorry ale jestem za młoda żeby się truć jakimś gównem(bo jak poczytałam ulotki to tragedia) zostałam przy hydroxizinum które wypisywał mi lekarz rodzinny.Ale teraz nic nie biore - odastawiłam tylko 5HTP i leki na cisnienie bo mi została po ciąży.i zyje sie dalej.czuje sie wyśmienicie a naj;epsze jest to ze sie w końsu wysypiam im wieciej serotoniny tym wiecej melatoniny sie produkuje a z zasypianiem mialam ogromne problemy.pozdrawiam wszystkich nowych na forum :)

Zdrowa - broda -może trochę postarza -nie zastanawiałem się nad tym - ale w moim wieku zostanie dziadkiem to chyba...... odpowiednia pora- ( na wigilię przykleję....hihi)....a wracając do dziecka -co jej u mamy źle ,aby się pchała na ten zwariowany świat, -ja też *posiedział*bym sobie w tak *przytulnym* miejscu... pozdrowionka:)

Sufur, widzisz każdy temat jest dobry do rozmowy , nie przypuszczałam ,że * broda* skłoni nas do dyskusji, ja wcale nie myślałam ,ze jesteś za młody jako dziadek , mój tata został nim mając jeszcze mniej lat miał 48.Ja właśnie pod tym kątem pisałam , co tam będzie się pchała wnusia na ten świat tak szybko przecież nie ma to jak u Mamy. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru * w pustej chacie*. U nas zaczęła się burza i strasznie pada.

Rolniku tez mysłałam ze na mnie to nie podziała , a jednak!!! Czuje sie teraz o niebo lepiej , polecam ten specyfik - 5htp , nie trzeba sie szpikować ciężkimi lekami. Moja nerwica mam wrazenie ze mija, az nie moge uwierzyć bo wkoncu potrafie sie skupić, nie czuje takiego otumanienia, po prostu zyje i jest mi tak dobrze . Nie moge na tyłku usiedzieć, a przedewszystkim mam mniejsze duszności . Polecam

Cześć Spinka,ja właśnie małego zawiozłam do przedszkola.Zjadłam jogurt ale mam problemy gastryczne.Wczoraj byłam w szpitalu na kroplówce to może od tego?Już nawet nie wchodze na wage tak schudłam.Co tam u Was?Ja muszę się wziąść za sprzątanie i w końcu jakiś obiad zrobić

Gość nerwusek30

Dzien dobry:) Nie odzywalam sie, bo nie mialam dostepu do internetu, a pozniej mialam gosci i tak jakos czas minal. Ale juz nadrobilam lekture:) Pozdrawiam Wszystkich i witam nowych. U mnie z franca to zalezy od dnia, ale staram sie jej nie dawac. Wczoraj mialam troszke stresujacy dzien, przez co nocka troszke zarwana, no i dzisiaj samopoczucie gorsze:( Ale ide do przodu. Trzymajcie sie cieplutko.

Czesc rodzinko , widze ze nie dajecie sie tej francy i to sie chwali . Ja przed chwila bylam w lesie zmoklam do suchej nitki a jak wrucilam do domu to zaswiecilo slonce i jest pieknie , mam tylko jednego prawdziwka i jednego kozaka i jeszcze takie cos dziwne co zaraz wyrzuce bo sie na tym nie znam , pech z tym deszczem. Ale i tak malo bym znalazla bo bylo widac ze ktos niedawno cial tam grzyby.Dzis robie zapiekane patisony z ryzem i mieskiem i chcialam dodac grzybki ale nic z tego.Najbardziej z mojego powrotu ucieszyl sie moj piesio .Pozdrawiam was i do napisania .

Spinka ja przewaliłam pół neta zanim wzięłam tabsa. W USA kupisz to w zwykłym sklepie - supermarkecie który sprzedaje proszki nasenne czy przeciwbólowe lub ziołowe leki. Wiesz że umysł to potęga, jak w coś sie uwierzy to choroby mozna sie też pozbyć. Ja się cieszę ze działa ,jak czuje że mnie bierze lub jakis objaw nerwicy mam to mówię sobie że wziełam tabletkę i czuje sie bezpiecznie. Lekarz zwykły ci nie wypisze leku który nie jest na recepte dlatego nie zapisują poza tym 5htp jest otrzymywany z rosliny i leku nie mozna opatentować i traktować jako lek na recepte.psychotropy to wszsytko produkowane sztucznie dlatego skutki uboczne tez mają i to wielkie...przy 5htp nie mozna pic alkoholu i brać innych leków psychotropowych lub uspokajajacych gdyż kumulacja seroptoniny tez jest niebezpieczna.na mnie dziala moze bardziej jako placebo ale warto spróbować.Jeszcze raz mówie o potędze umysłu...a ja psychike mam słabiutką wiec wiem co mówię i też się tak nakręcałam jak inni na forum- bałam sie wyjść z domu a przejsc się po mieście żeby ktoś się na mnie nie popatrzył krzywo to był wyczyn stulecia, nie mówiąć o problemach ze wzrokiem, dusznościach, zawrotach głowy, kołataniu serca itp.Mówię sobie że jestem zdrowa jak koń - biorę tabletki i nic nie może mi tego zakłócić.pozdrawiam

Kamila podaj pod jaką nazwą można kupić 5htp. Z tego co wyczytałam, u nas tego się nie sprzedaje. To, że coś jest pochodzenia roślinnego nie gwarantuje bezpieczeństwa. Co do potęgi umysłu to zgadza się. Dlatego do tej pory nie wyjaśniono fenomenu placebo. Można zażywać neutralny środek i zdrowieć po nim.

Spinka, co do placebo to tylko woda może nim być , bo nawet wit.c nie powinna być zażywana jako placebo, bo żaden specyfik nie jest obojętny dla zdrowia nawet najbardziej popularne zioło stosowane przez dłuższy czas bez potrzeby może zaszkodzić. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam P.s. link , który podałaś Spinka jeszcze nie przeczytałam , ale zaraz to zrobię.

Spinka zanim napisałam poprzedniego posta to nie przeczytałam co napisała Kamila, ja bym jednak nie była taka pewna czy to jest takie placebo ( te tabletki nie są z wody zrobione), w USA można różne dziwactwa kupić w sklepie ogólnodostępnym ( nie w aptece), w Ameryce ludzie mają bardzo często wiele problemów związanych z psychiką i dlatego jest to * dobry rynek zbytu* i sobie koncerny farmaceutyczne w USA załatwiły wiele specyfików , które można praktycznie kupić wszędzie , także nie wierzę ,ze to 5hpt jest takim placebo.