Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moi drodzy :) U mnie też zimno ale nie ma śniegu na szczęście. Dziewczynki, dziękuję za trzymanie kciuków :)) Córka wczoraj wróciła o 23.00, zmęczona okrutnie i przemoczona do ostatniej suchej nitki. W Częstochowie lało jak z cebra, kałuże to były takie, że z butów można było wodę wylewać, jak nie będzie z tego choroby to będzie cud. Na szczęście wróciła cała ale po drodze własnie spotkali śnieg, było bardzo ślisko i autobusy jechały bardzo powoli, droga w jedną stronę trwała 6 godzin ( 260 km ) :) Ale cóż, to cały marzec...... Margo, kochana mam troszkę więcej lat ale wyglądam na 28 to co będę sobie żałować ha ha ha :))) alem skromna :)) Super, że chodzisz na terapię, samo wyjście z domu do ludzi to już korzystnie wpływa na psychikę............:) Weteranko, to masz 2 niedziele pod rząd :)) Ale Ci fajnie......!! A obiadek był dzisiaj też niedzielny ?? Krysiu, trzymaj się słońce, będzie lepiej, jeszcze chwilka i słoneczko poprawi nam samopoczucie. Matiago, Ty chyba dzisiaj nie żyjesz po tych 3 godzinach siłowni ??? :)) Ja po pierwszym razie na aerobiku dostałam takich zakwasów, że ledwie chodziłam :) Ale fajnie, że chodzisz się poruszać :) Dobre to i dla ciała i dla ducha. Tak trzymaj ! Iwonko, współczuję Ci bardzo, trzymaj się jakoś i pisz do nas. Majkak, jak po wizycie u lekarza, co zdiagnozował ? Jak się czujesz ? Kochani wszystkim życzę miłej soboty.

Martin82 - nie pamiętam dokładnie ile samą asentrę brałam, ale łącznie z asertinem i innymi to było grubo ponad rok. To prawda, że każdy organizm inaczej reaguje na ten sam lek. Mało tego ten sam lek - tyle że od innego producenta (pod inną nazwą) - może zupełnie inaczej działać na tę samą osobę. Dlatego tego typu leczenie odbywa się w sumie metodą prób i błędów...

Witam wszystkich ja biorę od miesiąca w piątek minęło 30 dni dokładnie citronil 20 mg jedną tabletkę i na szczęście jest to jedyny lek jaki biorę i nie musze zmieniać póki co i działa super:) na początku było tak jak to w nerwicy ale i tak o niebo spokojniej niż w samej nerwicy, ale serce mam spokojne, od czasu kiedy biorę tylko raz miałam atak *sercowy* a w nerwicy miałam je codziennie i to w dodatku kilka razy dziennie i puls był zawsze wysoki. Teraz jest super. Puls spokojny, ja spokojna i szczęśliwa czasem mam takie chwile że cieszę się każdą chwilą nawet tym że piję herbatę w nerwicy nie mogłam cieszyć się niczym :(. Robię rzeczy których w nerwicy się bałam, wychodzę z domu kiedy chcę i gdzie chcę, do sklepu tam żadnych ataków paniki, nic na początku było trochę trudno trochę się bałam jak to będzie ale było w miarę więc przestałam się bać, wchodzę do wanny której się bałam. Wiadomo jak u każdego człowieka są różne chwile i te gorsze i lepsze ale już tych gorszych tak nie analizuję i nie pogrążam się w nich, tylko żyję dalej. Nie wiem jeszcze jak będzie z dalszymi wyjazdami samotnymi bo rok tego nie robiłam, i też chciałabym zacząć uprawiać jakiś sport bo tego panicznie się bałam w nerwicy bo serce dostawało mi jakichś jazd, ale mam nadzieję że będzie niedługo tak że kompletnie zapomnę o tym że miałam jakąkolwiek nerwicę. Zomirenu nie biorę w ogóle na poczatku wzięłam pół tabletki ale całe opakowanie mam i nie chcę tego brać. Mam nadzieję że jest dużo osób którym te tabletki pomagają i leczą takie stany i pozwalają normalnie żyć tak jak każdy. I że ta choroba nie wróci. Pozdrawiam

Gość a28aga28

Witam Wszystkich U mnie od kilku dni bombardowanie pzrez mysli natretne no coz bylo ok a teraz dol itd. Od kwietnia bede miala nowego psychiatre, w dniu wisyty doslownie 20 minut pzred umowiona godzina dowiedzialam sie ze moj lekarz zrezygnowal, szybko pzrezucili mnie do innego nowego psychiatry eh. Pytalam sie czy to normalne aby miec takie wahania w nerwicy lekarka mi odpowiedziala ze niewazne czy sie bierze leki rok czy krocej, to nie tabletka szcescia i tak jaknajbardziej mozliwe stany.Mowi ze wazne ejst aby traktowac to tzn te zle dni jako cos normalnego aby nie dac sie panice. moj terapeuta zwiekszyl mi ilosc spotkan w miesaicu mowi ze tzreba sie zabrac pozadnie. Ogolnie zaganiana jestem robieniem wynikow , mialam spirometrie, testy skorne, bylam u pulmonologa-po grypie mam kaszel dziwny dlugo juz siedzacy, rtg kregoslupa,pluc itd.Ciesze sie ze noga po zabiegach daje mi zyc, dzis bylam na dluzszym spacerze a dawniej to juz bym wrocila do domu z bolem nogi ;-/, jescze nie skonczylam z noga bo musze isc do prywatnego niestety na dczytanie rtg i sie dowiedziec co zaleca dalej robic z ta gula pod kolanem ale to w kwietniu dopiero. Szukam pracy i jest fatalnie, wczoraj bardzo sie tym zdolowalam, zcsem to juz mam ochote wyc ze zlosci na te sytuacje odnosnie braku pracy-juz pol roku i czuje jak roznie we mnie zlosc i robie sie leniwa oceizala ;-/. Krysiu, Iwonko,Matiago, Majko fajnie ze sie odezwalyscie, witam nowe osobki,Gruszeczko,Biel,Magdo,Czarnulko co slychac?pozdrawiam wszystkich i zycze udanego wieczorku.

Gość krystyna 3

Witam serdecznie wieczorkiem U mnie dzisiaj było zimno bardzo co prawda śniegu połowę znikło ale to już ostatni dzień zimy Wiecie siedziałam dzisiaj sama bo małżonek był dzisiaj w pracy i tak myślałam nad tą naszą chorobą wyczytałam w internecie wszystko co było możliwe na temat tej choroby niektóre objawy pokrywają się z moimi ale są i gorsze objawy i tak się zastanawiam czy aby nie dołączą jeszcze do tych które mam oby nie Dzisiaj też sobie troszkę popłakałam myśląc jak to było kilka lat temu jak się wszystkim cieszyłam nawet z tych najmniejszych rzeczy czy to jeszcze kiedyś będzie możliwe No ale dość tego narzekania Asie 25 Ciesz się kochana że tak masz dopasowane leki że potrafisz się już cieszyć wszystkim może i ja kiedyś dojdę do takiego stanu życzę ci żeby już tak zostało Pozdrawiam serdecznie Kochani Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku już niedługo wiosna to może i nasze samopoczucie się poprawi życzę miłego spokojnego wieczorku wszystkim trzymajcie się cieplutko buziaczki