Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich, witaj Nati :) Tak, niedługo już mam bal licencjacki - 22 stycznia ;) A Sylwester niestety w domu, miałam plan iść na bal sylwestrowy, ale w związku z tym iż byłyby to dwa bale, to za duży koszt dla moich rodziców, bo ja nie pracuję. Więc zostaje w domu, smutno mi będzie kolejny rok spędzać w domu, no, ale... jakoś przeżyje, najchętniej poszłabym spać, ale chyba nie uda mi się usnąć przed północą :) --- Kochani, życzę Wam Wszystkich spełnienia marzeń i samych pięknych dni w Nowym 2011 Roku, najważniejsze to wyjść z nerwicy...!! Tego życzę każdemu i sobie samej. ---

Witajcie moi kochani ,pod wypowiedzia gruszeczki dotyczacej podziekowan ze jestescie i pomagadzie sobie wzajemnie podpisuje sie obiema rekami , tez dziekuje wszystkim z calego serca.A w nowym 2011 roku zycze spelnienia marzen , duzo usmiechu i najwazniejsze zdrowia, oby slowo nerwica bylo przez nas zapomniane.Ja spedzam ten szczegolny dzien w domu razem z kolezanka i jej mezem , wlasnie szykuje smakolyki. Jeszcze raz pozdrawiam i caluje zyczac wszystkim wspanialej zabawy tym bedacym na sali i bedacych w domu. papa

Do siego roku ewrybady to nic zem wypil troszke ,w koncu nowy rok a tym co juro bedzie sie nie martwie. przynajmniej trzustka zdrowa wiec mozna lac;0 z calego serca zycze Wam zdrowia ,bo przeciez kazdy organizm na tej planecie dazy do wyzdrowienia wiec zaufajmy naszym organizmom i zdrowiejmy. kocham Was wszystkich i nie ma chu.a we wsi ;0;0;0

Witam Wszystkich. Na dobre rozpoczecie Nowego 2011 Roku zamiesczę pewien fragment z *Autoryzowanego wywiadu z Bogiem *A.Lamka, który jest dość kontrowersyjny , ale ten fragment o wpływie jakości naszego myslenia na nasze Zycie, to super psychologia,a troche sie na tym znam. Czyli rację mają ci, którzy twierdzą,że sposób myślenia wpływa na nasze życie. BÓG Oczywiście. Niestety większość z was nie potrafi panować nad swoimi myślami i w rezultacie wasze myśli są ze sobą sprzeczne. Myślicie np. o bogactwie, a równocześnie ciągle myślicie o swojej biedzie. Macie przeciwstawne myśli, które jak fale biegnące w przeciwnych kierunkach, wzajemnie się znoszą. DZIENNIKARZ Czyli co z tego,że myślę dużo o tym, jak być bogatym, skoro ciągle też myślę o tym,że brakuje mi pieniędzy? ( co z tego, ze myslimy dużo o tym jak byc zdrowym, skoro ciagle myslimy o swoich objawach chorobowych -mój przypisek ) BÓG Dokładnie. MUSICIE BYC KONSEKWENTNI W SWOICH MYSLACH.. DZIENNIKARZ Ale dlaczego przychodzi nam to z takim trudem? BÓG Ponieważ nikt was nie nauczył tej umiejętności. A można ją opanować tak samo, jak umiejętności pisania czy czytania. DZIENNIKARZ W jaki sposób? BÓG Najpierw musicie wyrobić w sobie nawyk zwracania uwagi na swoje myśli. Starajcie się jak najczęściej w ciągu dnia uświadamiać sobie, WOKOŁ CZEGO W DANYM MOMENCIE KRĄŻA WASZE MYŚLI . Szczególną uwagę zwróćcie na myśli o tym,CZEGO NIE CHCECIE . A więc np. zamartwianie się o stan swojego zdrowia, czy o brak pieniędzy. I za każdym razem, gdy przyłapiecie się na jakieś negatywnej myśli, to od razu pomyślcie sobie kilka myśli pozytywnych, które przeciwstawicie myśli negatywnej. DZIENNIKARZ To naprawdę jest takie proste? BÓG Wymaga to wyrobienia w sobie odpowiedniego nawyku, ale każde z was może to osiągnąć. Jednak kontrolowanie myśli to dopiero jedna trzecia zadania. Pokarmem dla myśli są wasze emocje i uczucia. DZIENNIKARZ Dlaczego? BÓG Uczucia i emocje są energią. Jeśli myśl jest pozbawiona energii, to jej siła oddziaływania jest nieduża. Jeśli jednak wasze myśli zawierają odpowiednią porcję energii, to ich siła rośnie wielokrotnie. Trzecim składnikiem materializacji myśli jest wiara w to,że myśli faktycznie oddziałują na waszą rzeczywistość. DZIENNIKARZ Z tym to chyba będzie najtrudniej. Jak wzbudzić w sobie tę wiarę? BÓG Poprzez doświadczenia. Za każdym razem, gdy zauważycie,że wasze myśli doprowadziły do konkretnego efektu w świecie fizycznym, utwierdzajcie się w przekonaniu,że MYŚLI STANOWIĄ SIŁE SPRAWCZĄ ------------------- Mam nadzieje, ze dzięki tym informacjom podejmiecie konsekwentna, co najmniej kilkumiesięczna prace nad TYLKO POZYTYWNYM MYŚLENIEM, jesli chcecie doświadczyć konkretnych efektów w swoim Życiu. Gdy zaczęłam pracować nad TYLKO POZYTYWNYM MYŚLENIEM, gdy siałam w głowie na okrągło myśli o MIŁOŚCI I RADOŚCI ŻYCIA, następowała przy okazji poprawa zdrowia.Dlatego podpowiadam wejście na strone *Cud niedziałania, czyli jak madrze odpoczywać* na której pod POLECAM znajdziecie takie strony jak *Energia wewnetrzna * oraz *Rozwój i swiadomość*, ktore zapewnią Wam dostęp do super psychologii. Poniewaz BEZ PRACY NIE MA KOLACZY, dlartego Życze WAM WSZYSTKIM NA TEN NOWY ROK PELNEJ MOBILIZACJI , ŻEBY ZROBIĆ WSZYSTKO CO W WASZEJ MOCY, BY POPRAWIC JAKOŚĆ SWOJEGO ŻYCIA.Pozdrawiam.

Witajcie kochani moi ;-* chyba jestescei moim uzaleznieniem ;-). Jakos udalo sie wyrwac ;-) chlopak przyszedl i panika pozniej sama gdzies odeszla ;-) pojadlam ciacha ktore zrobila ;-) mniami ;-) ogolnie bylo super ;-) Kurcze ale mi 2010 szybko zlecial i tyle sie dzialo, moze mniej pzryjemnych rzeczy ale tak mialo byc oby ten byl lagodniejszy a My silniejsi ;-) buzka kochani ide jescz ew kime

Gość matiiagadomi

Gruszko Wszystkiego najlepszego, zdrówka, odpoczynku od nerwicy, spełnienia marzeń i uśmiechu na codzień.:) Powiem Wam jedno - winko nie służy matiiadze. Boli głowka, oj boli, a dzieci pomimo że chore to krzyczą i leją się bez opamiętania. Jak wyleczyć kaca? Matiiaga nie pije, a wczoraj zaszalała:) Buziaczki

Witajcie w Nowym Roku Ja dzisiaj jestem ospała strasznie, wczoraj wróciłam z firmy ok. 1.00, jak wracałam samochodem było dosłownie biało od fajerwerków, ludzi mnóstwo, roześmiani, zadowoleni, magiczna noc :) Pierwszy raz miałam takiego dziwnego Sylwestra, a mówią, że jaki Sylwester taki cały rok.............no jak by tak się miało sprawdzić to bym miała bardzo pracowity rok, w sumie mógłby taki być, żeby był zdrowy i spokojny :) Jadwigo, przeczytałam Twój post i niby wiem, że złe mysli powinno sie odrzucać, nie jest to łatwe, wiadomo ale powiem Ci, że ja mam jeszcze tak, że boję się czasami myśleć o czymś tak bardzo pozytywnie,........ żeby nie zapeszyć. Wiem, że to nienormalne ale tak mam........ Chyba jestem zaprogramowana na zamartwianie się :( Robo, ale to w końcu Sylweter to trzeba wypić :) Raz się żyje ! Mataiago, a tam, nie przejmuj się, kac minie a czasami trzeba zaszalec :) Dzieci też kiedyś urosną :) Kochani, życzę Wam wszystkim jeszcze raz wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Wszystkiego Najlepszego W Nowym 2011 Roku!!!! GRUSZKO, Życzę Ci dobrego dnia, dnia bez gonitwy i stresów, dnia, w którym słońce czas odlicza i nikt nie wylicza sukcesów. Życzę Ci odwagi być sobą, bez zakłamania i picu, unieść się dumnie ponad krzesło i pewnie wziąć udział w życiu. Życzę Ci słońca i deszczu, na przemian, żeby się nie nudzić, kiedy Ci słońca będzie za wiele, to deszcz Cię może ostudzić. Życzę Ci bezpieczeństwa, ostoi w rodzinie, prawdziwego domu, azylu, który Ci da schronienie i nie powie o niczym nikomu. Życzę Ci fantazji, ozdób Twe niebo skrzypcami, zatańcz ze szczęścia na ulicy i marząc rozmawiaj z kwiatami. Życzę Ci zdrowia dla ciała, miej zdrową duszę, bo kiedy dusza jest chora, to ciało przeżywa katusze. Życzę Ci kolorów, czarownych barw wesołej tęczy, barw letnich pachnących ogrodów, czegóż można chcieć więcej? Życzę Ci dobrego jutra, przyjaciół, szczęścia, zapału, uporu, dużo czasu, pewności siebie a przede wszystkim stu lat :* Wszystkiego najlepszego :) skopiowane, ale od serca :) Ta zima juz mnie męczy. Źle działa na mnie siedzenie w domu i brak słońca. Czekam z utęsknieniem na wiosnę!!!!!!Na lato, na Sońce. Pani Jadwigo, to o czym pani napisała jest jednym z moich postanowień na ten rok. Zmiana myślenia, sianie w swojej łepetynie pozytywnych myśli a karczowanie tych dołujących..dostrzegać to co fajne i miłe a nie odworotnie. Czytałam ten wywiad z Bogiem i już wiem co w nim chodzi. Idelanie sie Pani wstrzeliła z tym fragmentem o możliwości zmiany złycha nawyków myślowych. Podsumowywując ten rok kóry minął w walce z nerwicą zrobiłam duży postęp. Ale praca jest jeszcze nie zakończona. Nadal trwa. Narzędzia mam...tylko zakasywać rękawy i brać sie do roboty. Samo nic sie nie zrobi. Teoria opanowana, czas na praktykę.

Witam wszystkich. Od pewnego czasu czułem że jestem w depresji. Teraz objawy nerwowe się powiększyły, bo serce bije mi szybciej mam wysokie cisnienie i tetno. Schudłem 5 kilo w tydzień ( i tak mam nadwagę - 98kg i 175cm wzrostu ) Bałem sie ze to przez narkotyki które kiedyś brałem. bałem sie że przez nie rozwaliłem sobie serce.Poszedłem do dr-a i przepisał mi leki na ciśnienie i bellergot na uspokojenie. było to 3 dni temu. Mało pomogło. Chciałem sie upewnic co z sercem i poszedłem do szpitala. Zrobili mi ekg i stwierdzili ze sece wygląda dobrze i to wszystko związane jest chyba z tym że skończyłem studia nie mam kobiety i tyle. Dali mi jeszcze hydroxyzyne na uspokojenie. Ale nadal myśle że te dragi (gł.amfetamina) rozwaliły mi nerwy.Dziwne jest to że od 6 mies. nic nie brałem a takie depresyjne i nerwicowe objawy nastapiły teraz. Na poniedziałek umówiłem się na wizyte u psychoterapety. Co moge jeszcze zrobić bo samopoczucie poprawiło mi się dopiero podczas pisania tego tekstu.. acha i tętno i ciśnienie podnosi mi się nawet po małym wysiłku. Miał ktoś tak? da się to wyleczyć? co zrobić?

Witam Wszystkich. Gruszko, choc nie znam Ciebie , zycze Ci W DNIU URODZIN SPEŁNIENIA MARZEŃ oraz ZDROWIA, RADOŚCI I MIŁOŚCI. rafal28x,, Tobie podpowiadam poczytanie strony :moja-nerwica.republika,pl ( na pasku pod wyzdrowiec jest dalszy ciag tej opowieści), gdyz ten męzczyzna tez miał problemy spowodowane popalaniem i wyszedl z nich na czysto. Renko, ja moge doradzac tylko to, co sama stosowałam.Zmiana myslenia na lepsze bedzie zauważalna po dwóch, trzech miesiącach *siania* w głowie myśli Radosci, Miłosci, Zdrowia itd.Ale trzeba być konsekwentnym.I dobrze jest prowadzic dziennik, bo wtedy za jakiś czas widac w jakim sie miejscu i stanie było a w jakim sie jest.Pozdrawiam.