Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, kochani ! A ja miałam dzisiaj POŻAR !!!!!!!!!!!! Kurde, niestety palę papierosiska.Mąz mnie chce ubezwłasnowolnic, wrzeszczy, prosi, obiecuje cuda, straszy, a ja nie moge przestać ! Chowam te paczki gdzie sie da, bo jak znajdzie to wyrzuca.Czesto se zapominam gdzie podziałam i juz sie nakręcam ( i jak tu nie miec nerwicy ).Dzisiaj znalazłam nowy schowek - w mikrofalówce.No i po co wnuczka przyszla i se zrobiła pop - corn ????????????? I to się zapaliło i było kupe dymu i smrodu i znów kolejny schowek do tyłu.Już mi brakuje pomysłów gdzie to podziewac.Wiem, powiecie - rzuć to swiństwo, ale kurde nie mogę. Papatki.

Witam Wszystkich. Weteranko, ciesze się , ze dostałas zielone swiatlo na forum i siejesz swój optymizm. Ja od siebie zamieszcze tez troche moich przemysleń. Pierwszy wierszyk napisałam sobie jako taka afirmacje i zamiesciłam w nim te wszystkie czynnosci za którymi jeszcze nie przepadam , a którymi chce nauczyć sie cieszyc. Bo gdy zrozumiałam jakie to szczęscie miec oczy i widziec, miec nogi i chodzić, miec rece i móc robić wszystko (tak wiele osób jest pozbawione tych DARÓW) , wtedy pomyslałam, ze musze cos z tym moim brakiem wdzieczności za to, co posiadam zrobić. Z radością się budzę co rano, z radością dzień każdy zaczynam, z radością wychodzę do pracy, z radością dziś myję naczynia. Z radością zajmuję się domem, z radością piorę, prasuję, z radością tez robię zakupy, z radością coś piekę, gotuję ! Uczyłam się bycia szczęśliwa i chociaż trochę to trwało, dziś MOJE ŻYCIE NAPRAWDĘ JEDNĄ RADOŚCIĄ SIĘ STAŁO ! ------------------- Na czym się skupiamy, to siejemy w sobie, CHCESZ ODZYSKAĆ ZDROWIE, NIE MYŚL O CHOROBIE ! Nie rozmyślaj o niej, nie drżyj przed nią ciągle, gość ignorowany, opuści twe - bramy!! Chociaż nie jest łatwo przestac się wsłuchiwać, w swoje ciało, w umysł, JEST TO RZECZ MOŻLIWA ! Zacznij medytować, skup się na Miłości, a odkryjesz w sercu KRAINĘ RADOŚCI ! Ja ją odnalazłam, więc wskazuje drogę, jak obudzić Miłość, która jest w nas - BOGIEM ! Że BÓG JEST MIŁOŚCIĄ, wszyscy dobrze wiemy, lecz od nas zależy, CZY JĄ - ODKRYJEMY ! Czy będziemy chcieli tak się napracować, by zrobić porządek w swoich sercach, w głowach ! Miłość jest obecna w naszych sercach stale. lecz pod kupa śmieci , TRUDNO JĄ ODNALEŹĆ ! Pozdrawiam. Otocz Miłością swe ciało, nawet gdy boli, doskwiera, bo ciało niekochane, za życia więdnie, umiera ! -------------- Gdybyśmy na bieżąco lękom czoła stawiali, gdybysmy wciąż przed nimi nie uciekali, nie mogłyby nas z taką siłą dopadać, nie warto w sobie lęków na potem - odkładać! -------------- Kto chce wyjść z nerwicy, musi się uzbroić, w wiedzę i w cierpliwość, których lęk się boi! Gdy poznamy siebie, wiemy KIM JESTEŚMY, stajemy się bardziej pewni i bardziej skuteczni! Wiedza o Wszechświecie, czym jest i jak działa, pozwala się cieszyć , korzystaniem z ciała ! --------------- Można być jak Hiob i bać się WSZYSTKIEGO, można czuć się Dzieckiem Bożym, nie bać się - niczego ! ----------------- Jestem gotowa zmierzyć się,z każdym najgorszym dla mnie lękiem, bo tylko wtedy mnie opuszczą i nie pojawią się już - więcej ! ------------------- Gdybym głupich myśli kiedyś nie stworzyła, efektów ich dzisiaj, bym nie doświadczyła ! ------------------------

Dzień dobry Wszystkim ! Jadwigo, widzisz jak się dorwałam do forum, ino patrzeć jak mnie znów wyciepną ! Twoje wiersze idą znów do kajecika- dzięki. Agunia, zwracam honor - nie doczytałam, a tak uwielbiam Twoje posty ! Wiecie co.Słuchałam dziś w radio wywiad znanej celebrytki o świątecznych nastrojach.Powiedziała, że kto nie ustraja swiątecznie domu, nie ubiera wielgachnej choinki, nie czuje nastroju, to stał się MOHEROWYM BERETEM !!!!!!!!!!!!!!!!!! Zamiąchało mną ! Przecież JA w tym roku miałam siłę tylko na maciupcią choineczkę, trochę jemioły ( lubię całuski ), i pare dupereli, co do nastroju, to modliłam się żebuy przeżyć święta.Jejku, ja nie chcę być moherowym beretem ! Choinki nie zmienię, ale każę mężowi udekorowac cały balkon lampkami, powiem, że na sylwka. A na Wielkanoc, to będą u mnie w domu same jaaaaaaaaaja i kogutki i kurczaczki i wszystko co możliwe. MOHEROWY B.- NIGDY W ŻYCIU.

Weteranko, ja doszłam do wniosku, że nic nie będę jeść... oprócz sucharków itp. Mam dodatkowo tą emetofobię, więc boję się, że zwymiotuje... Wczoraj zasypiając starsznie męczyła mnie zgaga, wszystko piekło.. Dziś zamierzam sobie kupić sienie lniane, które zaleciła mi lekarka i może reni, bo rapacholin i hepatil nie pomagają :( Jakie znacie inne metody na dolegliwości właśnie takie żołądkowe? Chce już poniedziałek i to usg! Chce się coś tego pana od usg o coś poradzić no! A może mam refluks, a może to wrzody?! :(

Dodatkowo czuje jak mi nawet picie zwykłej wody mineralnej przechodzi tzn. tak idzie przez przełyk i jak się zsuwa.. czy to może być refluks? Jakie inne badania można zrobić żeby to zdiagnozować? Prócz gastro.. oczywiście, słyszałam, że można coś wypić?

MY SOBIE POMAGAMY ! Ten wątek, to mają być *lużne rozmowy *.Mamy dosyc wykańczających, wstrętnych objawów i SMUTKU. Wolimy odnależc pogodne strony życia.Trzeba byc wyjątkowym smutasem, aby nie wychwycic choć odrobiny radości ! Natuś, TY MUSISZ JEŚĆ !!!!!!!!!!!!! Pewnie, że dostosuj pokarm do możliwości, ale nie same sucharki.Niech mama robi Ci coś lekkiego, na co masz apetyt.To ściskanie przełyku, to taka histeryczna klucha, nie pozwalająca na swopbodne przesuwanie nawet płynów.Zrób badania, zobaczysz,że będą o.k.

Dziękuję, że masz ochotę mi jeszcze odpowiadać takiej panikarze :P Wiesz, sądzę, że to nie kula.. To poprostu jakby w przełyku mi tak stopniowo przechodziło... i to słychać i czuję.. Hmmm, no zobaczymy, jak myślisz, mogę się zapytać o to Pana od usg co mi radzi?

Gość krystyna 3

Witam serdecznie kochani Właśnie był u mnie ksiądz po kolędzie pogadałam sobie troszkę z nim tak jakoś inaczej na duszy Nati 16 Co do twoich dolegliwości żołądkowych już pisałam o tym na forum przez ostatnie cztery tygodnie nie mogłam jeść boleści miałam okropne zawsze jak wstawałam rano było mi niedobrze wstręt do jedzenia ja brałam różne leki ale najbardziej mi pomogła nospa i renigast maxs teraz juz jest poprawa duża ale był koszmar spróbuj może tą nospe brać zobaczysz jak się będziesz po niej czuła Pozdrawiam serdecznie Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witajcie! U mnie bardzo zimno ,dobrze ze poszłam do lekarza mam antybiotyk gardło miałam ropne. Nati mam nadzieje ze lekarz ci pomoze moze rzeczywiscie to ten refluks ,wtedy odpowiednia dieta i bedzie dobrze. Ja na sylwestra siedze w domku ,z dzieciakami ,mam nadzieje ze zleci szybko bo nie lubie sylwestra jakos tak mnie dołuje. samopoczucie juz lepsze wiec byle do przodu.

Dikx to po jaka cholere tu wlazisz skoro az tak cie to razi co?????????????? jak sie dobzre czujesz to super ,pozazdroscic tylko i szukaj innego forum!!!!moze nam zazdroscisz wlasnei takiego wspeirania siebie wzajemnie............. Weteranko Twoje posty sa nezle, rozbrajaja mnie czesto ;-) duza dawka smiechu ;-) Eh na sylwestra zostajemy sami z chlopakiem-ciesze sie z 1 strony a z 2 przykro tak ze reszta wybrala inne obcje eh, przykro mocno ;-/ Ja mam dzis jakies leki, niepokoj wewnetrzny boje sie juz sama nie weim zcego ale gadam sobie ze to nerwica i staram sie nie spanikowac ;-/. jutro na badanie moczu ;-/ Gdzie reszta ;-/? Biel, Matiaga, Magda,Renia, Nati,Dorotka, Iwonka, Poetka, Mala Genia, Gruszeczka??? napiszcie cos kochani, tak cicho bez wAs ;-/. pozdrawiam Wszystkich bez wyjatku ;-* ciesze sie ze Pani Jadwiga sie odezwala, Nati ;-) pozdrowka kochani ;-) papap

Hej Aguś - dzięki za wsparcie ! Ja mam dzisiaj takie kręcioły, ze nie umiem chodzic, nie tylko głowa, ale nogi, brzuch i całe ciało.Daaaaaaaaaaaawno tak nie było i nie mam pojecia co znowu się dzieje.? Aga, ja to się już wysylwestrowałam !!!!!!!!! Jednego roku byłam w Budapeszcie, już przed wyjazdem nakręcałam się, ze coś się stanie.IIIIIIIIIIII WYWOŁAŁAM, omdlałam na sali.Zabrali mnie na ichnie pogotowie i makabra, ja nic nie kumałam co gadają, oni tym bardziej.Po rusku nie chcieli gadać !Zrobili badania, jakis zastrzyk i do hotelu.Mąz już wtedy kumał, że nie umieram i szalał po sali, a ja jak mongoł za stołem, bo nie chciałam mu psuć zabawy ! Teraz mamy żałobę i siedzimy w domciu - uwielbiam TO. Ty też sie nie martw, będziecie se obydwa i to też ma swoje dobre strony ! Tylko nie ucz go robić kolczyków, są fajniejsze pomysły. Freciu, jak ja nie lubię bólu gardła brrrrrrrrr.Dobrze, ze poszłas do lekarza. Dawno się tak nie rozpisałam, ale jestem uziemiona przez tą głowę i mogę tylko siedziec, no to se pisze,

Weteranka, nie jesteś sama mną też zarzuca :) a ja się już obawiam sylwestra, będę na jakiejś imprezie z chłopakiem.. potem u niego nocować, bo mieszkam daleko.. świetnie, tylko brakuje, żebym tam się wyrzygałam, zemdlałam, albo zrobiła jakieś inne przedstawienie :P

Witajcie Wreszcie znalazłam troszkę czasu, żeby do Was napisać, taki mam szał w firmie na koniec roku, że przychodzę do domu i padam. Święta zleciały miło ale szybko, dostałam fajne prezenty pod choinkę czyli, że byłam grzeczna cały rok :)) Kochani u mnie zima na całego trzyma, w sumie lepsze to niż ciapa która była tuz przed świetami ale dzisiaj wyjątkowo wieje, brrr ! Wczoraj byłam na zakupach, córka poszukiwała butów na studniówkę a ja skorzystałam z wyprzedaży ( już się rozpoczęły ) i kupiłam sobie żakiecik o połowę tańszy. :)) Freciu, kuruj sie kochana, z anginą nie ma żartów, a gdzie będziesz miała Bartka, że same siedzicie dziewczynki na Sylwestra ? Weteranko, jak fajnie, że wreszcie zaglądasz do nas, Twoje posty są takie........wywołujące uśmiech na mojej twarzy :) Powiem Ci, że ja w tym roku też coś nie tak miałam z dekoracją świąteczną, zapomniałam przystroić dom z zewnątrz, chociaz mam dekoracje świetlne, zapomniałam kupić jemiołę, chociaż zawsze o niej pamietam.....ech, chyba się staję moherowym beretem :(( Ale daję słowo, że nie widac tego po mnie ha ha ha. Krysiu, szybciutko ta kolęda u Ciebie. Jeżeli chodzi o Sylwestra to i tak dobrze, że na białą sale idziesz kochana, ja będę w pracy, i to pewnie do 24, ale trudno. Aga, Renka, Robo, Gruszka, Rolnik, Matiaga, Nati16, Majkak, Madzia, Małgosia, Biel, i wszyscy pozostali których nie wymieniłam ( skleroza ) a których przepraszam za to, wszystkich pozdrawiam serdecznie :))