Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie kochani, ja mam dzis wolne bo jade na terapie, odpoczne chociaz bo w pracy duzo ludzi i mecze sie okropnie psychicznie czasem, ale ok zrobilam pranie reczne, rodzicom obiad i zaraz na terapie jade. DorotkoW ja ciagle mam zapalenie drog moczowych nawracajace, ciagle antybiotyki bralam i nic, kiedys bylam u psychologa i stwierdzil ze jak wynik moczu ok to na tle nerwowym to ;-/ wiesz mi momagaja leki takie ziolowe na zapalenie drog UROSEPT czy jakos tak takie niebieskie ale dzialaja dobrze, furaginy nie moge brac bo zle sie czuje po niej,czasem jak mnie zlapie zapalenie+jelita to laze taka obolala i nie dozycia to okropne ale tabletki mi pomagaja ;-) pozdrawiam goraca wszystkich.
Witam wszystkich u mnie slonecznie ale wietrznie.Pomalu biore sie za porzadki ale jest trudno bo zawalilo mi gardlo ,bardzo boli i dokucza ,K rysiu ucieszyla mnie twoja wiadomosc odnosnie wnuczki oby sie to juz nigdy nie powtorzylo.Dorotko wiem co to za choroba drogi moczowe ja przechodzilam to bardzo ciezko ,mialam wysoka goraczke i sikalam krwia .Trzeba sie cieplo ubierac.MALENKA moze zalapie sie na zupe gulaszowa?pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze milego popoludnia ,duzo slonca
Gość Dorota W
DLA NASZEJ KOCHANEJ ELCI W dniu urodzin życzę Ci samych radosnych dni Marzenia niech się spełniają i wszyscy niech Cię kochają bo jesteś cudną osobą na wskroś milutką i dobrą Wszystkiego naj naj naj ´´´´¶¶¶¶¶¶´´´´´´¶¶¶¶¶¶ ´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶´´´´¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶´´´´¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶´´¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶ ´¶¶¶¶¶ ´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶ ´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶ ´´´´ ´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶ ´´´´´´´´´´´¶¶¶¶ ´´¶´´´´´´´´´¶¶¶ ´´¶¶¶´´´´´´´´¶ ´´´¶¶¶¶´´´´´´¶ ´´´´¶¶¶¶¶´´´´´¶ ´´´´´´´´´¶´´´´¶ ´´´´´¶¶¶´¶´¶´¶ ´´´´¶¶¶¶¶´´¶´¶ ´´´¶¶¶¶¶¶´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶ ´´´´¶¶¶¶´´´´¶´´´¶¶¶´¶¶¶¶¶ ´´´´´¶¶´´´´¶´´¶¶´´´´¶¶¶¶¶¶ ´´´´´´¶´´´¶´¶¶´´´´´´´¶¶¶¶ ´´´´´´´´´¶¶¶´´´´´´´´´´¶¶¶ ´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶ ´´´´´´´´´¶´´´´´ ´´´´´´´´¶´´´´´ ´´´´´´´´¶ ´´´´´´´¶´´´¶¶¶¶ ´´´´´´¶´´¶¶´¶¶¶¶¶ ´´´´´¶´¶¶´´¶¶¶¶¶ ´´´´´¶¶´´´´¶¶¶¶ ´´´´´¶´´´´´´¶¶¶ ´´´´¶´´´´´´´´¶ ´´´´¶
Gość Dorota W
Kochani to znowu ja Teraz już wiem na pewno ,ze się starzeję No kurcze jeszcze do nie dawna mogłam całymi dniami buszować w sklepach a dzisiaj po kilku godzinach w centrum handlowym ,dosłownie padam na kolana. Ech starość nie radość:) Dziewczyny bardzo dziękuję za wszelkie rady dotyczące mojego nieszczęsnego pęcherza. Faktycznie biorę leki . Z doborem ich raczej nie ma problemu ,ponieważ moja mama jest farmaceutą i zawsze coś dobrego do mojej apteczki domowej wrzuci natomiast wdzięczna jestem za wszystkie inne rady ( takie babcine) które pozwolą mi uporać się z tym problemem Szczerze mówiąc powinnam jak najszybciej pójśc z tą dolegliwością do lekarza ale przyznam się Wam ,ze bardzo się boję . Boje się ,ze może być to coś poważniejszego niż zwykły stan zapalny Majkak ja mam dobry , wypróbowany sposób na problemy z gardłem. Otóż ; Płukanie gardziołka 5-6 razy na dobę wodą utlenioną . Na jeną szklankę przegotowanej wody trzeba dodać 3 -4 łyżki wody utlenionej. To jest sprawdzony sposób na moim synu,który miał jeszcze do nie dawna ogromne problemy z gardłem ciągnące się przez wiele lat. Aga 28 dziękuję Ci za radę.Oczywiście zgadzam się z Tobą ,ze urosept jest jednym z najlepszych leków na dolegliwości z pęcherze. Biorę go i mam nadzieję ,że w końcu prędzej czy póżniej poskutkuje. Gala 1 za Twoją radę również serdeczne dzięki. Dziś zrobię sobie taką gorącą kąpiel . Madziu a co ten Twój post taki króciutki :) Oj Ty nasz leniuszku --pisać się nie chciało???? Witaj Gruszko po długim czasie Ciesze się ,że jesteś cała i zdrowa
Gość Iwona P...
,,Zyczenia urodzinowe dla Elci... ...W tym dzisiejszym dniu radości, życzę 100 lat pomyślności. Niech Ci życie w szczęściu płynie, niech Cię radość nie ominie! Dziś chcę złożyć Ci życzenia, szczęścia, zdrowia, powodzenia. Niech Ci słońce jasno świeci i w radości dzień przeleci. Niech odejdą smutki, troski, by nastąpił dzień radości. Te życzenia choć z daleka, płyną niby wielka rzeka. I choć skromnie ułożone, są dla Ciebie przeznaczone...
Gość Iwona P...
,,,Witajcie kochane,,, ,Aj u mnie rowniez nie zaciekawie,pani nerwica czasami daje o sobie znac,ale mina gorsze dni i bedzie tak jak dawniej.chociaz staram sie nienakrecac ,robie porzadki w domu,dzis sie narobilam ,wyczyscilam sobie 3 chodniczki,umylam autko,,,poukladalam drzewo w piwnicy i jeszcze pojechalam do kuzyna do firmy,balam sie strasznie ,poniewaz dawno sama nie jezdzilam,zabralam tate ze soba,,,,,(zmienil swoje postepowanie od kilku dni,hmmm,,zobaczymy na jak dlugo,,oby tak pozostalo na zawsze..).tata obiecal mi ,ze jutro pokopie mi ogrodek warzywny,, ...Nefi ********* kochanie ,,moge sie domyslec co czuje twoja siostra,,,ja mialam rowniez usowana ciaze ,ale poza maciczna.koszmar byl dla mnie ..ciaza byla zagniezniona w lewym jajowodzie i dlatego profesor,ktora mnie operowala,,usunela go,byl calkowicie zniszczony,wspolczuje bardzo siosttrze ,,ale niech bedzie silana,,chociaz ja do dzisiejszego dnia mysle o tym,,, ...Dorotko ************* kochana,oj wspolczuje ci zapalenia pecherza,ja to mialam ,wiec wiem jaki to bol,,,nasiadowki pomagaja,,,,zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia,, ..Malenka. ************ kochanie ,napisz przepisz na ta zupke ,nigdy nie robilam takiej,,, ...Madziu *********** kochanie co u ciebie,,faktycznie kruciotki twoj post... ,,,Nati ******** kochanie ,,,zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia,,,, ,,,Gruszko,, ************* kochanie witaj ,napisz koniecznie jak bylo na wolnym... ,,,Malgosiu ************** kochanie nic nie napisalas dzisiaj poza zyczeniami do Elci,,odezwij sie,,, ,,,Majka *********** kochana co u ciebie ...Krysia ********** kochanie ciesze sie ,ze Amelka juz w domu,,,bedzie dobrze,,,i ty rowniez sie trzymaj,, ...FRECIA ************** kochanie co u ciebie,,,dzisiaj nic nie napisalas,,,,wiesz tak czytajac posty jak piszesz o tesciu,powiedz mi skarbie jakie relacje sa miedzy Bartkiem a jego ojcem,rozmawiaja duzo... ...Aga ********* kochanie no prosze obiadek dla rodzicow dzis zrobilas,,,napisz jutro jak po terapii.. Kochane pozdrawiam was i sciskam z calych sil,,,,pa.paski....
niestety moja siostra nie miala dzis zabiegu , bo w szpitalu nie ma miejsca a obumarla ciaza w tym okresie nie stanowi jeszcze zagrozenia dla jej zycia . Zrobili jej dodatkowe badania i potwierdzili smierc plodu , a na zabieg ma przyjsc w poniedzialek ,( ale nie wiadomo czy napewno ). W glowie mi sie nie miesci jak mozna ta zostawic sama kobiete , i kazac jej wracac do domu , bez lekow uspokajajcych badz jakiegos wsparcia .Dziewczyna ma czekac na aborcje ze swiadomoscia iz nosi martwe dziecko - to jest jakis koszmar . Tak bardzo chcialabym jej pomoc i nie moge , czuje sie taka bezradna !!!
Witam. Przeglądając internet szukając ludzi z podobnymi objawami znalazłem przez przypadek to forum. Od początku marca mam problemy ze zdrowiem. Zaczęło się od pogotowia o 4 rano. Objawy z jakimi wylądowałem tam to: częstoskurcz, ciśnienie 190/100, drżenie całego ciała, nudności, bóle za mostkiem. Wzięli mnie na obserwacje na kilka godzin, zrobili badanie krwi na markery zawałowe i EKG. Nic nie wyszło. Pani doktor przy wypisie stwierdziła, że to nerwowe. Następnego dnia poszedłem do lekarza rodzinnego i tam miałem wysokie ciśnienie i na EKG wyszło, że serce jakoś nieregularnie pracuje. Przypisała mi leki na nadciśnienie Betaloc ZOK 50 pół tabletki na wieczór i Bellergot na uspokojenie. Przez dwa dni było ok. Potem znów wieczorem, zaraz przed snem, miałem *atak*, do tego doszły zawroty głowy i ogarniający lęk przed śmiercią. Po tym bałem się zasnąć, bo się mogę nie obudzić. *Ataki* miałem co 2-3 dni i to wieczorem zaraz przed snem. Po kilku dniach do tego wszystkiego zaczął mnie boleć brzuch po lewej i prawej stronie, od żeber do podbrzusza. Poszedłem do lekarza prywatnie na usg brzucha i morfologie krwi. Wszystko w normie. Bóle nie przeszły. Po tygodniu poszedłem z tym do lekarza rodzinnego i wypisał skierowanie do szpitala. Tam mi zrobili komplet badań. Krew, mocz, kał, holter, usg brzucha, prostaty, RTG szyji i płuc, a nawet kolonoskopie. Wyszło bakteryjne zapalenie pęcherza. Tak to cała reszta jest w porządku włącznie z kolonoskopią. Na zapalenie dostałem antybiotyki no i dodatkowo na nadciśnienie Metocard. Wyszedłem ze szpitala i wcale nie czuję się lepiej. Mam zawroty głowy, bóle brzycha, wieczorne *ataki*. Do tego mam ucisk w szyji. Nie wiem co mi jest. Czy to nerwica? Co mam dalej robić?
Witajcie, jestem nowa na forum ale Wasze posty czytam i w wielu miejscach sa mi bardzo bliskie, samo zycie. To cudne ze w dzisiejszym swiecie medialnie znalazlo sie tyle fajnych dziewczyn i tak sobie tu piszecie. I ja czasem dorzuce slowko jak pozwolicie! Dobrej nocy
Gość poetka30
Cad ....to co opisujesz moze miec wiele przyczyn ,jednak to zapalenie pecherza sklania mnie do podejrzenia ze cala sprawa mogla miec podloze wirusowe .wtedy owszem moga byc objawy niby zawalowe bez organicznego zawalu .za to cisnienie wyglada mi tez na rzekome czyli powodowane jakims innym czynnikiem .jest to typowe ze przy problemach z sercem czy to na tle nerwowym czy innym powstaje lek .zwlaszcza przy arytmiach ,no one tak dzialaja . .....moja rada jest taka ,zrob kortyzol ,aldosteron i acth .to moze byc cisnienie odnerkowe ,a poniewaz byla tam jakas infekcja ..popij urosanu przez tydzien 3 razy dziennie.i zrob tak nie wiem czy masz cisnieniomierz ale dobrze by bylo,bo wtedy dojdziesz sedna.zmierz cisnienie na lezaco ,potem wstan i na stojaco ,zapisuj .a ile masz lat wogole i jaki tryb zycia prowadzisz ,nic nie napisales .
Gość Dorota W
Witajcie wczesnym rankiem Ja już na na nogach od godziny 5-tej .Za oknami piekna pogoda ,zapowiada się słoneczny dzień dlatego też zaplanowałam sobie go spedzić na pracach i porządkach w ogrodzie.To już czas aby zacząć coś w nim robić bo w tej chwili widok mojej posesji nie jest zbyt ciekawy. Cad takie zamartwianie się na wyrost swoim stanem zdrowia ,lękanie się o własne życie i ciagłe rozmyślania na temat chorób to jeden z objawów NL. Ja sugerowałabym w tej sytuacji zrobić ponownie wszystkie badania i upewnić się czy wszystko jest ok. Jeśli wyniki okażą się być prawidłowe , wówczas porozmawiamy na temat nerwicy i być może będę mogła Ci pomóc więcej. Małgosiu skarbie ---Co Ty opowiadasz????No chyba nie wątpisz w to ,żę jesteś naszą iskierką?
witajcie słoneczka ja tylko na sekundę bo szykuje sie do pracy a ze sie obrobiłam to wpadam do Was... u mnie dzis pięknie słoneczko swieci ze chce sie zyc odnalazłam na nk swoją koleżankę z którą byłam w klasztorze za panienki tak sie ciesze mam nadzieje ze odezwie sie Iwonko jak wróce to napisze przepis Ci na ta zupke gulaszową;) pozdrawiam wszystkich i zycze udanego dniadołanczam sie do życzen dla wszystkich ELŻBIETEK;)
Gość Elcias10
Kochani bardzo dziekuje wam za zyczenia urodzinowe.Strasznie mi milo.Moje urodziny zaczely sie awantura domowa ale dobra przezyje. Nefri77 to bardzo przykre co napisalas o siostrze.Wiesz czasem lekarze sa bezduszni.Jak tak mozna.?????????? Dorcia (Dorotka)moze na ten pecherz to zastosuj jakies ziola.Przeciez jak sa moczopedne to sa tez takie ktore stabiluzuja taki stan jak Twoj. Poetka30 podziwiam Twoja wiedze naprawde. Iwonko bardzo sie ciesze ze tata sie uspokoil i ze mimo zlego samopoczucia pojechalas autem.Brawo,super.A tak przy okazji pisalam do ciebie na gg i wiesz co to nie Twoj nr.Jakis gosc odpisal ze juz ktos pisal na ten nr i pytal o Iwonke. Krysiu bardzo sie ciesze ze juz po strachu i wnusia jest w domu ;) Cad witaj na forum. Pozdrawiam was ;)
Poetka30 mam bakteryjne zapalenie pęcherza. Jest to infekcja typowo poszpitalna , którą złapałem będąc za pierwszym razem na pogotowiu. Z tego wynika, że dopiero po pierwszym *ataku* zaraziłem się. Co do nerek to ani w USG, ani w moczu i krwi nic nie znaleźli. Badania miałem robione już 2 razy. Dorota W badania miałem robione już po 2-3 razy i nic nie wychodzi. Po lekach na nadciśnienie mam słabsze te ataki ale i tak momentami boję się zasnąć.
Witam Elcias, spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego co najpiękniejsze na świecie ! Kochani mam do Was prośbę, w związku z tym, że padł mi wczoraj dysk zjadło mi wszystkie numery na GG, NAPISZCIE DO MNIE PODAJĄC TYLKO IMIĘ CZY NICK UŻYWANE NA FORUM, BARDZO PROSZĘ, JA SOBIE WPISZĘ NA LISTĘ GG. Mój numer się nie zmienił ale podaję go : 5012590. A tak w ogóle to dalej czuję się fatalnie, nie sądziłam, ze tak długo mnie będzie trzymać głupie przeziebienie. Wczoraj miałam firmę ogrodniczą, panowie mi wyczesali starą trawę po zimie, zrobili arreację ( czy jak się to pisze ) i nawieźli trawnik. Reszta, czyli przycinka i sprzatanie na rabatach czeka na mnie, a ja, cholender , muszę być chora, wrrrr. No nic, mam tylko nadzieję, że po niedzieli będzie lepiej. Nefri, przykra sprawa, ale reakcja lekarzy w szpitalu to przegięcie, szkoda słów. Maleńka dziękuję za poradę, już mam inny lek ale na przyszłość spróbuję ten który mi podałas :)) Miłego dnia wszystkim, całuski dla wszystkich forumowiczów, mam nadzieję, że nie zarażę :)) .
Hej Kochani, w takim razie postaram się rozpisać co u mnie...;) Otóż u mnie wiosna, czuje się fantastycznie, gdy mogę założyć już pantofle i wiosenny *kubraczek* :))) Od razu nastrój jest rewelacyjny, dzisiaj troszkę w dzień coś nie bardzo, ale chyba ciśnienie też nie bardzo jest, trzy validole po kolei wysmoktałam...;/ Remont łazienki dobiega końca, więc mamy z mamą dużo pracy, dużo sprzątanka, dzisiaj ja myje okna, pranko zrobiłam, więc cały czas jest coś do roboty. A najlepiej szybko sie uporać, aby na nastepny tydzien mniej zostalo, bo w poniedzialek mamy juz zaplanowane zakupy przed wielkanocne z rodzicami. A ja mam juz wolne, wracam, do szkoly 7 kwietnia, tak sobie wykombinowalismy ;)) Wiec odpoczne przy okazji, bo juz zaczyna sie solidna nauka, duzo kolokwiow po swietach zapowiedzianych mam, ale damy rade ;) wiecie, ze inna chec do zycia, gdy wiosna na dworze, co prawda chyba w weekend ma sie popsuc, ale tam. Moje przeziebienie nie zapeszajac - to przechodzi, lykam witaminy, mam nadzieje, ze przejdzie w pelni i obedzie sie bez lekarza, chyba to przesilenie wiosenne, bo sporo osob choruje. Dla mojego chrzesniaka wyszedl dzisiaj pierwszy zabek, a ma 5 miesiecy, dokladnie to jutro je skonczy, bratowa rano napisala mi smsa z ta nowina :))) a tak poza tym to teskno mi za bratem, bo juz kilka miesiecy jest na szkoleniu policyjnym :) zawsze byl w domu, dopiero teraz da sie odczuc jak go brakuje, ale jestem z niego bardzo dumna, bo osiagnal to o czym od dawna marzy - policja :) no i na wielkanoc byc moze bedzie mogl przyjechac. Tyle co u mnie Sloneczka, milego popoludnia ;*
Gość krystyna 3
Witam kochani U mnie tak sobie nic mi się nie chce robić zrobiłam troszkę zakupów pomyłam okna a kiedy resztę robić nie wiem ciągle myślę Wnusia wczoraj jeszcze była u neurologa 19 kwietnia ma mieć robione EEG główki Poza tym jakoś się trzymam dzisiaj chyba ciśnienie leciało w dół bo taka jakaś senna cały dzień jestem albo przesilenie wiosenne też swoje robi Trzymajcie się moje kochane Pozdrawiam wszystkich serdecznie Nati Chyba mój nr gg masz bo chciałam zmienić twój nr ale wyskoczyło mi że już istniejesz w moich kontaktach ale napisałam do ciebie na wszelki wypadek Pozdrawiam serdecznie
Elcia sto l;at bez nerwicy!!!! Iwonko stosunki miedzy bartkiem a tata ,prawie zadne ,nigdy nie rozmawiali ze soba tak jak ja z moim tata .Ciezko bo duzo jest niedopowiedzen i zalu.A tobie zycze zeby tacie sie polepszyło na dluzej. U nas w kórniku jest własnie teraz bieg Papieski i cała moj rodzinka biegnnie ,oprócz mnie bo miałam własnie kosmetyczke .Ale jestem z nimi duchem. Kochane miłej soboty i niedzieli. Nati a ty mi zdrowiej to rozkaz chyba nie chcesz spedzic swiat w łózku!!
Gość Iwona P...
,,,,,,Witajcie kochani)**... ...U mnie dzis bylo tak wiosennie ,ze zapomina sie nawet o nerwicy,samopoczucie i humorek ok..rano sie kiepsko czulam,ale dlatego,ze wczoraj przeforsowalam z robota,,ogrod prawie skopany,,,juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne w nim siac ,, ..Freciu ..domyslalam sie,ze Bartek ma kiepski kontakt z ojcem,ale moze teraz zbliza sie do siebie,,,No prosze kosmetyczka??,,hmmm,,ale napewno czadu dalas...pozdrawiam,,buska.pa... ...Krysia..faktycznie zmiana pogody na nasze samopoczucie ogromnie wplywa,ale cieszmy sie tym,ze wiosna juz nareszcie,,,ja czasami jestem zmeczona,od 7.00 rano na nogach to dla mnie za ciezko,tym bardziej ,ze mam kregoslup oszczedzac..pozdrawiam,buska.paaaaaa.. ,,Madziu..zycze szybkiego powrotu do zdrowka, i udanych zakupow przed -swiatecznych..wiesz moj maly sasiadl mial 6 miesiecy jak wyszedl mu zabek,,ale jest taki slodziak z niego,codziennie go widze ,nie moge sie nim nacieszyc...pozdrawiam,buska.pa.. ...Gruszko pozdrawiam i buska ,,napisz cos koniecznie... ,,,Ide lulu,jestem za mocno spiaca,,,dobranoc moje skarbenka....