Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

widzisz Ola klikam żeby nie być sama ...Jestem za cicha i nie umiem rozmawiać z ludźmi A ludziska uważają mnie za wariatkę Tu mnie nikt nie widzi i czuję sie trochę bezpiecznie ale co ...jak mam ataki muszę sama sobie radzić i żeby być odważniejszą biorę tabletki +lampka alkoholu i wtedy mogę załatwiać jakieś sprawy.nerwica tak postąpiła że już mdleje....A musze isć do urzędu zarejestrować się dla bezro......
Dzieki Dorotko Joker ja tez tak mam a zwłaszcza jak mam gdzieś wyjść panicznie sie tego boje i sama tez sie boje zostac już mi całkiem odwala ale co zrobić teraz właśnie zostałam sama i już mnie wszystko kłuje w głowie mi sie kreci to jest chore juz mam dosyc takiego życia w ciągłym strachu ciągła kotłowanina myśli czy ja kiedyś bede *normalna * wątpie w to juz nie mam sił na walke
dziewczyny jak tylko będziecie miały jakieś wiadomości o Adze i Iwonce to dajcie znać. Bardzo się o nie martwię! Zastanawiam się co za mąż mógłpozwolić żeby jego żona doprowadziła się do takiego stanu. To trzeba być naprawde zimnym i nhieczułym draniem. Przepraszam że tak bluzgam ale dla mnie to jest nie do pomyślenia!przecież są ośrodki w których napewno by im pomogli. Czekam na wiadomości.
Gość Dorota W
Ja w ciągu ostatnich 7 tygodni miałam tylko jeden poważny atak. Chyba nowe leki dają pozytywne efekty,ponieważ zanim je zaczęłam brać pogotowie u mnie bywało nawet 3 razy w tygodniu.Nie mogę powiedzieć ,że na co dzień czuję się idealnie ,bo bym skłamała. Cały czas w odczuwam lęki ,duszności ,zawroty głowy itp; ale te objawy są wiele łagodniejsze niż 2 miesiące temu. Najbardziej jednak przeraża mnie ból w klatce piersiowej-staram się jednak z tym walczyć .Może kiedyś uda mi się pokonać tę zmorę.W każdym razie nie tracę nadzieji .
Gość Dorota W
Joker i właśnie w takiej sytuacji powinnaś wziąć dodatkowe uspokajacze! Musimy sobie radzić bo inaczej nie zdołamy normalnie funkcjonować! Ja nawet autem zasuwam,pomimo tego ,że wielokrotnie wyjechałam nim z domu a wróciłam taksówką albo tato mnie przywiózł! Nie dam się i już!!
Witaj Joker ja brałam Coaxil,to łagodny lek antydepresyjny,a ja po nim się dobrze czułam,ale bralam go tylko z jednym uspokajaczem.Teraz doktor mi go odstawila.A wcześniej i zanim jeszcze leki dobrze zadzialały mialam czeste ataki paniki,znam to i są okropne,te duszenie i szalone bicie serca.A od kiedy bierzesz ten lek?
Dorotko widzę że ty żyjesz bardzo aktywnie. Chciałam zapytać czy masz też problemy np z długim staniem w kolejce , strachem przed pójściem w nowe miejsce? Bo widzę że ty bardzo dobrze sobie ze wszystkim radzisz, jesteś bardzo pogodną i mądrą osobą.Ja leczę się już cztery miesiące, w domu czuję się super i wyjśc tez mogę ale pod warunkiem że tqam gdzie idę nie będę musiała spędzić dużo czasu i to jest mój największy problem. A w poniedziałek mam iśc do nowej pracy. I co ja mam zrobić? Poradź proszę!
Anno ten problem jest mi bardzo bliski,bo ja pomimo leczenia i lepszego samopoczucia,nadal ma lęk przed nowymi miejscami i sytuacjami.Powoduje to u mnie gorsze samopoczucie i strach nie wiadomo przed czym,zawsze boli mnie brzuch i muszę swoje odsiedzieć w toalecie.Pozdrawiam.
Dziekuję Aguniu że mi odpisałaś. Ja do tego strasznie się wtedy pocę , robi mi się gorąco i już w myślach szukam drogi jak szybko uciec do domu. Stale muszę mieć w torebce coś do picia i jeszcze jakiegoś banana wrazie gdyby mi się zrobiło słabo z głodu. Najgorszy jast pierwszy moment, np w poczekalni u lekarza siedzę i dopiero jak te wszystkie prądy po mnie przejdą to wtedy magę tam siedzięc i stamtąd nie wychodzić. Wiem że piszę haotycznie ale nie wiem jak to dobrze ująć.
Gość Dorota W
Anno!!!Ja leczę się ponad 6 lat.Uczęszczam również na psychoterapie. Prowadzę własną firmę ,wychowuję 2 synów w chwili obecnej sama ,ponieważ małżonek pracuje za granicą. Nie jestem jednak tak silna ,jak Ci się wydaje! Wielokrotnie byłam w dołku ale dzięki temu ,że mam wsparcie ze strony męża,dzieci i rodziców udało mi się nie jeden raz z niego wygrzebać. W szpitalu natomiast leżałam już 6 razy i jak widzisz mimo to jakoś funkcjonuję.Wiesz dlaczego???Dlatego ,że chcę i wierzę ,że kiedyś będę jeszcze pogodną zdrową babką!
Anno witam Cię ,nie tylko Ty masz taki problem ja pare miiesięcy temu jak miałam gdzieś wyjśc to była masakra ,nogi z gumy ,cała trzepałam się ,jak szłam po dziecko do przedszkola to cały czas się modliłam ,teraz nauczyłam się z tym żyć tłumaczę że od tego się nie umiera to nie pierwszy raz tak mam ,chociaż niedawno byłam w sklepie i mnie złapało ,pierwsze co chciałam uciekać ale póżniej w duchu powtażałam Dominika uspokuj się nic ći nie będzie i jakoś to opanowałam ,Wiesz dzisiaj też zaczynam pracę idę na 14 ,zaliczyłam 3 razy taoletę ale myślę że będzie dobrze ,ja tego co się boję próbuję z tymi miejscami walczyć ostatnio poszłam do kościoła fakt że nie byłam skupiona ale jestem dumna że poszłam i z tym walczę a wcześniej uciekałam do kościoła
Z tego co czytam od dłuższego czasu widzę że jesteś bardzo pogodną babką! Zawsze gotowa do pomocy i wnosząca dużo optymizmu i radości na to forum. Ja tez mam duże wsparcie w mężu i to jest bardzo cenne( doskonale mnie rozumie i wspiera) ale ja zawsze byłam bardzo zaradną i samodzielną osobą a teraz już nie i bardzo się boję żeby nie zawieść osób które na mnie liczą.Kiedyś jechałam sama samochodem daleko i załatwiałam wszystkie sprawy, wszystkim potrafiłam się zająć i wszystko zrobić a teraz już nie mam tej odwagi.
Domi 110 kochana ja bym tak bardzo chciała iść do kościoła. Ostatnio byłam tam jak umarł nasz papież i musiałam wyjść, od tej pory boję się tłumu, ciasnoty. Dzieci zawsze pytają * a mama z nami nie idzie do kościoła? a mąż na to że mama musi nam obiadek zrobić* nie będę im tego tłumaczyć bo to jeszcze dzieci i tak nie zrozumią. Ale daj znać jak minął ci dzień w pracy, będę czekała i trzymała za ciebie kciuki. Powodzenia życzę!