Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Just y mam 36 lat dwie córki ,i walcze z lekiem .Teraz po zmianie lekow od czerwac nie mialam ataku .jak sobie radze ? Kochana coraz lepiej . Było ciezko ataki byly okropne ,wsparcie meza rodziców siostry bez tego bylo by ciezej . najgorzej bylo zmienic myslenie ,czyli uwierzyc ze nie urme ,ze mozna na d tym zapanowac ,ze to ja żądze nie lek . A tego nauczyla mnie pani Tereska moja psycholog fachowiec od nerwicy lekowej .Jezdze do niej raz na dwa tygodnie ,a oprócz tego biore cital (mi słuzy ). Teraz juz wiem jak sie zachowac w razie ataku ,xzyli głeboko oddychac ,bo szybki krotki oddech pomaga lekowi.powtarzac sobie ze wszystko jest okey ,albo liczyc od 300 w dól ,no po prostu zajac czyms mysli. Ale długo by pisac ,kochana ,trzeba walczyc nie poddawac sie i cieszyc kazda chwilą .Pozdrawiam Iwonko smutno bez twoich postów
Gość Małgosia1990
Ewa znalazłam troszkę imion dla pieska Twojego:) - Porto - Zibi - Czako - Shedow (czytaj szedol) - Cziko - Frodo Dorotko bardzo ale to bardzo się cieszę że wypoczęłaś:) Po zdjęciach widać że jesteś szczęśliwa:) A to najważniejsze:) Madziu ja bardzo często jestem rozgoryczona światem. Wczoraj moja koleżanka idąc z mamą zemdlała i mimo że ludzie przechodzili nikt nie zapytał jej jak się czyje i czy pomóc. Szok normalnie. Człowiek by umarł na chodniku a oni by nawet nie zauważyli.
Witam mam problem od miesiaca kiedy to znalazłem sie w szpitalu stwierdzono ostry niezyt jelitowy badania od morfologi po kał usg ekg przeswietlenia i inne super a ja ciagle sie zle czuje wczoraj lekaz zapiał mi afobam narazie zjadłem tylko jedna tabletke czuje sie jakby lepiej ale nie wiem sam czy to moja psychika nie szwankuje mam nadzieje ze ktos mi cos podpowie W ciagu dnia bardzo sie poce sa to bardziej zimne poty jak bym sie czegos bał imam zawroty głowy ale chwilowe chec do pracy ok siłe tez mam jak za duzo mysle o tym to wkrecam sobie jakies choroby itp Prosze was napiszcie cos i doradzcie co mam robic :)
Hej kochani Ja ostatnimi dniami mam pobudkę baaardzo raniutko, z wiadomych przyczyn :) Już zjadłam śniadanie, wypiłam kawkę, zrobiłam przegląd wiadomości w necie, pobawiłam się z moją drugą * córeczką* i pomału zbieram się do pracy. Choziaż chyba wolałabym z godzinę dłużej pospać :) Witaj Hary811, no cóż, Just y ma rację, nie ma na co czekać trzeba się leczyć, najlepiej u fachowca od nerwic czyli psychiatry. Im wcześniej tym lepiej. Bo z tego co piszesz to chyba masz właśnie nerwicę, skoro wszystkie badania wyszły w porządku. Będzie dobrze, nie wkręcaj się z tymi chorobami , łatwo mówić......... Just y bardzo dobrze, ze masz zamiar iść do psychiatry. Ja już choruję na nerwicę od dawna, ale leczę się od roku, pomału będę odstawiać leki i przyznam, ze trochę się boję tego momentu. Czuję się dużo lepiej chociaż czasami zdarzją się gorsze dni, ale pocieszam się, ze zdrowi ludzie też miewają dołki. Trzymaj się i nie daj nerwicy :) Iwonko, Frecia ma rację, smutno bez Twoich postów.............. Dorotko ja też byłam we Władysławowie, parę lat temu, idąc na plażę często przechodziłam koło restauracji- samolotu ( czy to ta nie daleko kampingu ?) Ale ja odniosłam zupełnie inne wrażenie dotyczące Władysławowa, niestety mi się nie podobała ta miejscowość. Ale może teraz się zmieniło, w końcu ja byłam parę lat temu, a może, jak pisałaś, towarzystwo fajne sprawiło, że inaczej widziałaś to miasto. Natomiast moja córka jest zachwycona Władkiem, była już 3 razy na obozie. Ale i tak najważniejsze jest, że odpoczęłaś i jesteś znów radosna :) Krysiu to od dzisiaj masz wolne, wnusio idzie do dmku ? Nareszcie troszkę odpoczniesz :) Małgosiu ale jesteś operatywna osóbka, a na jakie studia chciałabyś się dostać, na jaki kierunek ? Moja sunia wabi się Coco ( koko ) , moja córka nazwała ją na cześć Coco Chanel :) Madziu co fajnego kupiłaś, będąc na zakupach z mamą ? Jak samopoczucie, lepiej troszkę ? Matiago jak u Ciebie z tym bólem, podjęłaś jakąś decyzję dotyczącą leczenia ? Dalej rechabilitacja czy jednak zabieg ? Jak się czujesz ? Dandy, coś wogóle nie piszesz, co u Ciebie ?? Nefri, Ty też o nas zapomniałaś ? Wszystkie pozostałe dziewuszki odezwijcie się, wakacje się kończą to może wreszcie będzie czas na pisanie :) Pozdrawiam Was kochani, życzę miłego dnia :)
Dzień Dobry! Właśnie wstałam, u mnie ostatnio brzydka pogoda, w sumie nie lubię upałów, ale tak pochmurno, a jak pochmurno to i smutno jakoś... Nati, humor troszkę lepiej... a kupiłam jeansy, taką bluzeczkę na krótki rękaw żółtą z żabocikiem i... kolczyki, mama stwierdziła, że co do tej biżuterii takiej, to mogę już sklep założyć, kurcze... ale ja tak lubię :))) Miłego dnia!! Dorotko, ciesze się, ze wakacje udane...!! ;) Pozdrawiam! Małgosia... to straszne z czym człowiek na co dzień się spotyka, ja po prostu tego nie zrozumiem, co to za ludzie... Fajne masz plany, tylko, ze no te zaoczne to studia drogie jak cholera, a tutaj jeszcze oplacic mieszkanko, jedzenie itd. Ale trzymam kciuki z całych sił!! Iwonko, napisz w wolnej chwili co u Ciebie, dobrze, że już wróciłaś :) Jeszcze równy miesiąc wakacji mam, sama nie wiem kiedy to zleciało kurcze :)) Buziaki, milego dnia wszystkim!!
Gość krystyna 3
Witam serdecznie kochani U mnie jakoś leci troszke rano jak wstałam jakby misię słabo robiło ale wziełam leki i przeszło Iwonko dobrze ze się odezwałaś mam nadzieje że syn przekazał Ci że dzwoniłam do Ciebie Pozdrawiam kochana Nati tak kochana odpoczne troszke bo naprawde czasami już mi sił brakuje a rozgardjasz w domu okropny nie będę wiedziała za co się najpierw zabrać ale jakoś mam nadzieje doprowadze mieszkanie do normalnosci wszędzie gdzie moje oko nie sięgnie zabawki kartki blok kredki ksiąrzeczki tak nosi z miejsca na miejsce ja już na bierząco nie sprzątam zbieram to wszystko jak srojdek idzie spac i rano od nowa to samo ach koniec świata Pozdrawiam kochana hary 811 ja też biore Afobam 05 mg i bardzo mi ten lek pomógł tylko od niego można się uzaleznić musisz rozsądnie brać ten lek POzdrawiam Freciu 3 Pozdrawiam buziaczki Małgosiu 1990 Napewno Zdasz Maturę życzę ci kotuś żeby wszystko się spełnilo tak jak sobie zaplanowałaś Pozdrawiam kochanie Dorotko no to widze że wczasy były super Pozdrawiam Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku życzę miłego spokojnego dzionka Buziole dla wszystkich
Witajcie Czy u Was też taki upał od rana jak u mnie? Chyba czeka nas cieżki dzień w związku z tą gorączką Nati ja we Władku byłam po raz pierwszy i nie mam pojęcia jak było kilka lat temu,natomiast to co widziałam teraz zrobiło na mnie duże wrażenie.Nie jest to może Sopot czy jakiś inny kurort ale jest tam całkiem ok. No chyba ,ze ja jestem jakoś mało wymagająca--już sama nie wiem. W każdym razie było super i tego się bede trzymała. Buziaczki dla wszystkich Napisze za nie długo bo musze teraz za obiadek się zabrać:) Zaspałam dzisiaj . Pa!
Gość Małgosia1990
Witajcie moje misie pysie:)) Ja już z rynku z mamusią wróciłam:) Nakupowałyśmy warzyw że ho ho:P ledwo przyniosłyśmy:P O 14 lecę znowu do miasta bo wczoraj zapomniałam że muszę doładować konto w telefonie. No a niestety mam doładowanie w takiej kwocie jakiej w sklepie nie moge kupić i co miesiąc latam do salonu Ery:P Wystawiłam teraz spanie mojej suni na balkon, ładna pogoda to niech się przewietrzy:) Sunia zobaczyła że jej spanie jest na balkonie to teraz lata raz na balkon raz do domu. Obecnie grzeje dupkę na słonku:P Jeszcze muszę jej ręczniki wyprać dzisiaj póki ładna pogoda bo w poniedziałek idę z nią do salonu dla piesków akurat mój kolega ma takie coś:) żeby ją wykąpać bo ten idiota ją tak zapuścił że szok. A co do moich planów to wiem że może być ciężko ale kto próbuje ten nie żałuje:P hihihi just y pewnie że Ci się uda:) To choroba jest do przeskoczenia. W prawdzie jest ciężko ale z czasem się ma nad nią przewagę:) Nati super imię dla suni:) Moja ma na imię Mika:) A co do studiów to jeszcze nie wymyśliłam jaki kierunek ale na pewno coś z medycyną, może pielęgniarstwo, albo specjalista do spraw zdrowia, jeszcze pomyślę:D Madziu masz rację koszt studiów zaocznych jest spory ale i da się uzbierać taką kwotę;) Krysiu dziękuję:* bardzo wierzę że mi się uda, tylko boję się że jeśli mi się nie uda to będę znowu bardzo rozczarowana. Dorotko no usprawiedliwię Ci w dzienniku to zaspanie;P
just y ja mam zalecenia od mojej psycholog, aby w momencie ataku oddychać w ręce, tak robiłam i na prawdę pomagało. To ochydna choroba, ale można ją wyciszyć, że tak powiem. Jak Cię zatakuje, zrob szybko coś co wymaga dużej uwagi, szybciej przejdzie atak. Aha jestem z Warszawy bo się pytałaś. A gdzie zapisałaś się do psychiatry, jeżeli można wiedzieć??? Małgosia1990, a co to będzie z tych warzyw, jakieś przetwory???
witam po drugiej tabletce afobamu jakos lepiej apetyt wrocił bóle ustapily jest lepiej nawet ochota do pracy wrociła cos działa oby tak dalej dzieki za porady jedyny minus tego wszystkiego to to ze długo spie 11, 12 pobodka troszke długo ale mysle ze i to da sie zmienic :) pozdrawiam
Cześć, mam pytanie. Czy wy również rano jak wstaniecie macie szybkie bicie serca? Kurcze, odkąd wróciłam ze szpitala to jakiś tydzień było wszystko świetnie, ale teraz od kilku dni jak idę spać to serce szaleje, zaraz do tego dochodzą nerwy i już w ogóle jest zle, a jak zasnę i wstanę to znowu serce mi wali mocno do południa i potem się normuje. Biorę tabletkę concor cor 2,5 ale tylko połówkę z rana bo tak mi przepisano w szpitalu, ale zastanawiam się czy w ogóle ten lek jakoś mi pomaga skoro mam te kołatania i czy to nie jest za mała dawka? Nie wiem jaki brać lek żeby mi pomogło na te szybkie bicie serca.. mam 21 lat i nie chcę też faszerować sie niepotrzebnymi lekami. Pozdrawiam Was i miłego dnia :)
dziękuje za odpowiedz :) własnie jakoś od ponad godziny już bije mi serce normalnie, ale rano około półtorej godziny szalało, to jest strasznie męczące.. też oglądam telewizję, kiedyś miałam silne bicie serca i miałam co chwila zrywy ze snu albo w ogóle nie mogłam zasnąć, teraz śpię normalnie, ale boję się każdej nocy, nerwicę mam dopiero od ok. dwóch miesięcy..
A ja mam pytanie do nowych osób Justy,Moniki 008 i Harego---czy Wy macie zdiagnozowaną nerwicę lękową lub nerwicę natręctw? Po przeczytaniu ostatnich waszych postów odniosłam wrażenie ,ze nie do końca musicie na tę chorobę cierpieć. Jeszcze jedno pytanko związane z tym Waszym szybkim biciem serca--macie zrobione badania kardiologiczne( holtera,echo, próbę wysiłkową i ekg}?
aha, pozostale badania wyszly ok. i nie pisalam, ze mi szybko bije serce, tylko ze mocniej bije i sie w nie wsluchuje... i wtedy mam wrazenie, ze po jakism nadprogramowym skurczu przestaje... wtedy zalewa mnie panika. w kazdym razie bylo tak do niedawna, teraz staram sie o tym nie myslec. nie wiem, czy czytalas, jak i z czym wyladowalam w szpitalu? wtedy mi sie to zaczelo.
just y Nerwica to choroba ,której objawy są nie jednoznaczne.Bardzo często można je pomylic z objawami innych chorób. Dopóki nie będziesz miała zrobionych badań kardiologicznych i dopóki psychiatra nie postawi diagnozy ,nie możesz mieć pewności czy to jest nerwica. Być może internista ma rację ale .....lepiej sie upewnić:)