Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hej kochani Ja znów umierałam, miałam migrenę, już jest lepiej ale było koszmarnie przez dwa dni. Nawet sobie nie wyobrażacie jaki to jest ból , nie życzę najgorszemu wrogowi, naprawdę. Dzisiaj w nocy to już myślałam, ze mi głowa pęknie na pół z tego bólu a żołądek z tabletek :( Ale już nie marudzę więcej........... DorotkoW to narobiłaś tych gołąbków, ja też bardzo lubię ale takiej ilości to jeszcze nie robiłam :) Freciu, Iwonko, Elcias głowa do góry, będzie napewno wszystko dobrze, każdy ma takie chwile zwątpienia i smutku ale to minie, i znów będzie lepiej. Jesteśmy silne, damy radę ! Małgosiu ktoś sobie może żarty robi pisząc do Ciebie, ale nie przejmuj się i nie reaguj na takie anonimy. Dorotko 67 a co u Ciebie ? Jak się czujesz? Krysiu współczuję Ci kochana, ale może się wszystko ułoży jeszcze między synem i synową, są młodzi, mają dziecko. Może to chwilowy konflikt. Nie zamartwiaj się Krysiu i tak co ma być to będzie a Twoich nerwów szkoda. Dandy, Madziu, i wszystkie pozostałe dziewczynki gdzie się podziewacie ? No to dobrej nocki kochani, może dzisiaj się wyśpię. Całuski
Witajcie ! Wreszcie pogoda w miare tzn. nie pada po dwóch tygodniach deszczu kazde słoneczko cieszy. Nati przeczytalam ze na migreny trzeba jesc oliwki(lubisz ja tak?) zawieraja jakis składnik ,ktory ulatwia walke z bólem .Ale ty juz pewnie masz swoje wyprobowane sposoby na to cholerstwo. Ostatnie dni szkoly wiktoria ma juz luzik .Musze dzis jechac po bialy stanik po bluzke na koniec roku bo jeczy ze wszystkie kolorowe. Zycze milego spokojnego tygodnia.
Witajcie U mnie też piekna pogoda, zobaczymy jak długo. Freciu oliwki uwielbiam, ale szczerze mówiąc nie zauważyłam, zeby mi pomagały, a jem je często. Zresztą powiem Ci, że nie ma chyba żadnego sposobu na migreny, trzeba przeżyć ten ból i cieszyć się jak minie. Ulgę minimalną przynoszą leki. Jak czytałam na forum o migrenie to chyba nikt nie znalazł na 100% dobrego leku, mimo, że lekarze przepisują różne tryptany, ja też miałam. Tyle , ze wymiotowałam po nich jak kot, to jest tak jak z lekami przy naszej chorobie, trzeba dojść do tego właściwego po wielu próbach, a ja już mam dość po pierwszej, było to straszne. Poza tym lekarze mają słabą wiedzę u nas w Polsce na ten temat, niestety. Ale ja też mam dla Ciebie Freciu tzw. *niusa* jest nowa książka Paulo Coelho pt. * Zwycięzca jest sam* . Jest to książka troszkę inna niż te które pisał do tej pory ale bardzo ciekawa, dotyczy zjawska naszych czasów czyli fenomen celebrities .Przenosi nas na 24 godziny na festiwal filmowy w Cannes. Polecam. Ja idę dzisiaj popracować w ogródku, muszę wykorzystać pogodę, w firmie nadrobię jutro, najwyżej posiedzę dłużej. Zaraz wskakuję w krótkie spodenki , biustonosz od stroju kąpielowego, i przy okazji plewienia mam zamiar odświeżyć moją opaleniznę z Turcji :)) Pa, zagladnę do Was później.
Gość Iwona P.
Dzien dobry kochane))** U mnie rowniez pogoda sloneczna,,tylko wiaterek powiewa brzydki,ale da sie wytrzymac,,,pranko wywiesilam,posprzatalam uz,obiadek zastawiony---zurek..a na podwieczorek truskawki..i mam luzik,,,chcialam jechac do fryziera,ale dzisiaj pani ma zamkniete... ,,,Wczoraj niedziela udana,,,popoludniu bylismy u tesciowej,,pozniej na cmetarzu,,narwalalal margaretek i wlozylam do wazonika dla mamy,,, Z ciocia poprawa,ale przez 11 dni nie moze nic pic ,ani jesc,tylko kroplowki,,poniewaz miala usuniety caly zoladek,,,narazie nie wybieram sie do szpitala,,,na bierzaco wiem,,kuzyn mi wszystko przekazuje,,,wiem ,ze bedzie dobrze... Wiecie co -od tygodnia nie biore juz Doxepinu,,bralam go rok czasu,,ale on mnie chyba uzaleznil,,wogole juz nie mam go,tylko opakowanie po n im,,,ale dzis rano jak bralam moje leki,,tak sobie pomyslalam,ze brakuje mi go,,,nic sie nie dzieje ze mna ,,,czuje sie wspaniale ,,,oby tak dalej,,,ale cos mnie do niego ciagnie,,,,czy wy kochane macie tez takie nieraz uczucie,,,braku psychotropa,,???wydaje mi sie ze przyzwyczailam sie do niego.. Krysiu ******* ,, kochana,,,rozmawialysmy na temat mlodych przez telefon,,,wiem ,ze ci ciezko,,,ale kochana pomysl o sobie,,,nie doloj sie ,,,,,mlodzi beda razem zobaczysz,,a tobie rybka moze to zaszkodzic na zdrowiu,,prosze cie ,,,trzymaj sie,,,,ja przez gorsze klopoty wyszlam ,,dalam rade,,ale stwierdzilam,ze nie ma sensu zdrowia swojego marnowac,,,doszlam do wniosku,ze nie zmarnuje sobie zycia przez tate i otoczenie,,pracowalam nad dobrem taty,,robilam wszystko,zeby czul sie bezpiecznie a on mnie jeszcze upokorzyl,,powiedzialam ,,,,,,,,dosyc,,,,przestal brac leki i mnie to nie obchodzi,ma swoje zycie,,,,,,,,,,,, Musze konczyc pisanie ,bratowa zaraz przyjdzie na kawe,wolala mnie czy ma zrobic,,,,,napisze pozniej dalszego posta,,,pozdrawiam was serdecznie,,,,,,,,buziolki.paaaaaaaaaaa...
Gość Dorota67
Witam, Ja od soboty jakaś taka *potrzepana* była. wszytsko mi sie telepało, znowu balam sie wyjść, musialam wyjśc ze sklepu, piesek na spacerku niewiele skorzystał a nockę z sb/ndz od 2 do 4miałam z głowy.Nie wiem co za parszywa godzina ale zawsze budze sie ,jeżeli już sie budze o 2! Wczoraj nie mogłam dojśc do kościoła i przysaiadałam sobie jak ta babcia na ławeczkach...DZis na razie OK! Mąż stwierzdzi,że taką to on mnie zostawiu nie jedzie do PRAGI na weekend..ufff...Żal mi go troche :( Nie wiem jeszcze jak można i co można brać gdy takie ataki zdarzają sie w ciągu dnia czy w nocy dobową dawkę leków już wzięłąm?Można jeszcze jedna tabletkę czy yrzeba sie pomęczyć.Po takich 2 dniach ciągłego napięcia jestem tak słaba,jakbym góry przenosiła ale przyzwyczailam się... Dzisiaj idę do lekarza z rtg regosłupa, moze wrszcie cos mi dadzą,tak strasznie boli nie mostek,że gdyby nie ro , iz maiła10000razy EKG i taeraz iwm, że to nic wielkiego to wciąż myślałam,że to serducho i zaraz umrę brrrr. Wy tak w sumie znacie sie jak *stare konie* - eeeee brzydko to zabrzmiało i tak bardzo ciężko wejśc w takie grono zgranych przyjaciół.. Idę sobie poczytac,mam urlop -Carlos Ruis Zafon-polecam! Chyle czoło przed 144 gołąbkami...........przez całe zycie tylu nie zrobiłam w sumie! pozdrowienia dla męża....Może on się nudził, i machnąłby z 300 pierogów z kapustą :)) JAk to mówia, SZACUN WIELKI?! Pozdrówka
Gość krystyna 3
Witam moje kochane gwizdy U mnie piękna pogoda Byłam dzisiaj odebrać to orzeczenie o niepełnosprawności przyznali mi na 3 lata tak że spoko Dziewczynki wszystkim wam dziękuje za słowa otuchy ja będe sie goronco modliła żeby wszystko się dobrze skończyło między młodymi Iwonko ciesze się że z ciocią już lepiej będzie dobrze napewno noi wiesz jaka jestem z ciebie dumna że pomalutku wychodzić sama noi te zakupy w sklepie to sukces w porównaniu z tym co było jeszcze pare miesięcy temu z tobą brawo kochana tylko tak dalej Buziaczki Dorotko W no to mnie zaskoczyłaś tymi gołąbkami tyle narobilaś i mi samaka narobiłas i nie pozostało mi nic innego tylko iść w twoje ślady i zrobić gołąbki wprawdzie nie tyle co ty ale sobie zrobie Buziaczki kochana Dorotko 67 Poczkaj kochana czas szybko leci i też będziesz mogła powiedzieć że jesteś stałą forumowiczką zresztą dołączyłaś do nas i już mamy Cię jak swoją dziewczyne Buziaczki kochana Nati oby twoje słowa okazały się prorocze i wszystko się poukładało dziękuje kochana buziaczki Freciu wreszcie troszke odpoczniecie od szkoły wam mamom dzieci uczących się ten odpoczynek napewno jest potrzebny Buziaczki Małgosiu 1990 buziaczki kochana ty też pewnie odpoczniesz wreszcie od szkoły noi mniej stresu będzie Buziaczki Ewo 26 Pozdrawiam Elcias 10 Mnie też ostatnio boli koło serca aż pod łopatke na plecach promieniuje ale sobie myślę że to jakiś nerwoból mi wszedł i ty też pewnie masz te objawy na tle nerwowym Gosiu 63 co z tobą ? napisz co u ciebie kochana ??????? Dandy też cos nie widac Dziewczynki napiszcie co u was ? Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku buziczki moje kochane i miłego spokojnego tygodnia wam życzę gwiazdeczki
Gość Dorota W
Dzień dobry! Nareszcie słonko wyjżało zza chnur i mogę popracować w ogrodzie:) Wszystko tak szybko rośnie a najszybciej zielsko więc jest co robić! Samopoczucie mi dopisuje ,na humorek też nie narzekam tylko mam nie żle przeziębiony pęcherz co jest straszną udręką szczególnie jak kilkakrotnie w nocy wstawać trzeba na siusiu. Dzisiaj byłam u psycholożki ,na zebraniu w szkole i na zakupach .Teraz nie mam za wiele czasu na pisanie ale wieczorkiem na spokojnie usiądę i popisze troszkę do Was. Freciu do Ciebie napisałam przedwczoraaj w nocy długiego posta i mi go wcięło .Dotyczył tego jak sobie radze bez leków i kilka w razie gdybyś odstawiała tabletki( napisze jeszcze raz ale musze to zrobić na spokojnie , najlepiej jak moi panowie pójdą spać. Krysiu napisz do mnie na gg bo rozmawiałam w Twojej sprawie z ojcem i mam Ci sporo do przekazania! Nati ja na slimaki stosuję antyślimak i ślimakol ale nie do końca te środki pomagają .U Ciebie moze faktycznie jakieś inne stworzonka skubią truskawki skoro slimaków nie widzisz ale jednak lepiej jeszcze raz to sprawdzić bo może są tylko nie zauważyłaś Iwonko Dorotko67,Małgosiu,Madziu ,Blondasku,Nefri , Matiiago,Dagmarko,Maleńka,Ewuniu,Gosiu, i wszystkie pozostałe osobu---ściskam Was mocno i przesyłam buziaczki:))))) A co się dzieje z naszą Mariettą ??????
Gość Małgosia1990
Witajcie moje pysiaczki kochane:) U mnie z humorkiem troche lepiej. Dzisiaj sobie zrobiłam wolne od szkoły, jutro tylko pójdę poprawić prawo na 4 i mam odpoczynek:D We wtorek za tydzień idziemy z klasą i nauczycielem prawa zwiedzać sąd:) Będziemy nawet uczestniczyć w rozprawie sądowej:) Fajnie:D Trochę mnie głowa pobolewa ale to chyba dlatego, ze dostałam okresu.
No ja już dorwałam drania Dorotko, i nie jest to ślimak, ptaki mi to robią. Złapałam go na gorącym uczynku, łapie dziobem truskawkę, urywa z ogonkiem i odrzuca na bok a później się delektuje :) No i kto by pomyślał........ Muszę coś wymyślić, żeby je odstraszało bo mi wszystkie zjedzą, może takie wiatraczki odpustowe...........ale będzie * cudownie* w ogródku hihihihi :) Dorotka a tego posta co miał być do Freci to napisz koniecznie, sama chętnie poczytam, w końcu też muszę odstawić leki i jakoś sobie radzić bez......... Z opalania nici, bo raz słonko było , a raz nie, ale chwaściorów nawyrywałam :) Ja dzisiaj pojechałam do ogrodniczego po nawóz do trawy a straciłam wszystkie pieniądze co miałam w portfelu, a trochę miałam, nie powiem. Mąż mnie żywcem zastrzeli............, już tyle kasy co wydałam w ogrodniczym to .......... I tak nie wie po ile kupuję niektóre rośliny bo by się mu nie bardzo spodobało...........hehehe, ale co tam, po co go ma serce boleć niepotrzebnie. :) Życzę miłego popołudnia :)
Nati no gdyby to było takie proste to kazdy na migreny zjadał by oliwki i po sprawie .Słuchajcie ja tez wydaje kasy ze hej na kwiaty ,dzisiaj najpierw zadzwoniam do bartka o której bedzie ,on mi ze za godzinke ,to ja buch na rower do ogrodniczegoa.Kupiłam przepiękną lawede królewska ma ogromne kwiaty i ozdobne liscie i jeszcze dwa kwiatki ,tez wieksze .No i szczescliwa zajezdzam po dom ,a bartek akurat tez zajechal ,kurde ale sie smialismy ,powiedział ze musze byc czujna !!! Dorotko cierpliwie poczekam na posta. Doroto 67 znam to uczucie kiedy tak trzesie od srodka ,teraz tez dwa dni mnie tak trzymało.Ale dzis juz lepiej .
Gość Dorota W
Witajcie Obiecuję ,ze napisze tego posta na temat życia ( mojego życia bez leków) tylko muszę mieć troszkę wolnego czasu i spokoju a tego mi ostatnio brakuje. Wczoraj po południu byłam z synem u ortodonty aby założyć dystalizatory --koszmar---całą noc chłopak miał z głowy ,tak go bolało a ja w związku z tym mam dodatkowe zajęcie ,ponieważ 5 razy dziennie muszę zmieniać mu gumki ,które splatają ze sobą górną i dolną szczękę. Wczoraj przez moment u mnie przeszła okropna wichura i ulewa--dosłownie parę minut silnego wiatru a szkód wyrządzonych mnóstwo. Dzisiaj za to świeci słoneczko i jest cieplutko ale to dopiero ranek więc do wieczora może się wiele wydarzyć! Jadę teraz po pieczywo i do skarbówki z dokumentami Po powrocie się odezwę --Pa ,pa!
Gość Iwona P.
Witajcie))** ,,,,,,,,Ale pusto !!!,,,co z wami??? ...U mnie dzis rowniez sloneczna pogoda,,popoludni planuje cos w ogrodku zrobic,,ale to narazie plany,,,nie mam nadchnienia na prace w ogrodzie,,,mam taki mentlik w glowie,,caly czas mysle o cioci,,,ale wierze,ze bedzie dobrze,, Freciu ,,ale masz dzis zabiegany dzien,,,pozdrawiam,, Dorotko dzieki za rozmowe na gg,,potrzebowalam tego,,,,pozdrawiam,,, Dziewczyny gdzie sie podzialyscie co??? ,,,,,,,Ide dokonczyc obiadek,dzisiaj,,,rampuc ,,,i budyn z jagodami.....buziolki.paaaaa...
Dzień Dobry, piękna pogoda, pewnie wszyscy z niej korzystają, ale aż straszny zaduch, aby znowu nie padało. Dzisiaj miałam ostatni egzamin, reszta wszystko super pozaliczana, ale ten dzisiejszy - najbardziej się go bałam i dopiero za tydzień wynik, strach myśleć, sama nie wiem, babka taka głupia, że leci na ilośc, a nie na jakość, nie powinno tak być, więc skoro tak to 5 stron namachałam, ale dużo lałam wody, zobaczymy... A poza tym, to chyba oki, muszę sobie w głowie poukładać troszkę, bo nazbierało się różnych spraw. Pozdrawiam serdecznie!!!
Ja ze swoimi drgawkami postanowiłem walczyć bez faszerowania się lekami..., biorę jedynie Validol..., wiem wiem, pewnie powiecie, że Validol jest za słaby i nie pomaga, ale w połączeniu z aktywnością fizyczną może okazać się skuteczny..., postanowiłem, że codziennie przynajmniej godzinę będę poświęcał na rowerek (czasem nawet 3 godzinki:))... po niecałym tygodniu takich praktyk *rowerowo-Validolowych* czuje się o wiele lepiej, drgawki pojawiają się rzadziej, a jeśli już się pojawią to są mniej intensywne... W wakacje mam zamiar jeszcze więcej czasu spędzać na powietrzu, liczę, że to zakończy ten mój koszmar, który więcej już nie wróci.
Gość Dorota W
Ojjjjjj jak pusto dzisiaj Gdzie się podziewacie skarby????? Huser -dobre połaczenie rower+ validol.Od Twojej psychiki zalezy czy poskutkuje i pomoże. Nie za bardzo wiem o jakich drgawkach piszesz?-Jak długo choruję na NL i jak długo uczęszczam na terapię grupową ,jeszcze nie słyszałam o tym aby ktoś miał drgawki.Mozesz mi troszkę przybliżyć tą kwestię? Z góry dzięki:)
Huser zycze zeby ci sie to udalo ,rowerem tez duzo jezdze. Niewiem czy piszesz o takich drgawkach jakby ci było bardzo zimno ja tak mam wlasnie nazywam to takie wewnetrzne talepanie .Dorotko byla moja wiki u fryziera ma włosy krótkie jestem w szoku wyglada fajnie poszukaj jej u mnie na nk.Była sama u tego fryziera ,super. U mnie teraz burza ,pewnie zaraz wyłacza prąd.Ach kiedy to słonce???
Gość Małgosia1990
Witajcie kochani:) U mnie humorek średni, denerwują mnie nauczyciele z wystawianiem w szkole ocen, to co wyprawiają i jak wystawiają oceny ludzkie pojęcie przechodzi. No ale cóż szczerze mówiąc nawet nie chce mi się z nimi kłócić ani wogóle dyskutować. Kurcze u mnie burza się zbliża:/ nie znoszę burzy:/
hej słoneczka usiadłam na momencik do kompa bo mam dzieci siostry w domku do godz. 22 wiec kolacje teraz jedza a potem lepiej posiedziec przy nich bo moge mieszkanie stracic w niedziele byłam na tej komuni u siostry i pozyczonym autkiem jednak pojechalismy jak wczesniej pisałam ale było wszystko ok reszta po staremu nóżka juz sie wykancza goic jest dobrze pogoda u nas okropna burza i pada ale aby zdrowie było pozdrawiam wszystkich i zycze spokojnej nocy pa kochani
Witajcie! ja tak zawsze pisze wieczorem, nie wiem chyba wtedy mam najwieksze natchnienie. no coz samopoczucie bez zmian. wczoraj mialam urodziny, i w niedziele zrobilam grilla dla rodzinki. wczoraj odebralam kilka smsów od znajomych i po urodzinach. skonczylam 28 lat, a czuje sie jak bym miala co najjmniej 108. dzisiaj to nawet sie nie ubrałam, cały dzien w piżamie, nawet wstac mi sie nie chcialo z łózka. i te mysli, ciągle mnie przesladują. Ja jestem chyba nienormalna, nie chce mi sie życ, nie mam celu. Dołuje mnie to, że nie mam znajomych, nie mam z kim pogadac... Elcias nic sie nie odzywasz....co u Ciebie słychac? Małgosiu jeszcze troche i wakacje, odpoczniesz sobie, zobaczysz bedzie ok. Krysiu dziękuję za pozdrowienia, dobrze, że masz przedłuzona rentę, zawsze to jakies pieniądze. Frecia, Nati, Dorotki, pozdrawiam serdecznie.
DLA EWUNI -------------------------- ________¤__¤__¤__ ¤ ________▌__▌__▌__▌ _______▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ _______ஜஜஜஜஜஜஜ _______▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ____▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ____ஜஜஜஜஜஜஜஜஜஜ ____▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ _▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ _ஜஜஜஜஜஜஜஜஜஜஜஜஜ _▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ _███████████████████ ________████████ ________████████ ____███████████████ ╔═══((¯`•»(`•♫♫♫•´)«•´¯))═══╗ Spełnienia wszystkich skrytych marzeń, w życiu pomyślnego toku zdarzeń, w realizacji celów wytrwałości, satysfakcji z codzienności!!!!!!!!!!! -----------------------------------------------------------------
Do Ewci Ewuniu z okazji urodzin życzę Ci, żebyś w końcu wyszła z tego marazmu, żebyś poczuła chęć do życia, życzę Ci, zebyś dostrzegła światełko w tunelu i szła za nim, tam gdzie czeka na Ciebie lepsze jutro i radość dnia codziennego. Życzę Ci z całego serca zdrowia, miłości, optymizmu i wszystkiego naj naj naj . Życzę Ci, zeby ten cały smutek obecny był już tylko wspomnieniem. Całus
Witajcie kochani Ja już dzisiaj w toku pracy, już mam gołąbki w piecu, pozazdrościłam Dorotce i też zrobiłam hihihi, ale tylko skromne 30 sztuk :) Pogoda piękna ale mi już zaczyna doskwierać uczulenie na pyłki traw, jest sucho, wietrznie no i bardzo ciepło , a to sprzyja pyleniu traw. Mam nadzieję, że może trochę popada i oczyści powietrze............ Jadę teraz na zakupy, jutro mam gości po poludniu na grilla, także muszę się zaopatrzyć w mięsko i będę robiła sernik na zimno z truskawkami :) Dorotko67 jaką książkę czytasz tego autora, słyszałam, że bardzo fajne są jego książki ale nie czytałam jeszcze , natomiast mam zamiar kupić sobie nową książkę Grocholi, ponoć już jest. A jak samopoczucie ?? Freciu a gdzie jedziesz na wakacje ? Iwonko jak u cioci, lepiej ? Biedactwo się ocierpi............ Krysiu super, ze przyznali Ci tą grupę, mam nadzieję, że u młodych trochę lepiej........ Huser, tak trzymaj, życzę Ci powodzenia :) Małgosiu Ty się tam nie przejmuj jak wystawiają oceny i tak matura zweryfikuje wszystko :) Madziu a to się opisałaś na egzaminie, piątka murowana :) Ewciu nie poddawaj się , walcz, zobaczysz kiedyś, że warto.......jeszcze Ci się ułoży. Daj szansę mężowi, spróbuj się z nim trochę zaprzyjaźnić a może wyjdzie z tego coś całkiem fajnego........... Dagmarko a Ty gdzie się podziewasz ? Dandy a Ty, coś wogóle nie piszesz, jak samopoczucie ?? Książkę skończyłaś czytać ? Podobała się ?? Nefri a co tam u Ciebie, mam nadzieję, że wszystko w porządku ? Elcias a Ty jak się czujesz ? Lecę kochani, czas goni, życzę bardzo miłego dnia :) Niech dzień ten nie kończy się gorzej, niż się zaczął.
Ewa ja tez ci zycze zdrówka i zebys wyszła z tego ,czesto sie usmiechała i zaczeła cieszyc siezyciem. Nati napoczatek jade do Barlinka mam tam wynajęty domek jezdze tam od 10 lat piekne jezioro puszcza bukowa i świety spokój *Tj blisko Gorzowa polecam!! A potem spontanicznie napewno góry ,potem koncert w Jarocinie ,zaczynamy ta budowe wiec bez szalenstwa . Wiki pierwszy raz zadowolona z fryzury ,cały czas sie cieszy . Dzisiaj jade do pani tereski ,potem marta ma mecz i dzien zleci . Milego długiego weekendu ,mam nadzieje ze na chwilke tu wpadniecie.