Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dorota W
Małgosiu od kilku dni jestem sama w domku więc nie gotuję dla siebie jakiś konkretnych obiadków.Przyrządzam sobie to na co mi przyjdzie ochota w danej chwili ,tak jak wczoraj na bób!!Dzisiaj zrobiłam sobie zapiekankę makaronowo--serową z szynką i mam brzusio pełen bo było pychaaaaa!!! Odpoczywam od garów dopóki mogę!!!! Pa!!słoneczko!
Gość krystyna 3
WITAM KOCHANI U mnie dzisiaj zimno jak djabli do tego przeszła burza i może też nie za dobrze się czuje a dzisiaj jakaś nostalgja mnie ogarneła jakaś tęsknota za normalnym życiem bez tego choróbska przypominałam sobie czasy kiedy byłam weolna od tej cholernej nerwicy ale co zrobić taki już nasz los popłakałam sobie troszke ale czasami dobrze sobie popłakać robi się jakoś potem inaczej jakby te nerwy popuściły Dorotko ty zawsze jakoś mnie postawisz do pionu dobrze jest z tobą pogadać bo chociasz sama jesteś chora to zawsze potrafisz mi jakoś to wszystko wytłómaczyć i zaraz mi lepiej DZIEKI Witam nową forumowiczkę j i serdecznie pozdrawiam Dla wszystkich buziaczki trzymajcie się kochani
WItajcie Kochani!! Ja dziś nawet nie najgorzej chociaż co chwila miałam znów lęk i jakieś uczucie zamierania serca ale jakoś dawałąm sobie rade. Przyszłam do domku zjadłam obiadek i sobei odpoczywałam i nagle jak mi serduszko chlupneło tzn jakby coś zabulgotało jak sie znów wystarszyłam, a przyznam ze od miesiaca czasu nic sie z nim takiego nie działo, myślałąm ze już mineło i nie wróci i znów dzis.Ale uczucie obrzydliwe jakby skurcz w łydce ale w miejscu serducha, az mi sie ciepło zrobiło ;-(( pewnie te nerwy przez ten ostatni tydzień wychodza i serce tak reaguje mam taka nadzieje ze tak jest ;-(( Pozdrawiam
Gość marek60
ja z wieczora problemy z oddychaniem(caly czas to samo).pytalem o TPO poniewaz czytale opis kobiety,ktorej meza leczono przez 2 lata na nerwice,a on mial wlasnie ten problem.zastanawiam sie nad zrobieniem badania(mialem robione na tarczyce-nic niewykryto)bo tego jeszcze nierobilem.pozdrawiam.
Gość Dorota W
Krystynko ja uwielbiam Ciebie stawiać do pionu- hihihhihi-a jak mi się czasem to udaje to tym bardziej jestem szczęśliwa!!!! Małgosiu a wpadaj do mnie jak masz tylko ochotę!!!!Może razem coś ugotujemy!! Zuziu i co z tym Twoim gg sie dzieje? Samopoczucie Masz nie najgorsze więc tylko się cieszyć .Magnesik i potasik bierzesz czy znów przestałaś? Marku skoro badanie na tarczycę nic nie wykazało to TPO jest zbyteczne ,ponieważ robi się go tylko przy złych wynikach tarczycy. Problemy z oddychaniem mogą być przyczyną przewlekłej choroby górnych dróg oddechowych !!Kontrolowałeś to? (`*•.¸(`*•.¸ ¸.•*´)¸.•*´) «´Pozdrawiam i buziaki zostawiam !!! (,.•*´(¸.•*´ `*•.¸)`*•.,)
Gość Małgosia1990
Oj Dorotko gdyby to było blisko to już bym u Ciebie była:) I byśmy piekły orzechowca mam przepis:P:P Przepyszne ciasto:)) Ty byś nie była sama w domciu a ja bym miała co robic;p Kochani zmykam:) Życze wszystkim dobrej nocki;) Papa=*
Witam ponownie dziś ku mojemu zdziwieniu nie było aż tak źle. Mam takie pytanko, czy ktoś z Was ma lub miał takie dziwne uczucie jakby miał ciało obce w gardle czy w przełyku, ja cały czas chrząkam bo mam wrażenie że tam coś mam .Do tego wszystkiego mam ogromne bóle mięśni pleców między łopatkami które promieniują do klatki piersiowej i płytki oddech , co jest bardzo męczące i cholernie denerwujące,już z tymi objawami kilka razy byłam u lekarza i byłam pewna że to zawał, zrobił mi ekg i stwierdził że to na tle nerwowym.Stwierdzam ,że nerwica to wredna i podstępna choroba ,dopada wtedy kiedy myślisz że wszystko jest OK , zmora jedna , no ponarzekałam pora się położyć jutro trzeba wstać do pracy. Pozdrawiam i życzę nie dobrej , ale bardzo bardzo dobrej nocki .
Gość matiiaga
Witam Widzę że u Was nie najgorzej. To dobrze. Ale o mnie wszyscy zapomnieli. A ja już jutro wracam do domku. Wprawdzie mogłabym jeszcze zostać parę dni, ale z tatą jest źle, musi iść do szpitala, a nie ma kto zostać z psem i wogóle bym sie zamartwiała, więc wole wrocić i być blisko taty. Czuję, że mało czasu nam zostało. Choroba postępuje z dnia na dzień. Nawet tutaj jak z nim rozmawiam przez telefon to słychać w głosie, że jest niedobrze. Niby jestem przygotowaana na najgorsze, ale nigdy do końca tak nie będzie. Jeszcze nie pogodziłam się ze stratą mamy, a teraz tata. Boję sie cholernie. I boję się wrocić do domu, bo brat mówił że tata nie wygląda najlepiej. Kurcze ale to życie jest do dupy. Tutaj pogoda się trochę zespsuła, ale od poniedzialku ma być ciepło. Jutro o 13 mam samolot i o 15 będę już w domku. Mam nadzieję:) Może nie odwołają lotu jak poprzednio. Buziaki. Odezwę się jak wróce:) Pa.
Dobry wieczór! Dorotko, chciałam tylko coś sprostować. Masz rację, badanie aTPO wykrywa chorobę Hashimoto, ale wykonuje się je niezależnie od wyników hormonów. Krótko mówiąc, można mieć wyniki TSH, FT3 i FT4 w normie, a mimo to zły wynik aTPO. Tak było także w moim przypadku. Dlatego radzę Markowi, żeby zrobił to badanie. Przy okazji, kiedy czytałam posty J to pomyślałam, że może też powinna zbadać sobie tarczycę. Pozdrawiam wszystkich!
Gość Dorota W
J --Takie dziwne uczucie duszenia w gardle ,chrypka czy ***kluska** bardzo często towarzyszą nerwicy!!Nie mam pojęcia skąd się to bierze ale sporo osób na to narzeka!Również takie bóle w okolicach serca czy między łopatkami, o których wspominasz są nieodłączne przy tej chorobie. Możesz narzekać ile wlezie .Jesteśmy tu po to aby sie wspierać i wspólnie walczyć z tą zmorą!! Kawały faktycznie super!!!Chyba miałyśmy wówczas dobry dzień!! Pa! Małgosiu o przepis proszę!!Wyślij mailem ,żeby nam ktoś tutaj nie zarzucił jak dawniej ,że nie na temat piszemy!! Idę lulkać!!!Dobranoc wszystkim!!Kolorowych snów!!
Gość Dorota W
Barbarello skoro posiadasz na ten temat wiedzę i doświadczenia to oczywiście zgadzam się z Tobą w 100%.Ja z tarczycą nigdy problemów nie miałam więc dzielę się tylko i wyłącznie wiadomościami uzyskanymi z tzw.-drugiej ręki. Marek i tak z pewnością zrobi to co uzna za stosowne. Pozdrawiam serdecznie!!! Matiiago słonko moje nie zapomnieliśmy o Tobie !! Przykra sprawa z ojcem ale jeśli miałabyś się z dala od niego zamartwiać to chyba rzeczywiście powrót będzie najlepszym rozwiązaniem!! Opalona jesteś??A dzieciaczki zadowolone??? DOBRANOC!
Gość Małgosia1990
Witam wszystkich:) Kurcze od wczoraj mam jakiś niepokój w sobie:/ a taki już miałam spokój od tego choróbska.A na samą myśl że od września do szkoły dostaje takiego uczucia paniki że szok.Nie mam pojęcia skąd to się wzieło:( Między mną a chłopakiem przestało się układac.Szczerze mówiąc zaczyna mnie bardzo denerwowac:/ Wręcz zastanawiam się czy nie zerwac:( Tylko boje się że jeśli to zrobię a później okaże się że to było złe rozwiązanie to powrotu już nie będzie:( Dlaczego miłośc jest taka trudna??Cholerka wkurza mnie klawiatura:/ Dorotko pewnie że wyślę Ci przepis;) Już się za To biorę i wysyłam:) matiiago jak można o Tobie zapomniec?? Cały czas o Tobie myślę:) Tylko powiedz mi kochana gdzie Ty się wygrzewasz nad tym morzem?? J ja też miałam kiedyś uczucie takiej kluchy w gardle i myślałam że mnie to udusi.Ale z czasem to mineło.
Gość krystyna 3
Witam serdecznie U mnie jakoś leci nawet w miare tylko i tu odpowiem j znowu ta gula w gardle co kiedyś wydaje mi sie jakbym nie mogła odkasłać i to co zwykle te zawroty głowy znowu dzisiaj mam kropne byłam popłacić rachunki i tylko sie zastanawiałam czy ide prosto och co zrobić Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie bez wyjątku buziaczki dla wzystkich ;) Ciekawe gdzie cała reszta się podziewa ????????????
Gość Dorota W
Witajcie ponownie! Dzisiejszy dzień miałam spedzić w domku odpoczywając ale nieoczekiwanie nastąpiła zmiana planów. Ma to związek z tym ,że jutro przyjeżdżają goście na kilka dni urlopu. Trzeba było zrobic dodatkowe zakupy,upiec sernik i pogrzebać troszkę w domku porządkując co nie co ! W tej chwili jestem obrobiona i spokojnie mogę przyjmować urlopowiczów. Małgosiu serdeczne dzięki za przepis.Na pewno go wkrótce wypróbuję !!! Krystynko a Ty co się dziś tak kamuflujesz .Gdzie się podziałaś.? Marku smacznego!! Pozdrawiam całą resztę chwilowo nieobecnych forumowiczów!!!!!
Hej , ja już jestem po pracy , nie było tak źle , trochę lęku i kula w gardle , ale poradziłam sobie . Rano byłam u lekarki pierwszego kontaktu po skierowanie do neurologa - 15 lipca wizyta . Powiedziałam jej o nerwicy , zmierzyła mi ciśnienie było 119 / 86( jak na mnie to dość wysokie zwykle mam 110/ 70, 100/50) tętno 89 ja jej mówię że serducho to mi tak zawsze szybko bije ,a ona na mnie spojrzała jak na wariata i powiedziała co ja chce serce bije super. Ja się zawsze denerwowałam jak mi biło troszkę ponad 80 , a ona mi mówi że może bić nawet 100 i też jest w normie.Więc ja się sama tak nakręcałam ,nakręcałam, aż się nakręciłam................ do nerwicy (cholera jasna). Jutro moje dziecko wraca od babci bo w niedzielę ma urodziny, a w sobotę przychodzą do niego goście , więc muszę się zabrać do roboty ,a jutro po pracy na zakupy.W sobotę o 9 40 mam echo serca ( czyli znowu stres ) trzymajcie kciuki , a potem imprezka dla mnie bezalkoholowa oczywiście - LEKI . A co Wy zażywacie ja mam luxete 50 pół tabletki raz dziennie i sedam 3 też pół tabletki rano i 1/4 wieczorem .Czytałam o cudownym działaniu soku noni i kupiłam i piję od tygodnia ,ale na efekty też sie czeka nawet 90 dni - czy ktoś próbował ?Pozdrawiam .
Gość Dorota W
Krysiu waw --Witaj !!Co się z Tobą dzieje? Pisałaś ,że będzisz miał więcej czasu ,ponieważ juz nie pracujesz a tu Cie w dalszym ciągu nie widać. Zapisałam Twój numer--odezwę się!! Alicjo a Ty co tak króciutko??Jak się masz ? Co słychać? J-ja biorę w chwili obecnej asentrę,bisocard,atarax,oraz leki na arytmię. Poradziłas sobie w dzisiejszym dniu z nerwicą więc możesz być z siebie dumna!! Masz rację ,niedaj się tej cholerze!!! Krystynko ale miałyśmy nie zgrany dzień prawda? hihihihihi ..((_,»*¯**¯*«,_))ﯔ((_,»*¯**¯*«,_)) --------------DOBRANOC ---------------- ..((_,»*¯**¯*«,_))ﯔ((_,»*¯**¯*«,_)) ...... ..((((_,»*¯*«ஐ»*¯*«,_))))
Gość Dorota W
ooooooo!!!!!!Ale numer coś ostatni podwójne posty się pojawiają! Witam serdecznie! Ja sobie biegam po chałupce od godziny!Moi goście już są już w drodze od 4 rano więc liczę ,że po ósmej zajadą pod mój dom!! Pogoda u mnie fantastyczna!!!Samopoczucie również!! Pozdrawiam serdecznie wszystkich bez wyjątku i życzę miłego ,spokojnego dnia oraz pełnego przygód weekendu!!!
J-ja tez zarzywam luxete50 od 4 tygodni .rozmawialem z dwoma lekarzami,prawdopodobnie to nowoczesny lek,ja narazie po tym leku zmniejszylem ilosc wizyt w szpitalu,ale tak do konca to dobrze niejest potrzeba czasu.dostalem tez usypiacze,ale te uzalezniaja i ich niebiore(po tranxenie troche zdrowia stracilem).pozdrawiam pracujacych i odpoczywajacych.